Kreikkalainen idylli kristallinkirkkaalla vedellä

Kiotari on täydellinen matkakohde, mikäli haluat kokea aitoa kreikkalaista viehätysvoimaa. Kylä sijaitsee kauniilla paikalla juuri antiikin kaupungin Lindoksen ulkopuolella, ja tätä ympäröi jatkuva vihreä vuoristo. Kauniilla luonnonrannoilla ja kristallinkirkkaalla vedellä on tähän vaikea olla ihastumatta. Alle tunnin päästä lentokentältä on hotellillesi lyhyt matka päästäksesi pian nauttimaan viilentävästä pulahduksesta altaassa.

Täällä voit viettää aikaa paikallisten kanssa, tai nauttia lasista viiniä jossain kylän tunnelmallisista tavernoista.

Mikäli paikallinen tarjonta koskien kauppoja ja ravintoloita tuntuu pieneltä, on legendaariseen valkoiseen Lindoksen kaupunkiin vain kymmenisen kilometriä. Täällä voit tehdä paikallisia löytöjä käsitöistä kaupunkia kiemurtelevilla pienillä kujilla antaen kaupungin antiikin rauniot ja monumentit viedä sinut eri aikakaudelle.

Rodoksen oma pääkaupunki sijaitsee noin 60 kilometriä Kiotarista. Täällä on kaikkea mitä voit ajatella riippumatta siitä etsitkö loistavia yökerhoja, hyvää ruokaa vai haluatko vain shoppaill

  • Rauhallinen pieni kalastajakylä suurella määrällä kreikkalaista viehätystä
  • Aivan antiikin kaupungin Lindoksen ulkopuolella
  • Täydellistä sinulle, joka haluat rauhallisen loman
  • Täältä näet kartan hotelliemma sijainnista

Lue lisää: Rhodos stad & Ixia ja Kalithea & Faliraki

Lindos Imperial

Hyvä tietää Kiotarista

 text

Akropolis Lindoksessa

Lindoksen pieneen kylään on helppo päästä bussilla Rodoksen kaupungista, ja matkaa tänne on noin 50 kilometriä. Kylässä on ainoastaan noin 1000 asukasta ja tämä on 4000 vuotta vanha. Lindosta arvostaa monet vierailijat pikkuruisten rakennusten, useiden kapeiden kujien sekä tyypillisen antiikin kaupungin ytimen vuoksi.

Kylässä on tunnettu Akropolis kauniilla temppelin raunioilla, mistä on upea näkymä kylän yli sekä Välimerelle.

Täällä ei ole puutetta tunnelmallisista lahden rannoista. Joitain mainitaksemme on täällä upea Kiotari Beach, Memis Beach, Galouni Beach ja Kardamis Beach.

Rannat ovat kivikkoista ja vesi syvenee nopeasti.

Kun tullaan shoppailumahdollisuuksiin, on Kiotarin tarjonta melko rajoitettua, mutta täällä on pari minimarkettia ja matkamuistoliikettä. Mikäli haluat shoppailla kunnolla, on Lindos kilometrin päässä lähin mahdollisuus.

Täällä on suuri määrä kauppoja, joissa myydään matkamuistoja vaatteista koruihin.

Itse Kiotarissa ei ole niin montaa ravintolaa, mutta vieressä olevassa Lindoksessa on huomattavasti laajempi tarjonta. Valikoimaa on, halusitpa sitten aitoa kreikkalaista ruokaa tai mieluummin nauttia hampurilaisesta. Lindoksessa on ravintoloita eri toiveisiin.

Iltaisin on mukava nauttia cocktaileista ja kuvankauniista näköalasta kaupungin perinteisissä baareissa.

Bussit liikkuvat suurimmassa osassa saarta ja näillä pääset liikkumaan edullisimmin samalla, kun voit nauttia maisemista.

Mikäli haluat päästä jonnekin, mihin bussit eivät kulje, tai kenties matkustaa yöllä, on tähän taxi paras vaihtoehto. Vuokra-autolla saa myös paljon irti lomastaan, ja tämä on loistava tapa tutustua paikkoihin itsenäisesti.

Täällä voi myös lähteä veneretkelle! Voit esimerkiksi vuokrata pienen kalastajaveneen, ja tutustua näin kauniisiin paikkoihin.

Pankkeja ja raha-automaatteja löytyy Kiotarissa, ympäröivistä suuremmista lomakohteista sekä useimmista hotelleista.