Sosiaalinen vastuu

Vieraillamme on mahdollisuus nauttia rentouttavista lomista, elämyksistä ja mielenkiintoisista kulttuureista, joiden tarjoaminen on ilo meille matkanjärjestäjänä. Yhä useamman matkustaessa tänä päivänä on tällä myös vaikutusta ympäristöön ja matkakohteen yhteiskuntaan.

Tämän takia me Nazarilla suhtaudumme vakavasti ympäristökysymyksiin, sekä sosiaaliseen vastuuseen. Voidaksemme jatkaa matkailualan kehitystä, vaatii tämä kestävää matkailua ja että hotellimme, me matkanjärjestäjänä sekä te vierainamme olette tähän osallisia ja kannatte vastuuta. Me matkanjärjestäjänä kannustamme teitä osallistumaan kestävään kehitykseen matkakohteessa.

Meidän visiona on tehdä matkailuelämyksistä ikimuistettavia järjestämällä matkoja, joissa ympäristöhaitat ovat minimoitu, kulttuureja ja ihmisiä kunnioitetaan, sekä että voimme vaikuttaa matkakohteen yhteisön saamaan paremmat lähtökohdat.

Usealla hotellillamme on kehittyneet rutiinit koskien kestävää kehitystä ja he työskentelevät vähentääkseen haitallisia ympäristövaikutuksia. Energia, kemikaalit ja vesi ovat kolme suurinta aihetta, joita hotellit pyrkivät vähentämään. Suurimmalla osalla hotelleistamme on Travelife- ja ISO-sertifikaatti.

Nazarin työntekijät työskentelevät jatkuvasti laajalla mittapuulla ympäristökysymyksien kanssa aktiivisesti Pohjoismaissa ja matkakohteissa vähentääkseen haitallista ympäristövaikutusta. 

Te vieraamme olette iso osa ympäristötyötämme ja teidän vaikutus kestävään matkailuun on suuri. Olemme keränneet tähän joitain vinkkejä kuinka juuri sinä matkustajana voit auttaa:

  • Lajittele roskat hotellilla, aina kun siihen on mahdollisuus.
  • Älä käytä enempää vettä tai sähköä hotellilla kuin tarvitset. Sulje veden tulo, kun harjaat hampaitasi ja käytä suihkua kylpemisen sijaan.
  • Käytä pyyhkeitä useammin kuin kerran ripustamalla ne ylös käytön jälkeen. Näin siivoushenkilökunnan ei tarvitse käyttää vettä ja kemikaaleja turhaan.
  • Käytä ilmastointia säästeliäästi ja vain ollessasi huoneessa. Älä jätä avainkorttia lukijaan, mikäli et ole paikalla.

Me Nazarilla emme työskentele ainoastaan luodaksemme kestävää matkailua. Me painotamme myös sosiaalista vastuuta työssämme monin tavoin ennen kaikkea lastensuojelun hyväksi. Tämän vuoksi olemmekin TUI group konsernin alla yhteistyössä kansainvälisen järjestön, ECPAT:n kanssa. ECPAT on lasten oikeuksia tukeva järjestö, joka työskentelee maailmanlaajuisesti ehkäistäkseen lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Yhteistyössä Nazar ja ECPAT (End child prostitution, child pornography and trafficking of children for sexual purposes) ovat laatineet selkeät toimintamallit tilanteisiin, joissa lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä epäillään. Näihin ohjeistuksiin kuuluvat etiikka, koulutus ja tiedonjako henkilökunnallemme, vieraillemme sekä yhteistyökumppaneillemme.

Yhdessä TUI Groupin kanssa, ECPAT on laatinut “The Code” -ohjeiston matkailualaa varten. “The Code” on käytännesääntö lapsiseksiturismin ehkäisyä varten, josta on tullut tänä päivänä kansainvälinen standardi. The Code perustuu YK:n ihmisoikeusjulistukseen ja lasten oikeuksien sopimukseen. The Code ja ECPAT ovat tänä päivänä erillisiä toimijoita, jotka työskentelevät yhdessä keskittyen turismi- ja matkailuteollisuuteen.

Me Nazarilla järjestämme jatkuvasti koulutuksia henkilökunnallemme ‘The Code’n ja ECPAT:n työstä mahdollistaen sen jatkuvan myös turistikohteissamme. Yhdessä hotellien kanssa olemme myös sopineet erilliset säännökset ehkäistäksemme kaikkia lasten seksuaalisen hyväksikäytön muotoja.

Lue lisää ECPAT-verkostosta Ecpat

Lue lisää ECPAT-verkostosta The Code