Tutustu moninaiseen Alanya

Alanya on erityisesti tunnettu ihanan lauhkeasta ilmastosta ja kauniista rannoista

Tämän lisäksi kaupungista löytyy suuria kauppakatuja, viihtyisiä pieniä markkinoita, hyviä ravintoloita ja baareja, sekä paljon jännittäviä nähtävyyksiä.

Suuri linna 1200-luvulta kohoaa jyrkänteen huipulla, josta on ilmiömäinen näkymä lomametropoli Alanyan keskustaan ja kauniille rannoille. Juhlahumuinen yöelämä odottaa viihtyisässä satamassa, ja kaupunki tarjoaa myös vilkkaita ostoskatuja, hyviä ravintoloita ja viihtyisiä baareja mukaan lukien Turkin ainoan pienpanimon.

  • Yksi pohjoismaalaisten suosikkikohteista
  • Upea satama-alue iloisella yöelämällä
  • Hyvät shoppailumahdollisuudet, rannat ja kulttuuri

Retkiä

Lue lisää

SideAntalyaBelek tai Side.

Hyvä tietää Alanyasta

Jos kaipaat hieman vaihtelua rantaelämään ja auringonpalvontaan, Alanyasta löytyy toki paljon muitakin vaihtoehtoja! Retkillämme käymme katsomassa Alanyan parhaimpia nähtävyyksiä, joten ota yhteyttä oppaaseesi saadaksesi tästä lisätietoa, tai sitten voit lukea enemmän hotellikirjasta.

Alanyan linna

Vierailu Osmannien 1200-luvun linnoituksessa on olennainen osa lomaa Alanyassa. Linnoitus on toiminut sekä palatsina että osana puolustusta merirosvoja ja muita vihollisia vastaan. Linnoitusrakenteet ulottuvat aivan satamaan saakka, mistä voi nähdä myös Alanyan tärkeimmän tunnusmerkin punaisen tornin, mikä tänä päivänä toimii museona.

Dim Cay

Retki vihreällä Dim-joella on ainutlaatuinen, luonnonläheinen elämys, josta voi nauttia vaikka koko päivän. Jokeen on rakennettu lauttoja, joiden päällä on mukava nauttia auringosta. Joen varrella sijaitsevaa suuri ja vaikuttava Dim-tippukiviluola on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Damlatas

Jos et halua lähteä Dim Caylle asti, voit käydä hieman pienemmässä tippukiviluolassa Alanyan vanhimmassa ja suosituimmassa kaupuginosassa Damlatasissa. Täältä voit myös löytää viihtyisiä ravintoloita ja jännittäviä kauppoja.

Alanya on todellinen shoppailun paratiisi. Pitkän pääkadun, Atatürk Boulevardin varrella on laaja valikoima kansainvälisesti tunnettuja liikkeitä, joissa myydään vaatteita, tekstiilejä, nahkatuotteita, koruja, kenkiä ja paljon, paljon muuta. 25 metrin kadulla, joka sijaitsee kirjaimellisesti 25 metrin päässä Atatürk Boulevardista, löydät puolestaan paikalliset markkinat, jotka usein ovat edullisempia. Vieraile myös Alanyumissa, kaupungin suurimassa ostoskeskuksessa.

Shoppailu paikallisilla markkinoilla on aivan erityinen kokemus, ja voit hioa siellä sydämesi kyllyydestä tinkimisen jaloa taitoa, ylenpalttisten houkutusten keskellä. Lisätietoja markkinoista saat oppaaltasi. Huomioi, että markkinapaikat ja ajankohdat voivat muuttua.

Markkinat Toptanci Hallissa

Laaja valikoima hedelmiä ja vihanneksia. Lähikatu toimii tämän lisäksi suurena tekstiilimarkkinana. Markkinapäivä joka tiistai.

Markkinat dolmus-asemalla Atatürk Boulevardilla

Täältä löydät enimmäkseen hedelmiä ja vihanneksia, mutta myös hienon valikoiman tekstiilejä. Markkinapäivä on joka perjantai. En av Alanyas största marknader med allt från frukt och grönt till souvenirer och textilier. Marknadsdag varje måndag

Markkinat Obassa

Yksi Alanyan suurimmista markkinoista, ja siellä on tarjolla kaikkea herkullisista hedelmistä ja maukkaista vihanneksista, matkamuistoihin ja tekstiileihin. Markkinat järjestetään joka maanantai.

Kleopatra-ranta

Kleopatra-ranta on kaunis hiekkaratnta joka sijaitsee linnoituksen läntisellä puolella ja on yksi kaupungin suosituimmista turistikohteista. Paikanpäältä voit vuokrata aurinkovuoteita ja varjoja, ja ranta-alueelta löytyy monta ravintolaa ja kahviloita.

Itäisen rannan

Itäisen rannan löydätte linnoituksen itäpuolelta. Se antaa käyttöönne ruhtinaalliset 5 kilometriä hyvää hiekkarantaa, joten tilaa riittää kaikille. Täälläkin voi vuokrata aurinkovuoteita ja varjoja ja ostaa ruokaa ja juotavaa.

Incekum

Incekum-ranta, joka sijaitsee 25 km Alanyan ulkopuolella, on todennäköisesti yksi Turkin parhaista hiekkarannoista. Se on matalavetinen, ja hiekka on erittäin hienoa ja kultaista. Meidän hotellimme Pegasos Resort ja Pegasos Royal sijaitsevat tällä hiekkarannalla. Osa rannasta on avoinna yleiseen käyttöön.

Alanyasta löytyy laaja valikoima hyviä ravintoloita, erityisesti sataman alueella. Käy syömässä esimerkiksi Turkin ainoassa mikropanimossa nimeltään Red Tower, jossa voitte nauttia illallista ja ihailla upeaa merinäköalaa. Sataman alueella on myös paljon baareja ja diskoja, jotka houkuttelevat luokseen suuren määrän lomalaisia yön pikkutunneille saakka.

Taksin saaminen Alanyassa on erittäin helppoa. Suurimmilla kaduilla on usein erityisiä taksinappeja, joita painamalla voitte kutsua taksin paikalle. Useimmat taksit ajavat taksimittarilla, mutta voitte sopia myös kiinteän hinnan etukäteen sovitulle reitille, esimerkiksi hotellilta keskustaan. Muista lyödä hinta lukkoon ennen kuin lähdette liikkeelle.

Paikallisbussit, jotka tunnetaan dolmus-busseina, (nimi tarkoittaa ”täpötäyttä”) on kiva ja helppo tapa kulkea ympäri kaupunkia. Bussit ajavat edestakaisin koko päivän, mutta harvoin illalla ja yöllä. Matka bussilla keskustaan maksaa yleensä noin 2-5 liiraa, ja maksat suoraan kuskille, kun nouset bussiin.

Raha-automaatteja on joka puolella Alanyaa sekä lähes kaikissa hotelleissa. Rahanvaihtopisteitä (exchange office) ja pankkeja on Alanyan pääkadun Atatürk Boulevardin varrella.

Postitoimiston nimi Turkissa on PTT. Voit vaihtaa siellä rahaa sekä ostaa postimerkkejä ja puhelukortteja. Soittaessasi Suomeen muista liittää puhelinnumeron alkuun Suomen suuntanumero 00-358.

Apteekkeja (eczane) on kaikkialla. Jos tarvitset lääkärin apua, ota ensin yhteyttä meihin oppaisiin mikäli mahdollista tai katso tietoa hotellikirjasta, jonka löydät hotellistasi.