Maukkaita reseptejä Turkista!

 

 

Monille makuelämykset ja ravintolakäynnit ovat tärkeä osa lomaa.

Jotta pääsisit tunnelmaan ennen matkaa, olemme koonneet joitain turkkilaisia ruokia, joita voit itse valmistaa kotona. Maukkaita ruokailuhetkiä ja mukavaa matkaa!

Aloita päivä Menemenillä

Ainekset:

4 kananmunaa
1 tomaatti
1 sipuli
2 paprikaa tai tuoretta chiliä
50 g fetaa
Mausteet:  suolaa, pippuria, oreganoa, minttua

Valmistus

1. Pilko sipulista renkaita ja paista ne voissa pehmeiksi ja läpinäkyviksi
2. Lisää kuutioitu tomaatti ja paprika
3. Lisää kananmunat ja sekoita
noin 3-4 minuuttia
4. Lisää juusto ja mausteet
5. Tarjoile välittömästi

Tee itse turkkilaisia köfte-lihapullia

Ainekset:

500 g lampaan jauhelihaaa
1 tl hienoksi silputtua punaista chiliä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 rkl hienoksi silputtua minttua
2 rkl hienoksi silputtua persiljaa
½ sitruunan kuori raastettuna ja pippuria makusi mukaan


Valmistus

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile senn jälkeen taikinasta soikeita lihapullia ja paista ne öljyssä
pannulla.
2. Noin 5-6 minuuttia kummaltakin puolelta, tai kunnes ne ovat kypsiä.
3. Tarjoile köftejä uuniperunoiden, tomaattisalaatin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
4. Sekoita jogurttiin raastettua, valutettua kurkkua ja murskattua valkosipulia.

Lopeta maukkaalla baklavalla

Ainekset:

1 paketti (270g) filotaikinaa
2 dl manteleita, 2 dl pekaanipähkinöitä
2 dl suolaamattomia pistaasipähkinöitä
200 g mantelimassaa
1-2 rkl  appelsiininkukkavettä
150 g voita
Sokerikuorrutus: 1 dl vettä,
1 dl ruokosokeria, 1 dl hunajaa


Valmistus

1. Laita uuni 175 asteeseen.
2. Sulata taikina ja pidä se pehmeänä kostean pyyhkeen alla.
3. Paahda pähkinät kullertaviksi kuivalla paistinpannulla. Hakkaa pähkinät voimakkaasti.
4. Raasta mantelimassa ja sekoita joukkoon pähkinät. Mausta halutessasi parilla tipalla appelsiininkukkavedellä.
5. Sulata voi.
6. Käytä uunivuokaa, joka on noin 20 x 20 cm. leikkaa taikina vuoan kokoiseksi.
7. Laita 3-4 arkkia taikinaa vuokaan ja voitele reilusti voilla joka kerroksen väli. Levitä puolet pähkinäseoksesta ja tasoita.
8. Toista tämä sama toisella puolella taikinaa.
9. Laita päälle vielä 3-4 arkkia taikinaa, jotka on myös voideltu voilla.
10. Leikkaa Baklava kahdeksaan osaan ja laita uuniin noin 20 minuutiksi.
11. Keitä vettä, ruokosokeria ja hunajaa. Kaada seos valmiin Baklavan päälle.