Turkki

Kun ensimmäinen lentomme Turkkiin lennetään, tullaan tätä sivua päivittämään kyseisen ajankohdan lähestyttäessä. Tämän jälkeen sivua päivitetään jatkuvasti. Päivitys tehdään vasta tässä vaiheessa, koska rajoitukset eivätkä suositukset tule todennäköisimmin näyttämään samoilta nyt kuin matkustamisen ollessa ajankohtaista. Mikäli haluat lukea Turkin tämänhetkisistä rajoituksista koskien covid-19:sta, löydät lisätietoa suurlähetystöstä täältä.

Bulgaria

Bulgaria

Olemme peruneet kesäkauden matkamme Bulgariaan ja emme tästä syystä päivitä tämänhetkisiä maan matkustustietoja tälle sivulle. Mikäli haluat lukea Bulgarian tämänhetkisistä rajoituksista koskien covid-19:sta, löydät lisätietoa suurlähetystöstä täältä.

Espanja (Mallorca)

Mallorca (Espanja)

Espanjan viranomaiset määrittelevät riskimaat ja -alueet aina viikoksi kerrallaan. Ajantasalla oleva riskimaiksi katsottujen maiden ja alueiden lista löytyy osoitteesta:

https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm

Suomesta saapuva matkustaja saa täytettyään pakollisen matkustajalomakkeen ”Fast Control QR-koodin”, joka helpottaa rajamuodollisuuksia maahan saavuttaessa.

Matkustajan velvollisuus on tarkistaa ajan tasalla olevat tiedot yllä/alla mainituilta sivustoilta sekä ko. maan edustustosta.

Tärkeää tietoa koskien pakollista FCS-kaavaketta:

Matkustaessasi Espanjaan tulee sinun täyttää pakollinen FCS-kaavake ennen matkaasi, jonka jälkeen saat QR-koodin, joka tulee näyttää maahan saapuessasi. Tämä koskee kaikkia kansallisuuksia ja ikäryhmiä. Kaavakkeen löydät täältä >> tai ilmaiseksi ladattavassa SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH -sovelluksessa. Lomakkeen täytettyään matkustaja saa QR-koodin, joka on esitettävä matkapuhelimesta tai paperiversiona maahantulon yhteydessä. QR-koodin saamiseksi käytetyn henkilökohtaisen tunnistenumeron (passi/ID-numero) on oltava sama kuin negatiivisessa koronatestitodistuksessa oleva tunnistenumero.

Matkustajat, jotka täyttävät kaavakkeen ovat vastuussa itse, että heidän antamansa tiedot pitävät paikkaansa ja noudattavat viranomaisten ohjeita kaavakkeen täytöstä. Mikäli matkustaja on alaikäinen tai liikuntarajoitteinen, voi kaavakkeen täyttää huoltaja tai holhooja, joka puolestaan vastaa, että annettu tieto pitää paikkaansa. Jokaisen matkustajan tulee täyttää kaavake. Nazaria ei voida pitää vastuullisena mahdollisista virheistä tämän kaavakkeen täyttämisessä.

Maahantulo vaatimukset Espanja (Mallorca)

On aina vieraan omalla vastuulla tarkistaa päivittäinen tilanne ylläolevasta riskimaiden listasta ennen matkan alkua ja huolehtia mahdollisista vaadittavista covid-todistuksista, jos sellaista vaaditaan.

On tärkeää huomioida, että ns. riskimaista Espanjaan saapuvien 12 vuotta täyttäneiden matkustajien on esitettävä englannin- tai espanjankielinen todistus:

- aikaisintaan 48 tuntia ennen maahan saapumista otetusta virallisesta negatiivisesta PCR- tai antigeenitestistä,

- virallinen rokotustodistus edellyttäen, että viimeisestä rokoteannoksesta, on kulunut vähintään 14 päivää (omakanta.fi-palvelun todistus kelpaa), tai

- virallinen todistus covid-19-taudista toipumisesta esittämällä positiivinen tulos PCR-testistä, joka on otettu 11-180 päivää ennen maahan saapumista.

Kaikkien Espanjaan lentoteitse tulevien matkustajien täytyy suostua tarkastukseen maahan tullessaan. Kaikilta mitataan kuume, joko kosketuksettomalla kuumemittarilla tai lämpökameralla.

 

Yleiset turvallisuustoimenpiteet Espanjassa

Täältä löydät tärkeimmät tiedot tämän hetken tilanteesta koskien covid-19-säädöksiä Espanjassa.

- Sosiaalinen turvaväli:

1.5 metriä.

- Suojamaskien käyttö aikuisilla:

- Viimeisimmän tiedon mukaan on maskin käyttö pakollinen julkisilla paikoilla niin sisä- kuin ulkotiloissa koskien myös rantoja, uima-allasalueita, julkista liikennettä sekä kuljetuksia, joissa on muita matkustajia oman talouden ulkopuolelta.

- Suojamaskien käyttö lapsilla:

Alle 6-vuotiaiden lasten ei tarvitse käyttää suojamaskia viimeisimmän tiedon mukaan.

- Ulkonaliikkumiskielto:

Ulkonaliikkumiskielto on voimassa kello 00.00-06.00.

- FCS-kaavake ennen matkalle lähtöä (pakollinen):

Jokaisen matkustajan, joka matkustaa Espanjaan, tulee täyttää FCS-kaavake ennen matkalle lähtöä. Tämä koskee kaikkia kansallisuuksia ja ikäryhmiä.

Löydät kaavakkeen täältä >>

- Karanteenisäännöt:

Tällä hetkellä ei ole mitään pakollisia karanteenisäännöksiä tulon yhteydessä viimeisimmän saamamme tiedon mukaan.

- Turismirajoitteet Espanjassa

Paikalliset määräykset säännöstelevät rajoituksia ja käytäntöjä hotelleissa, ravintoloissa, busseissa, rannoilla ja aktiviteeteissa, jotta turismi toimisi mahdollisimman turvalliseen tapaan. Hotelleilla on muun muassa tiukat määräykset miten ruokaa tarjoillaan, koskien huoneiden ja yleisien tilojen siivousta ja miten kaukana eri seurueiden tulee olla hotellialueella ja sisäänkirjautumisessa toisistaan.

Hyvä tietää:

  • Yli kymmenen hengen kokoontumiset eivät ole sallituja. Ravintolat, baarit ja vastaavat ovat auki, mutta sulkemisaikaa, kapasiteettia ja turvälejä koskien on rajoituksia. 
  • Alkoholin tarjoaminen veneretkillä ei ole sallittua, ja sama pätee myös muihin ns. bileveneisiin ja tilaisuuksiin, joissa on uima-altaita tai juhlia päiväaikaan.
  • Tupakointi ei ole sallittua kaduilla ja ulkoalueilla, joissa vähintään 2 metrin sosiaalista etäisyyttä ei voida pitää. Sama pätee myös vesipiippuihin ja muihin vastaaviin tuotteisiin.

Nazar ei voi ottaa vastuuta, jos viranomaiset muuttavat sääntöjä ilmoittamatta siitä meille. Päivitämme verkkosivustoamme säännöllisesti, kun olemme saaneet vahvistettuja päätöksiä.

Pidä itsesi ajantasalla:

Mikäli haluat lukea Espanjan tämänhetkisistä rajoituksista koskien covid-19:sta, löydät lisätietoa suurlähetystöstä.täältä.