Lentomatka ja matkatavarat


Maksaminen lennolla | Matkatavarat | Lähtöselvitys | Säännöt raskaana oleville matkustajille | Lennon myöhästyminen | Pyörätuoli lennolla | Lentoyhtiöt | Ruoka ja juomat lennolla | Istumapaikat ja lisävalinnat lennolle


Tärkeää tietoa – Samsung Galaxy Note 7

Johtuen Samsung Galaxy Note7 -puhelinmallin viimeaikaisista ongelmista, joissa älypuhelin on syttynyt palamaan, Samsung on vetänyt laitteita myynnistä, ja FAA (American Federal Aviation Administration) on painokkaasti kehottanut matkustajia pitämään kyseiset laitteet suljettuna ja olemaan lataamatta laitteita lennon aikana. Lisäksi kyseisiä älypuhelimia ei suositella kuljetettavaksi lähtöselvitettävien matkatavaroiden mukana.

Tästä johtuen on osa lentoyhtiöistä kieltänyt näiden puhelimien käytön kokonaan. Lentoyhtiöt ovat:

  • TUIfly Nordic
  • Norwegian Air Shuttle
  • SAS Scandinavian Airlines
  • Jet Time
  • Freebird Airlines
  • Sun Express 

Lue lisää jokaisen lentoyhtiön kotisivuilta koskien sääntöjä, jotka voivat vaihdella.


Maksaminen lennolla

Freebird Airlinesin ja SunExpressin lennoilla voit maksaa käteisellä euroilla. Suosittelemme kuitenkin ettet käytä suuria seteleitä maksuvälineenä, sillä vaihtorahaa saattaa olla rajoitetusti. Huomioi, että ainoastaan tax free -tuotteet voidaan maksaa Visa tai Master Cardilla.

Jet Timen lennoilla voit maksaa käteisellä euroilla. Voit maksaa myös Visalla ja Master Cardilla.
Lentäessäsi Jet Timella voit maksaa yllä mainittujen korttien lisäksi myös Dinersilla tai Amexilla.


Matkatavarat

Matkalaukun maksimipaino on 32 kiloa, jos pakkaatte tavarat yhteen laukkuun. (lukuun ottamatta Norwegian-lisätietoa alhaalla). Mahdollinen ylipaino maksetaan suoraan lentoyhtiölle.

Lastenvaunut tulee taittaa kasaan, ja ne pakataan niille tarkoitettuun suojapussiin, joita normaalisti löytyy lentokentältä, joskus lisämaksua vastaan. Irrota kaikki osat jotka vaurioituvat herkästi, kuten pyörät ja kopat. Lasten vaunut kulkevat lentokoneen ruumassa muiden matkatavaroiden seassa. Suosittelemme, että ostat lisäksi matkavakuutuksen kun matkustat lastenvaunujen kanssa, sillä lentoyhtiöt korvaavat vaurioituneet vaunut ja matkatavarat vain tietyissä tapauksissa.

Terävät esineet kuten sakset, veitset ja kynsiviilat on pakattava ruumaan menevään laukkuun. Voit myös kuljettaa vain rajoitetun määrän nesteitä turvatarkastuksen läpi.

Jos olet ostanut pelkät lennot/määrittelemätön matkan/Lucky-matkan, maksaa ruumaan kirjattu matkalaukku 20€/laukku/meno-paluu. Yksi laukku per henkilö (ei koske alle 2-vuotiaita), joka saa painaa maksimissaan 20 kiloa.

 

TUIfly Nordic

Maksimimitat käsimatkatavaroille: 55 x 40 x 23 cm (yksi laukku per matkustaja)
Maksimipaino käsimatkatavaroille: 5 kg per henkilö
Matkatavarat ruumaan: Maksimissaan 20kg per henkilö (sisältäen käsimatkatavaran)
Lastenvaunut: Voit ottaa mukaan lastenvaunut maksutta.
Sylilapset: Sallittu matkatavaramäärä alle 2-vuotiaille lapsille on 10 kg/henkilö (ei käsimatkatavaraa).
Golf-varusteet: varataan ja maksetaan etukäteen lentoyhtiöltä. Klikkaa tästä päästäksesi eteenpäin.

Freebird Airlines

Maksimimitat käsimatkatavaroille: 55 x 35 x 20 cm (yksi laukku per matkustaja)
Maksimipaino käsimatkatavaroille: 6 kg per henkilö
Matkatavarat ruumaan: Maksimissaan 20kg per henkilö
Lastenvaunut: Voit ottaa mukaan lastenvaunut maksutta.
Sylilapset: Sallittu matkatavaramäärä alle 2-vuotiaille lapsille on 10 kg/henkilö (ei käsimatkatavaraa).
Golf-varusteet: varataan ja maksetaan etukäteen lentoyhtiöltä. Klikkaa tästä päästäksesi eteenpäin.

Jet Time

Maksimimitat käsimatkatavaroille: 55 x 40 x 20 cm (yksi laukku per henkilö)
Maksimipaino käsimatkatavaroille: 5kg (yksi laukku per henkilö)
Matkatavarat ruumaan: Maksimissaan 20kg per henkilö (sisältäen käsimatkatavaran)
Lastenvaunut: Voit ottaa mukaan lastenvaunut maksutta. Lue lisää täältä kuinka vaunut pakataan.
Sylilapset: Sallittu matkatavaramäärä alle 2-vuotiaille lapsille on 5kg käsimatkatavara per lapsi.
Golf-varusteet: varataan ja maksetaan etukäteen lentoyhtiöltä. Klikkaa tästä päästäksesi eteenpäin.

SunExpress

Maksimimitat käsimatkatavaroille: 55 x 40 x 20 cm (yksi laukku per matkustaja)
Maksimipaino käsimatkatavaroille: 6 kg per henkilö
Matkatavarat ruumaan: Maksimissaan 20kg per henkilö
Lastenvaunut: Voit ottaa mukaan lastenvaunut maksutta.
Sylilapset: Sallittu matkatavaramäärä alle 2-vuotiaille lapsille on 10 kg/henkilö (ei käsimatkatavaraa).
Golf-varusteet: varataan ja maksetaan etukäteen lentoyhtiöltä. Klikkaa tästä päästäksesi eteenpäin.


Norwegian

Maksimimitat käsimatkatavaroille: 55 x 40 x 23 (yksi käsimatkatavara henkeä kohden)
Maksimipaino käsimatkatavaroille: 10 kiloa henkeä kohden
Matkatavarat ruumaan: Max 20 kiloa henkeä kohden. Huom! Vain yksi laukku henkeä kohden, jonka maksimipaino on 20 kiloa. Huomioithan, että vaikka useampi henkilö jakaisi laukun, voi se maksimissaan painaa 20 kiloa. Yli menevistä kiloista veloitetaan lisämaksu kiloa kohden lähtöselvityksen yhteydessä. Mikäli sinulla on enemmän kuin kaksi laukkua, veloitetaan ylimääräisistä myös lisämaksu per kilolta. Mikäli tiedät jo etukäteen, että sinulla on useampi laukku, voi lisälaukun ostaa suoraan Norwegianin kotisivuilta.
Lastenvaunut: Voi ottaa mukaan lisämaksutta.
Sylilapset: Alle 2-vuotiaille lapsille voi laittaa ruumaan 5 kiloa matkatavaroita (ei käsimatkatavaraa)
Golf-varusteet: Varataan ja maksetaan ennen lähtöä suoraan lentoyhtiöltä. Klikkaa tästä päästäksesi varaukseen.


Lähtöselvitys

Suosittelemme, että olet lähtöpäivänä lentokentällä viimeistään kaksi tuntia ennen koneen ilmoitettua lähtöaikaa. Lentokentällä on ilmoitettuna tarkemmin missä lähtöselvitys tapahtuu. Muista ottaa mukaan matkavahvistus ja passi.


Säännöt raskaana oleville matkustajille

Eri säännöt pätevät kaikille alla mainituille lentoyhtiöille mikäli odotat kaksosia/kolmosia jne. Mikäli näin on, saat lisätietoa ottamalla meihin yhteyttä numerossa 0306 - 227 575 tai info@remove-this.nazar.fi

Riippumatta siitä monennella viikolla olet raskaana, saatetaan lähtöselvityksessä kysyä ”Fit to fly”-todistusta. Jos sinulla ei ole todistusta etukäteen, on se mahdollisuus saada lääkärintarkastuksen jälkeen lentokentällä. Mahdolliset kustannukset kyseisestä todistuksesta ovat matkustajan vastuulla.

Huomioi, että säännökset koskien raskaana lentämistä koskevat niin meno- kuin paluumatkaa. Esimerkiksi, jos ilmoitettuna on, ettei ole sallittua lentää 35. raskausviikon jälkeen, koskee tämä myös paluumatkaa.

Freebird Airlines

24. ja 27. raskausviikon välisenä aikana on raskaudesta ilmoitettava lentoyhtiölle lähtöselvityksen yhteydessä. Myös englanninkielinen lääkärintodistus on pystyttävä esittämään pyydettäessä. Lääkärintodistuksesta on ilmettävä kuinka pitkälle raskaus on edennyt ja että kyseinen henkilö on matkustuskelpoinen. Koskee sekä meno- että paluumatkaa.

28. ja 35. raskausviikon välisenä aikana on lähtöselvityksen yhteydessä esitettävä edellä mainittu englanninkielinen lääkärintodistus. Lääkärintodistus ei saa olla 7 päivää vanhempi, koskee sekä meno- että paluulentoa.

35. raskausviikon jälkeen ei ole sallittua lentää.
 

SunExpress

Et saa lentää 35. raskausviikon jälkeen.

Suosittelemme vahvasti, että otat mukaan englanninkielisen lääkärintodistuksen, jonka esität lähtöselvityksen yhteydessä. Lääkärintodistuksesta on ilmettävä kuinka pitkälle raskaus on edennyt ja että kyseinen henkilö on matkustuskelpoinen. Koskee sekä meno- että paluumatkaa.

Sinulle, joka matkustat seuraavilla lentoyhtiöillä, pyydämme sinua tarkistamaan tiedot suoraan lentoyhtiön kotisivulta:

Jet Time


Lennon myöhästyminen

Vaikka lennon myöhästymiset ovat melko harvinaisia, voi lähtö- tai tulolentokenttien sääolosuhteet, tekniset ongelmat tai kolmas osapuoli aiheuttaa isoja tai pienempiä viivästyksiä. Jos tällainen tilanne ilmenee, tekee Nazarin henkilökunta kaikkensa yhteistyössä lentoyhtiön kanssa tehdäkseen odotusajan niin miellyttäväksi kuin mahdollista.

Me emme maksa korvauksia menetetyistä jatkoyhteyksistä, taksikyydeistä, bussimatkoista, yöpymisistä hotelleissa tai puhelinkuluista omaisille. Tällaisissa tapauksissa suosittelemme ottamaan yhteyttä vakuutusyhtiöönne.


Pyörätuoli lennolla

Vain rajoitettu määrä pyörätuoleja voidaan ottaa mukaan lennolle. Varauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä, on sinun ilmoitettava matkanjärjestäjälle mahdollisesta pyörätuolista. Jos tätä ei ole tehty, voidaan pyörätuolin mukaan ottamisesta kieltäytyä.


Lentoyhtiöt


TUIfly Nordic

TUIfly Nordic on osa maailman suurinta tilausmatkayhtiötä, TUI Airlinesia, johon kuuluvat myös englantilainen Thomsonfly, TUIfly Saksassa, Jetairfly Belgiassa, Corsairfly Ranskassa ja Arkefly Hollannissa.  Lentolaivue koostuu noin 150 lentokoneesta,  pääasiassa Boeing 737-800, ja 757-200-koneista. Tuiflynordic.fi 

SunExpress

Sun Express on turkkilainen lentoyhtiö, jonka omistavat saksalainen Lufthansa ja Turkish Airlines. Lentoyhtiö on lentänyt sekä reitti- että lomalentoja vuodesta 1989 alkaen Euroopasta Turkin lomakohteisiin. Lentoyhtiön moderni laivue koostuu nykyaikaisista Boeing 737-800 ja 757-200 -koneista. Sunexpress.com  

Freebird Airlines

Freebird Airlines on turkkilainen lentoyhtiö, joka on erikoistunut lomalentoihin. Yhtiö on perustettu 2001 ja Nazar on lentänyt heillä vuodesta 2004. Lentoyhtiön moderni laivue koostuu nykyaikaisista Airbus 320 ja 321- Koneista. Freebirdairlines.com

Jet Time

Jet Time on tanskalainen lentoyhtiö joka perustettiin 2006. Yhtiön taustalla on useita tanskalaisia yrityksiä ja johtajia, ja sekä johto että työntekijät ovat lentoalan pitkäaikaisia ammattilaisia. Jet Timen koneet ovat tyyppiä Boeing 737-300/737-700. Jet-time.fi


Ruoka ja juoma lennolla

Ruoka ei kuulu lennoilla matkasi hintaan, vaan se on ostettava erikseen kolme päivää ennen matkaan lähtöä. Ruoka lennolla meno-paluu maksaa 15€ per aikuinen ja 10€ per lapsi alle 12-vuotiailta. Huomioi, että juomat lennolla ovat lisämaksua vastaan ja maksetaan lennolla.

Mikäli sinulla on erityistoiveita ruoan suhteen (esimerkiksi kasvisravinto), tulee nämä tilata viimeistään 3 päivää ennen matkaan lähtöä. Finnairin lomalentojen erikoisruoat varataan aina suoraan lentoyhtiön kotisivuilta (viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua). Klikkaa tästä siirtyäksesi varaukseen.

Omien ruokien mukaan ottaminen lennoille ei ole sallittua . Syy tähän on siivouksen minimoiminen, jätteenhallinnan parempi kontrolloiminen ympäristövaikutteineen sekä allergisten henkilöiden huomioon ottaminen. Emme voi taata lentojemme olevan pähkinättömiä. Pähkinöitä saattaa olla ruoassa tai muiden matkustajien mukana.

Varaukset, jotka tehdään myöhemmin kuin kolme päivää ennen matkalle lähtöä määriteltyyn hotelliin, emme voi taata ruokailua, mutta teemme parhaamme tämän järjestämiseen.


Istumapaikat ja lisävalinnat lennolle

Nazar tarjoaa vierailleen mahdollisuuden varata tietyt istuinpaikat etukäteen lähes kaikilla lennoilla. Tietyillä lennoilla voitte myös tehdä etukäteisvarauksen muista lisäpalveluista. Alla lisätietoa lentoyhtiöiden tarjoamista lisäpalveluista:

SunExpress

Mahdolliset lisävalinnat: Istumapaikat, mahdollinen ylipaino ja erikoismatkatavarat (golf-varusteet). Voit myös varata paremman aterian. Tilaukset voidaan tehdä 60-4 päivää ennen matkaan lähtöä. Klikkaa tästä siirtyäksesi lentoyhtiön kotisivuille tehdäksesi varauksen. Huomioi, että tietyillä lennoilla ei lisävalinnat ole mahdollisia.
 

Freebird Airlines

Mahdolliset lisävalinnat: Istumapaikat sekä golf-varusteet. Tilaukset voidaan tehdä 60-3 päivää ennen matkaan lähtöä. Klikkaa tästä siirtyäksesi lentoyhtiön kotisivuille tehdäksesi varauksen.
 

Jet Time

Mahdolliset lisävalinnat: Istumapaikat, erikoismatkatavarat (golf-varusteet) sekä mahdollinen ylipaino. Tilaukset voidaan tehdä 180-3 päivää ennen matkaan lähtöä. Klikkaa tästä siirtyäksesi lentoyhtiön kotisivuille tehdäksesi varauksen.

Norwegian

Mahdollisia lisävalintoja lennolle: Istumapaikat, lisäkilot ruumaan, sekä erikoismatkatavarat (esim. golfbagit). Tilaukset voi tehdä 60-10 päivää ennen lähtöä. Klikkaa tästä tehdäksesi tilauksen lentoyhtiön kotisivuilla.

Soita meille

Ma - pe 09.00 - 18.00

La - su 10.00 - 17.00


Puhelinmyynti: 0306-227 575
Soittaminen numeroon 0306 - 227 575 on maksullista.

Soitettaessa kiinteän puhelinverkon liittymästä:  8,21 snt/puhelu + 3,2 snt/min (22% alv.sis.) Soitettaessa matkaviestinverkon liittymästä: 19 snt/min (22% alv.sis.)
Puhelut ulkomailta: Ulkomaan operaattori määrää puhelukulut.

Nazar Nordic AB
Slagthuset, 211 20 Malmö, Ruotsi

Nazarilla ei ole myyntitoimistoja. Myynti tapahtuu puhelimen ja internetin välityksellä.

Email: info@remove-this.nazar.fi


Olet tervetullut soittamaan meille numeroon
0306 22 7575

Olemme itse olleet kaikissa hotelleissamme ja tämän takia voimme antaa neuvoja pohjautuen omiin kokemuksiimme!

”Me asiakaspalvelussa”

Nazar Nordic AB
Slagthuset, 211 20 Malmö, Ruotsi

Nazarilla ei ole myyntitoimistoja. Myynti tapahtuu puhelimen ja internetin välityksellä.

E-post: info@remove-this.nazar.fi


Lahjakortti

Miksi et yllättäisi hyvää ystävää tai perheenjäsentä Nazarin lahjakortilla?

Lue lisää


Tykkää meistä Facebookissa

Tykkää Nazarista ja ota osaa loistaviin tarjouksiin ja kilpailuihin.

Seuraa meitä Facebookissa