Matkusta vehreään Beldibiin

Beldibi on pieni kylä Antalyan länsipuolella, joka on suhteellisen uusi turistien joukossa

Täällä on tarjolla rauhallinen saareke runsaalla luonnolla Taurusvuorien levittäytyessä taka-alalle. Tässä pienessä kylässä on lukuisia liikkeitä ja ravintoloita.

Mikäli toivot enemmän elämää ja liikettä, on Kemerin kaupunkiin länttä kohden matkaa vain kymmenisen kilometriä, kun taas Turkin Rivieran pääkaupunkiin, Antalyaan, on matkaa 30 kilometriä kohti itää.

Tervetuloa Turkkiin

Retkemme

  • Täydellinen sijainti puiden peittämän vuoren ja sinisen meren välissä/li>
  • Lähellä suosittuja turistikohteita Kemeriä ja Antalyaa
  • Pieni ja rauhallinen kylä

 

Katso täältä keskilämpötilat Turkissa
Klikkaa tästä nähdäksesi hotellikartan
Katso täältä turkkilaisia reseptejä

Kemerin ja Antalyan lähellä on useita nähtävyyksiä, mikäli toivot taukoa auringonotolta. Osaan niistä pääset järjestämillämme retkillä. Ota yhteyttä oppaaseemme saadaksesi lisää tietoa tai lue tarkemmin retkistä täältä.

Kalliopiirrustuksia
Pienen matkan päässä Beldibistä, 300 metrin korkuudelta, on luola, joka löydettiin 1959. Luolasta on löytynyt merkkejä eri kivikausien siirtokunnista ja täällä on lisää kalliopiirroksia, joissa esiintyy ihmisiä ja eläimiä kivilohkareissa eri puolilla luolaa.

Phaselis (Kemer)

Antiikkinen satamakaupunki, joka kolmella satamallaan oli tärkeä merenkulku- ja kauppakaupunki. Kaupunki perustettiin 690 eKr. ja tänä päivänä raunioita voi ihailla mm. akveduktien, roomalaisen kylvyn, teatterien, vanhojen talojen ja liikkeiden kautta.

Ulupınar (Kemer)

Pieni kylä, Ulupınar, sijaitsee kansallispuiston, Olympoksen, reunalla. Jääkylmä koski laskee korkealta vuorelta kylää kohden, missä on useita maittavia kalaravintoloita. Tämä on suosittu retkikohde paikallisten keskuudessa ja täydellinen paikka vierailulle lämpiminä kesäpäivinä, koska ilma vuorilla on usein viileämpää.

Kaleici (Antalya) 

Antalyan historiallisessa keskuksessa, Kaleicissa, aika on kuin pysähtynyt keskellä modernia suurkaupunkia. Tutustu sen hurmaaviin katuihin ja käy katsomassa alkuperäistä, roomalaista kaupunginporttia, joka on yli 2000 vuotta vanha, sekä roomalaista satama-aluetta, joka on edelleenkin käytössä. Useat vanhoista rakennuksista toimivat nykyään myymälöinä ja hurmaavina ravintoloina.

 

 

Heti hotelliemme lähettyvillä Beldibissä on muutamia pikku-liikkeitä. Tämän lisäksi Beldibissä ja lähellä olevassa Kemerissä järjestetään markkinat. Beldibin markkinat ovat yleensä kerran viikossa ja täällä myydään kaikkea vaatteista kenkiin ja kankaisiin.

Kemerissä järjestetään kahdet markkinat. Yksi maanantaisin, jossa myydään lähinnä hedelmiä ja vihanneksia, ja toinen tiistaisin, jossa myydään pääsääntöisesti vaatteita ja matkamuistoja.

Antalyan historiallisessa kaupungin keskustassa, Kaleicissa, voi kokea paljon pienillä kaduilla, joissa on paikallisia liikkeitä myyden turkkilaisia mattoja, taidetta ja makeisia. Reissun voi päättää kylmään drinkkiin vanhassa Rooman aikaisessa satamassa tai jatkaa shoppailua yhteen Antalyan isoimpaan ostoskeskukseen, Migrosiin, joka sijaitsee noin 30 minuutin taximatkan päässä hotelleiltamme Beldibistä.

Mikäli haluat päästä Kemeriin tai Antalyaan, voit pyytää hotellin henkilökuntaa tilaamaan sinulle taxin. Useimmat taxit ajavat taksimittarilla, mutta voitte sopia myös kiinteän hinnan etukäteen sovitulle reitille, esimerkiksi hotellilta keskustaan. Muista lyödä hinta lukkoon ennen kuin lähdette liikkeelle.

Paikallisbussit, jotka tunnetaan Dolmus-busseina, (nimi tarkoittaa ”täpötäyttä”) on kiva ja helppo tapa kulkea ympäri kaupunkia. Bussit ajavat edestakaisin koko päivän, mutta harvoin illalla ja yöllä. Matka bussilla keskustan alueella maksaa yleensä noin 2-5 liiraa, ja maksat suoraan kuskille noustessasi bussiin.

Vain 30 minuutin taximatkan päästä hotelleiltamme Beldibistä sijaitsee Konyalti, joka on Antalyan läntinen  osa, jossa sijaitsee mm. yksi kaupungin isoimmista ostoskeskuksista.

Hiekkaranta Beldibissä on noin 1,5 km pitkä. Tämä kaunis ranta on hyvin suosittu ja korkeasesongin aikana voi se olla täynnä ihmisiä. Koska vesi on melko matalaa, sopii tämä hyvin myös lapsiperheille. Rannalla on aurinkotuoleja ja  -varjoja, mutta ei mitään kioskia, joten juomaa ja syötävää on hyvä varata mukaan.

 

 

Beldibi on hyvin pieni kylä, mutta täältä löytyy kuitenkin joitain baareja ja ravintoloita. Ravintoloista voi tilata aitoa turkkilaista ruokaa ja juoda hyvin, sekä nauttia ykkösluokkaisesta palvelusta ja vieraanvaraisuudesta, jota kyläläiset tarjoavat.

Kemerissä on huomattavasti laajempi tarjonta niin ravintoloita, kuin yöelämää ja Antalya on unelmakohde sinulle, joka  arvostat suurta valikoimaa hyviä ravintoloita ja eloisaa yöelämää. Voit nauttia hyvästä ruoasta erityisesti hurmaavassa vanhassa kaupungissa ja tunnelmallisessa satamassa.

Lue lisää hienosta Beldibin hotellista täältä: