Matkusta All Inclusivella Bulgariaan Nazarin kanssa

Bulgariasta on viime vuosien aikana tullut hyvin suosittu turistikohde. Hienointa täällä on leveät kilometrien pituiset hiekkarannat Mustanmeren äärellä, sekä uskomattoman kaunis luonto unohtamatta vakaata kesäilmastoa. Matkakassa Bulgariassa riittää pitkälle verrattuna muihin Välimeren kohteisiin, ja kyseessä onkin yksi edullisimmista lomamaista Euroopassa.

Nazarin matkat Bulgariassa kohdistuvat Sunny Beachiin, Nessebariin ja Pomoriin.

Näistä syistä sinun tulisi matkustaa Bulgariaan:

Sunny Beach, ja lähellä sijaitsevat Pomorien sekä Nessebarin kylät, ovat ehdottomia perheparatiiseja. Sunny Beach on eniten tunnettu nuorison bilemekkana, mutta täällä on niin paljon muutakin tarjottavaa. Kahdeksan kilometriä pitkällä hiekkarannalla, jonka hiekka on hienoa ja sopii täydellisesti lapsille, on monia perhehotelleja, joissa on perhehuoneita, lastenklubeja, All Inclusive ja aktiviteetteja koko perheelle.

Lähettyvillä on myös aktiviteetteja kuten vesipuisto, gokart-rata, vesiurheilua ja useita isompia leikkipaikkoja.

Mikäli haluaa kiertää bilekadun, löytää rauhallisemmalta alueelta helposti hotellin, mutta kuitenkin keskustan tuntumasta. Täällä on jotain kaiken tyyppisille turisteille, ja missä tahansa asutkaan tämän ihanan rannan vierellä, on kaikkialle lyhyt matka. Myös Pomoriessa ja Nessebarissa on runsaasti hotelleja lapsiperheille.

Bulgariassa on juuri nyt edullisempaa kuin koskaan, ja rahalle saa paljon enemmän vastinetta kuin keski- ja länsi-Euroopassa. Hienomman hotellin ja koko loman saa pienemmällä summalla! Täällä on runsaasti hotelleja kaikkien budjeteille ja myös itse kohteessa lomakassa riittää kauemmin shoppailuun ja ulkona syömiseen.

Sunny Beach on täydellinen lomakohde, mikäli haluaa yhdistää kulttuuria ja historiaa aurinkolomalleen. Monet hotellit ovat kävelymatkan päässä Nessebarin antiikin aikaisesta kylästä, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohde.

Pidä taukoa aurinkotuolistasi ja koe runsas määrä historiaa! Nessebarin vanhimmat osat ovat kauniilla paikalla, pienen niemen perällä, jonne pääsee siltaa pitkin. Täällä on aivan erityinen ilmapiiri, ja pienten talojen välissä kiemurtelevat nupulakiviset kujat. Vanhan kaupungin keskustassa on runsaasti kahviloita ja ravintoloita, sekä useita kirkkoja, jotka ovat säilyneet parhaiten koko Balkanilla. Myynnissä on myös käsitöitä ja keramiikkaa, ja täällä on kaunis rauhallinen ranta, jonka hiekka on hienoa ja vesi aivan sinistä.

Nessebar on kasvanut isommaksi kuin itse niemi, ja ulottuu nykyään jopa mantereelle. Täällä sijaitsevat Nazarin hotellit, missä on pienkaupungin elämää, ostosmahdollisuuksia ja hinnat ovat edullisempia kuin Sunny Beachissä.

Lähellä olevassa Pomoriessa on vanha hautausmaa , joka on Rooman valtakunnan ajoilta. Suosittelemme käymään keskiaikaisessa Saint Georgen luostarissa, ja täällä onkin ikoneja jopa 1800- ja 1900-luvulta. Itse luostari on myös yhä käytössä. Näkemisen arvoisia ovat myös Christ Transfigurationin ja Virgin Maryn kirkot.

Nimi Sunny Beach puhuu jo puolestaan – kyseessä on nimittäin aurinkoinen ranta, jonka ilmasto sopii loistavasti suomalaisten makuun.

Lomaillessasi Bulgariassa, onpa kyseessä sitten Sunny Beach, Nessebar tai Pomorie, voit odottaa ihanaa, leutoa ja leppoista säätä, joka on lämmin, mutta ei liian kuuma.

Etelä-Euroopassa ilmasto on usein hiostavaa ja voi helposti kohota yli 35 asteeseen. Tällaista ei normaalisti ole Bulgariassa, vaan täällä voi nauttia kevyistä tuulahduksista, joiden ansiosta ilma tuntuu leppoisalta.

Täällä ei välttämättä tarvitse etsiä varjoista paikkaa tai siirtyä sisätiloihin kestääkseen kuumuutta, vaan tämän sijasta voit nauttia ihanista auringonsäteistä ja ehkä virkistävästä pulahduksesta, mikäli sääero kotiin verrattuna tuntuisi kuitenkin suurelta.

Nazarin matkat kohdistuvat Sunny Beachiin, Nessebariin ja Pomorieen. Lämpötila näissä kohteissa on noin 23-28 astetta, kun taas vesi on noin 21-23 astetta johtuen tietenkin mihin aikaan kesästä matkustat.

Kuvittele mielessäsi kahdeksan kilometriä pitkää ja leveää hiekkarantaa hienoimmalla ja pehmeimmällä hiekalla, ja tietenkin kirkkaalla sinisellä vedellä.

Sunny Beachin ranta ei ole saanut sitä huomiota, kuin se ansaitsisi, joka meistä Nazarilla on harmillista.

Lukuun ottamatta rannan loistavaa pituutta ja leveyttä, joka on muuten jopa 50 metriä leveä tietyistä kohdista, on tämä ranta, jossa lapset voivat hyvin leikkiä veden rajassa. Ranta on nimittäin hyvin lapsiystävällinen ja vesi on matalaa. Täällä on hyvät mahdollisuudet pelata palloa, leikkiä ja liikkua vedenrajassa. Mustanmeren vesi on sinistä, kirkasta, houkuttelevaa ja enimmäkseen tyyntä, koska Sunny Beach sijaitsee lahden poukamassa.

Lähes koko Sunny Beachin varrella kulkee rantapromenaadi, jossa on useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, mikä on täydellistä tauon pitämiseen auringosta ja uimisesta. Kävelyretket rantapromenaadilla ovat suosittuja, mutta voit myös kävellä itse rannalla, ja tuntea pehmeän hiekan varpaiden välissä, sekä pulahtaa silloin tällöin veteen samalla, kun nautit lämmöstä ja iltapäiväauringon valosta.

Sunny Beachin ranta on hyvin puhdas ja siisti, ja tämä siivotaankin joka ilta.

Mikäli asut Nazarin hotelleissa Nessebarissa tai Pomoriessa, on sinulla myös näistä pääsy ihanille rannoille, vaikka rannat ovatkin pienempiä kuin Sunny Beachin ranta.

Nessebar sijaitsee pienellä niemellä aivan Sunny Beachin ulkopuolella, ja myös täällä on hieno hiekkaranta.

Pomorie on pienempi, mutta hyvin tunnelmallinen kylä, ja aivan kuten Nessebar, sijaitsee pienellä niemellä. Toisella puolella niemeä on Burgasin lahti ja toisella puolella Pomorien meri. Pomorie on tunnettu luonnonmukaisista mutakylvyistä ja tunnelmallisista viinitiloistaan. Pomorien rannat ovat myös hienoja, mutta eivät yhtä leveitä kuin Sunny Beachin ranta.

Retkiä Bulgariassa:

Lähde mukaan tutustumaan Nessebarin vanhaan kaupunkiin! Euroopan vanhimpiin kaupunkeihin kuuluva Nessebar sijaitsee kivikkoisella niemimaalla ja tunnetaan hyvin säilyneistä kirkoistaan, jotka kuuluvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Koe vanhan kaupungin tunnelmalliset kadut ja kujat opastetulla kierroksella saadaksesi kattavamman kuvan tämän viehättävän kaupungin historiasta. Kierroksen jälkeen sinulle jää vielä aikaa ostoksien tekoon ja kaupungin tutkiskeluun omin päin.

Tahtoessasi kokea vilahduksen paikallisten elämäntyylistä sekä nauttia lähituotetusta ruoasta ja viinistä suosittelemme osallistumaan tähän retkeen, joka tarjoaa monta mieleenpainuvaa pysähdystä päivän mittaan. Voit muun muassa nähdä kuinka paikalliset elättävät itsensä tuottamalla hunajaa ja jogurttia, sekä konjakkia omassa tislaamossaan. Vierailut pikkukylissä antavat hieman etäisyyttä hektisestä arkipäivästä ja samalla näet kuinka paikalliset asukkaat asuvat ja elävät. 

Kierroksen jälkeen tarjolla on maukas lounas lähituotettujen juustojen, salaatin sekä grilliruokien kera. Saat myös ainutlaatuisen tilaisuuden kokeilla lähituotettuja viinejä hotelli Festa Via Pontican viinikellarissa, joka on aikoinaan toiminut viinitilana ja jossa voit hioa viinitietämystäsi ja oppia enemmän viinikellarin historiasta.

Täydellinen laivaretki koko perheelle! Aikuiset pääsevät rentoutumaan kannella auringosta nauttien ja siemaillen viilentäviä juomia samalla kun perheen pienempiä jäseniä viihdytetään merirosvojen toimesta erilaisilla leikeillä ja hauskoilla aktiviteeteilla. Pidämme myös muutamia uima- ja snorklaustaukoja seilatessamme Mustanmeren rannikkoa pitkin. Laivalta pääsee myös laskemaan vesiliukumäkeä pitkin mereen. Kun lapsista on tullut oikeita merirosvoja ja nälkä yllättää niin pääsette vielä nauttimaan lounaasta ennen kuin on aika palata takaisin.

Etsitkö seikkailua? Mikäli näin on niin lähde jännittävälle retkelle, joka suuntaa ylös Balkanvuorille. Nauti luonnosta, häikäisevistä näköalapaikoista ja kiidä maaston läpi. Sopii täydellisesti sinulle joka et pelkää likaantua. Tämä on intensiivinen kokemus, joka sisältää pieniä pysähdyksiä, jotta voit kerätä lisää energiaa jatkamiseen. Voit myös itse valita haluatko lähteä mukaan aamu- vai iltapäivällä.

Valmiina vauhdikkaaseen jeeppisafariin Bulgarian luonnossa ja vuoristossa? Lähde mukaan ylös vuorille unohtaaksesi rauhallisuuden hetkeksi ja kokeaksesi enemmän! Retkellä pääset nauttimaan perinteisestä bulgarialaisesta ihanien makujen täyteisestä lounaasta. Päivän aikana pysähdymme upeille näköalapaikoille Sunny Beachin sekä Nessebarin ylle ja käymme Balkaninvuorilla sijaitsevan Medovo -kylän lähteellä, joka on tunnettu pyhästä vedestään. Lähde mukaan menoa ja meininkiä tarjoavalle retkelle Bulgarian luontoon!

Lähde mukaan merelle nauttimaan niin hyvästä ruoasta ja juomasta kuin auringostakin ihanan katamaraaniveneen kannella! Retki sopii täydellisesti sinulle, joka haluat rentoutua hetken merellä. Mikäli haluat tutustua tarkemmin pinnan alta löytyvään Mustanmeren elämään, voit halutessasi lainata snorklausvälineitä. Nojaa taaksepäin ja nauti kauniista maisemista seilatessamme eteenpäin. Tämä retki järjestetään päivästä riippuen joko aamupäivä tai iltapäiväretkenä. 

Tämä on ilta, jota et halua jättää välistä. Pääset nauttimaan uskomattomista Sunny Beachin ja tämän ympäristön tarjoamista panoraamanäköaloista. Illalliseen kuuluu maistuva neljän ruokalajin ateria ja hintaan sisältyy myös viinipullo. Heittäydy mukaansatempaavien Las Vegasista tunnettujen esitysten syövereihin, jotka sisältävät niin tansseja kuin elävää musiikkiakin. Tänä iltana pääset nauttimaan upeista maisemista, mahtavista juhlista sekä tietenkin unohtumattomasta illasta – Khanin teltta tarjoaa kaiken!

Ota koko perhe mukaan ja nauti päivästä vauhdin täyteisessä Sunny Beachin vesipuistossa. Menoa ja meininkiä tarjoava hauska päivä sopii niin suurille kuin pienillekin, joten pakkaa uimavaatteesi ja anna mennä! Lisätietoa kuljetuksista ja lipuista saat ottamalla yhteyttä oppaisiisi kohteessa.

Hemmottele itseäsi eri hoidoilla lomasi aikana ja pääset näin rentoutumaan vielä hieman enemmän hetkeksi. Eteläisellä Sunny Beachillä sijaitsevan Hotelli Imperialin kylpylä tarjoaa sinulle kaikki tarvittavat puitteet ihanaan kokemukseen.

Pääset nauttimaan rentouttavasta paketista, joka sisältää turkkilaisen kylvyn, kuorinnan, kasvonaamion sekä hieronnan. Voit valita useiden eri hierontojen väliltä. Turkkilainen kylpy sekä kuorinta, jotka puhdistavat koko kehosi ja takaavat sinulle pitempään pysyvän pohjan rusketuksellesi, ovat paras mahdollinen aloitus lomallesi.

Kylpylä vastaa kuljetuksista hotelliltasi ja takaisin.

Klikkaa tästä nähdäksesi retkiohjelmamme Bulgariassa.