Kotimatka

Toivomme, että lomasi on ollut todella onnistunut. Kohta on aika lähteä kotiin, ja jotta kotimatkasi olisi mahdollisimman mukava, olemme keränneet tähän tietoa, jota saatat tarvita.

Huoneen siivousta koskevien paikallisten säännösten vuoksi monissa hotelleissa on normaalia aikaisemmat uloskirjautumisajat (klo 11). Kysy uloskirjautumisesta edeltävänä päivänä hotellin vastaanotosta.

Päivää ennen kotiinpaluuta saat tekstiviestin numeroon, jonka olet antanut matkavarauksesi yhteydessä. Tekstiviestissä on tieto hakuajasta hotellilta/ noutopaikalta. Lähetettämme tekstiviesti ja ilmoitettu noutoaika koskee myös yksityiskuljetuksia.

Mikäli et ole vastaanottanut tekstiviestiämme 10-12 tuntia ennen kotiinpaluuta, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä Holiday Centeriimme (yhteystiedot löydät asiakaspalvelun kohdalta). Mahdolliset pidemmät lentomyöhästymiset ilmoitetaan myös tekstiviestitse samaan numeroon.

Pyydämme sinua olemaan valmis hyvissä ajoin ilmoitettuna noutoaikana, jottei lentokenttäkuljetus myöhästy. Huomioithan, että kuljetus voi saapua hieman ennen tai jälkeen ilmoitetun ajan (+/- 15 minuuttia).

Kuljetusbussissa lentokentälle on TUI-kyltti, ja usein myös muiden TUI-yhtiöiden vieraita on samassa bussissa. Hotelleille saapuu usein myös muita busseja TUI-kyltillä , jonka takia on tärkeää, että varmistat kuljettajalta, että kyseessä on oikea bussi ennen bussiin menoa.

Yksityiskuljetus järjestetään autolla tai taksilla, jolloin ajoneuvossa ei ole TUI-kylttiä. Mikäli olet menossa lentokentälle itsenäisesti omalla kyydillä, ja olet ostanut kuljetuksen kauttamme, pyydämme ilmoittamaan tästä Holiday Centeriimme.

Sinulle, joka lomailet Amaryllis tai Vassilia hotellissa

Mikäli olet varannut normaalin lentokenttäkuljetuksen:

Huomioithan, että lentokenttäkuljetuksessa käytettävän bussin ei ole mahdollista ajaa hotellin eteen johtuen paikallisista liikennejärjestelyistä ja kapeista kaduista. Tästä johtuen nouto lentokentälle tapahtuu alla mainitusta noutopaikasta. Olethan noutopaikalla ajoissa ja lähtövalmiina matkatavaroidesi kanssa. Kentälle lähtöaika, alla mainitusta noutopaikasta, lähetetään tekstiviestillä päivää ennen lentopäivää (huomiothan että tekstiviestissä ilmoitettu noutoaika on +/-15 minuuttia ilmoitetusta ajasta). 

Mikäli olet varannut yksityiskuljetuksen, joka järjestetään henkilöautolla/taxilla, kentälle nouto on hotellilta.

Amaryllis Hotel

Kentälle noutopaikka on Traveland-rakennuksen nurkkauksessa, noin 160 m hotellilta. Odotathan bussia rantatien nurkkauksessa.

Katso: kartta hakupaikasta


Vasillia Hotel

Kentälle noutopaikka on Traveland-rakennuksen nurkkauksessa, noin 120 m hotellilta. Odotathan bussia rantatien nurkkauksessa.

Katso: kartta hakupaikasta

 • Henkilökohtainen palvelu on meille tärkeää ja olemmekin tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa. Lentokenttäbussissa ei aina välttämättä ole Nazarin opasta, mutta  oppaat ovat sekä saapuessasi että kotimatkalle lähtiessäsi lentokentällä.
 • Lentokentällä tulee olla noin 3 tuntia ennen koneen arvioitua lähtöaikaa.
 • Kansainvälisen käytännön mukaan matkustamoon saa viedä nesteitä rajoitetusti. Suurin sallittu pakkauskoko on 100 ml, ja nestemäiset tuotteet tulee pakata läpinäkyviin ja uudelleen suljettaviin muovipusseihin. Huomioithan, että sopivia muovipusseja ei välttämättä ole saatavilla lähtökentällä.
 • Lennon lähtöselvitystiskin numero ilmoitetaan lennonnumeron ja -määränpään mukaan kentällä olevissa monitoreissa.
 • Lähtöselvityksessä tulee näyttää passi ja matkavahvistus. Samassa varauksessa olevien matkustajien tulee ilmoittautua lähtöselvitystiskillä samanaikaisesti.
 • Huomioithan sallitun matkatavaran määrän. Lentoyhtiö laskuttaa jokaisesta maksimipainorajan ylittävästä kilosta yleensä 5-10 €/kg.
 • Tarkastathan, että saat jokaisesta ruumaan lähetetystä matkatavarasta matkatavarakuitin. Kuitti tulee säilyttää koko matkan ajan siihen saakka, kunnes olet vastaanottanut kotilentokentällä kaikki matkatavarasi jälleen takaisin.
 • Lähtöselvityksestä saat matkatavarakuitin lisäksi myös koneeseennousukortin, ja saatuasi nämä dokumentit sekä passin takaisin, voit jatkaa turvatarkastukseen.
 • Turvatarkastuksessa läpivalaistaan käsimatkatavarat, jonka jälkeen olet transit-hallissa, mistä löydät Tax-freemyymälöitä ja kahviloita. Maksuvälineenä käyvät eurot ja kansainväliset luottokortit.
 • Seuraathan lennon- ja lähtöportin tietoja kentällä olevista monitoreista, sillä kaikista muutoksista ei välttämättä tule (englanninkielisiä) kuulutuksia. Lähtöportti saattaa sijaita myös eri kerroksessa tai useamman minuutin kävelymatkan päässä.
 • Kreikan lentokentät ovat yleensä savuttomia. Tupakoinnista luvattomilla alueilla sakotetaan.

Toivotamme sinulle hyvää kotimatkaa ja tervetuloa pian uudelleen!  

Toivomme, että sinulla ja rakkaillasi on ollut upea loma monien lomamuistojen- ja kokemusten kera.

Me Nazarilla olemme kiitollisia palautteestasi, ja haluamme tarjota sinulle tulevaisuudessa vieläkin parempia lomakokemuksia.

Lähetämme sinulle mielipidelomakkeen sähköpostitse muutama päivä kotiinpaluusi jälkeen. Lomakkeen täyttö kestää vain noin 5-10 minuuttia.

Kotiinpaluu Suomeen 26.7.-15.10.2021:

Matkustaminen toisesta EU- tai Schengen-maasta Suomeen vapautuu 26.7.2021 alkaen. Voit saapua Suomeen ilman karanteenia tai testausta maahan saapuessa, kun jokin seuraavista vaihtoehdoista toteutuu:

 

1. Saavut alhaisen riskin maasta (ilmaantuvuus alle 10). Voit tarkastaa maat Rajavartiolaitoksen sivuilta.

2. Olet täysin rokotettu vähintään 14 vrk ennen matkaasi.

3. Olet syntynyt vuonna 2006 tai sen jälkeen.

4. Sinulla on todistus 6 kk sisällä sairastetusta, mutta jo parantuneesta koronavirusinfektiosta.

5. Mikäli olet saanut yhden rokoteannoksen, voit saapua Suomeen ilman ennakkotestiä, mutta sinun tulee käydä koronavirustestissä 72–120 h kuluttua maahan saapumisesta. Rokote tulee olla otettuna vähintään 14 vrk ennen matkaa.

6. Sinulla on todistus negatiivisesta koronavirustestin tuloksesta, minkä lisäksi sinun tulee käydä uudestaan koronavirustestissä 72–120 tunnin kuluttua maahan saapumisesta.

 

Mikäli yksikään mainituista vaihtoehdoista ei kohdallasi toteutuisi, ohjataan sinut koronavirustestiin maahan saavuttuasi tai viimeistään 24 h kuluttua saapumisesta.

 

Mikäli sinulta vaaditaan yhä Covid testiä ennen kotiinpaluuta, voit osallistua ilmaiseen, ANTIGEENI RAPID testaukseen ennen kotiinpaluuta Rodokselta. Testi on vieraillemme ilmainen, partnerimme kautta.

(Mikäli vapaita testi aikoja ei olisi saatavilla (esim jos vieras varaa ajan myöhässä jne), tulee vieraan yhä itse hankkia vaadittavat matkustusasiakirjat.)

Huomioithan, että olet itse vastuussa tarkistamaan vaaditaanko sinulta covid testi ennen kotiinpaluuta, vai täytätkö muut ehdot palaamisesta ilman testausta

Lue lisää viranomaisten ohjeista koskien kotiinpaluuta: THL

Suomen viranomaiset suosittelevat myös Finentry-palvelun käyttöä ennen maahan saapumista. Palvelun avulla voit esimerkiksi varata aikoja testiin Suomessa.

Palvelun käyttö, sen avulla tehty varaus koronavirustestiin ja itse testi on maksuton. FINENTRY-palvelu

 

Varaa aika ilmaiseen antigeeni rapid koronatestiin Rhodoksella partnerimme kautta täältä:

https://gobacksafe.digitalclinic.gr/

 • Testejä tehdään joissain hotelleissa ja/tai Rodoksen keskustassa
 • On vieraan vastuulla mennä testauspaikkaan ajoissa
 • Olet itse vieraana vastuussa, että varaat aikasi ajoissa ja noudatat Suomen viranomaisten ohjeita maahantulo vaatimuksista
 1. Rekisteröidy järjestelmään ylläolevan linkin kautta (Suomalainen matkapuhelin on varauksen ehto)
 2. Noudata tarkasti annettuja ohjeita sivustolla ja täytä kaikki vaaditut kentäta
 3. Valitse testivaihtoehdoista ”Antigen Rapid” testi ja testin aika ennen lähtöä Mene testipaikkaan ajoissa Mikäli olet antanut vääriä tietoja järjestelmässä, pystyt korjaamaan ne varauksen jälkeen, valitsemalla etusivulla kohdan ”Update Your Appointment Information”.             
 4. Muista kirjoittaa ”REF” kenttään Nazarin varausnumerosi joka alkaa kirjaimella ”D”
 5. Muista valita matkanjärjestäjänä ”Nazar Nordic”