Tervetuloa Turkkiin!

Me Nazarilla toivotamme sinut ja perheesi lämpimästi tervetulleiksi Turkkiin ja toivomme, että lomastasi tulee unohtumaton kokemus. Turkki on upea lomamaa vuodenajasta riippumatta.

Täällä on ystävällisiä asukkaita, ja tietysti meidän monta hienoa All Inclusive–hotellia, jotka tarjoavat hyvää ruokaa, rentouttavia allasalueita sekä kaikille sopivia ja mukavia aktiviteetteja. Meidän tärkeimpänä tehtävänämme on tehdä matkastanne mitä parhain lomaelämys. Kutsummekin itseämme Dream Providereiksi, unelmien toteuttajiksi.

Turkissa voi nauttia ihanista hiekkarannoista, kauniista luonnosta ja kiehtovasta historiasta.

Olemme koonneet sinulle paljon käytännöllistä tietoa ja inspiraatiota, minkä avulla saat mahdollisimman paljon irti lomastasi. Voit lukea esimerkiksi palveluistamme, kotimatkasta, lomaturvallisuudesta sekä sosiaalisesta vastuusta.

Huomioithan, että päivitämme näitä sivuja jatkuvasti, ja suosittelemmekin, että vierailet sivuilla säännöllisesti lomasi aikana.

Holiday Center

MAANANTAI - PERJANTAI
09:00 - 19:00

LAUANTAI
10:00 - 19:00


Huomioithan, että voit lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä ainostaan siitä numerosta, jonka olet ilmoittanut matkavarauksessasi.


Palvelunumeromme

+358 9 427 22 750


Aukioloajat ilmoitetaan paikallista aikaa. Viestit ja puhelut ovat omakustanteisia (oman puhelinoperaattorisi hinnoitteluperusteiden mukaan).

Lomavinkkejä Turkissa

Alanya on suomalaisten suosikkimatkakohde Turkissa, ja turismi onkin kasvanut tasaisesti ensimmäisen hotellin avaamisesta vuonna 1958. Alanya on erityisesti tunnettu ihanan lauhkeasta ilmastosta ja kauniista rannoista. Tämän lisäksi kaupungista löytyy suuria kauppakatuja, viihtyisiä pieniä markkinoita, hyviä ravintoloita ja baareja sekä paljon nähtävyyksiä. Jos kaipaat hieman vaihtelua rantaelämään ja auringonpalvontaan, Alanyasta löytyy toki paljon muitakin vaihtoehtoja!

Alanyan linna

Vierailu Osmannien 1200-luvun linnoituksessa on olennainen osa lomaa Alanyassa. Linnoitus on toiminut sekä palatsina, että osana puolustusta merirosvoja ja muita vihollisia vastaan. Linnoitusrakenteet ulottuvat aivan satamaan saakka, josta voi nähdä myös Alanyan tärkeimmän tunnusmerkin, punaisen tornin, joka tänä päivänä toimii museona.

Dimcay

Retki vihreällä Dim-joella on ainutlaatuinen, luonnonläheinen elämys, jossa voit nauttia vaikka koko päivän. Jokeen on rakennettu lauttoja, joiden päällä on mukava nauttia auringosta. Joen varrella sijaitseva suuri ja vaikuttava Dim-tippukiviluola on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Damlatas

Jos et halua lähteä Dimcaylle asti, voit käydä hieman pienemmässä tippukiviluolassa Alanyan vanhimmassa ja suosituimmassa kaupuginosassa Damlatasissa. Täältä voit myös löytää viihtyisiä ravintoloita ja kauppoja.

Ostoksia

Alanya on todellinen shoppailun paratiisi. Pitkän pääkadun, Atatürk Boulevardin varrella on laaja valikoima kansainvälisesti tunnettuja liikkeitä, joissa myydään vaatteita, tekstiilejä, nahkatuotteita, koruja, kenkiä ja paljon, paljon muuta. 25-metrin nimiseltä kadulta löydät puolestaan paikallisia kauppoja, jotka usein ovat edullisempia. Vieraile myös Alaniyum-ostoskeskuksessa.

Markkinat Shoppailu

Markkinat Shoppailu paikallisilla markkinoilla on myös mukava kokemus, ja markkinoilla voit hioa sydämesi kyllyydestä tinkimisen jaloa taitoa ylenpalttisten houkutusten keskellä. Huomioi, että markkinapaikat ja ajankohdat voivat muuttua.

Toptanci Hall ja Toptanci Hall-markkinat

Toptanci Hallissa on laaja valikoima esimerkiksi hedelmiä, kalaa, mausteita ja vihanneksia. Avoinna päivittäin.

Toptanci Hallin

Toptanci Hallin lähikadulla on suuret markkinat tiistaisin, jossa on tarjolla mm. tekstiilejä, kenkiä, matkamuistoja jne.

Dolmus-aseman markkinat

Markkinat dolmus-asemalla Atatürk Boulevardilla on perjantaisin. Täältä löytyy enimmäkseen hedelmiä ja vihanneksia, ja jonkin verran tekstiilejä.

Markkinat Obassa

Yksi Alanyan suurimmista markkinoista. Täällä on tarjolla kaikkea herkullisista hedelmistä ja maukkaista vihanneksista matkamuistoihin ja tekstiileihin. Markkinat järjestetään joka maanantai.

Avsallarin markkinat

Avsallarissa, Alanyan ulkopuolella, pidetään markkinat keskiviikkoisin. Tarjolla on paikallisia tuotteita kuten hedelmiä, vihanneksia, vaatteita ja paljon muuta.

Rannat

Kleopatra- ranta on kaunis hiekkaranta, joka sijaitsee linnoituksen läntisellä puolella ja on yksi kaupungin suosituimmista turistikohteista. Paikanpäältä voit vuokrata aurinkovuoteita ja varjoja, ja ranta-alueelta löytyy monia ravintoloita sekä kahviloita. Itäisen rannan löydät linnoituksen itäpuolelta. Se antaa käyttöösi ruhtinaalliset viisi kilometriä hiekkarantaa, joten tilaa riittää kaikille. Täälläkin voi vuokrata aurinkovuoteita ja varjoja sekä ostaa ruokaa ja juotavaa. Incekum-ranta, joka sijaitsee 25 km Alanyan ulkopuolella, on yksi Turkin parhaista hiekkarannoista. Ranta on matalavetinen ja hienohiekkainen. Meidän hotellimme Pegasos Resort ja Pegasos Royal sijaitsevat tällä hiekkarannalla. Osa rannasta on avoinna yleiseen käyttöön.

Ravintoloita ja yöelämää

Alanyasta löytyy laaja valikoima hyviä ravintoloita, erityisesti sataman alueella ja pääkatujen varrella. Satama-alueella on myös paljon baareja ja yökerhoja, jotka houkuttelevat lomalaisia yön pikkutunneille saakka. Näin liikut paikasta toiseen Taksin saaminen Alanyassa on erittäin helppoa. Suurimmilla kaduilla on usein erityisiä taksinappeja, joita painamalla voit kutsua taksin paikalle. Useimmat taksit ajavat taksimittarilla, mutta voit myös sopia kiinteän hinnan etukäteen sovitulle reitille, esimerkiksi hotellilta keskustaan. Muista lyödä hinta lukkoon ennen kuin lähdet liikkeelle. Alanyan kaupunkibussit ovat kiva ja helppo tapa kulkea ympäri kaupunkia.

Bussit ajavat edestakaisin koko päivän, mutta harvoin illalla ja yöllä. Matka bussilla keskustan alueella maksaa matkan pituudesta riippuen 5-10 liiraa ja matka maksetaan bussikortilla, joita voi ostaa KentKart myyntipisteistä. Lähikaupunkeihin ja -kyliin suuntaavissa minibusseissa matkan voi vielä maksaa käteisellä kuljettajalle. Erityisesti sinulle, joka asut Alanyan ulkopuolella esimerkiksi hotelleissa Pegasos Royal, Pegasos Resort, Rubi Platinium- tai Eftalia- hotelleissa, jotka sijaitsevat noin 20-30 minuutin ajomatkan päässä Alanyasta Incekumin, Okurçalarin ja Türklerin alueella: Pääset Alanyaan bussilla tai taksilla, mutta lähialueellakin on paljon katseltavaa. Löydät esimerkiksi Konaklin ja Türklerin kaupungeista omia, pieniä basaareja.

Suurimman valikoiman löydät tosin Avsallarista, jossa on kauppakatu, ravintoloita ja kahviloita. Avsallarissa pidetään markkinat keskiviikkoisin. Tarjolla on paikallisia tuotteita kuten hedelmiä, vihanneksia, vaatteita ja paljon muuta.

Side oli Rooman keisarien aikaan kukoistanut elinkeinoelämän kauppakaupunki, joka ansaitsi paljon rahaa muun muassa orjakaupalla ja amfiteattereissa järjestetyillä gladiaattoritaisteluilla. Kaupungin katukuvaa hallitsee edelleen arkkitehtuuriset jäännökset kaupungin kukoistuksen ajoilta, jotka sulautuvat yhteen modernien kauppojen, ravintoloiden ja baarien kanssa. Sidessä on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja, mikäli haluat vaihtelua auringonpalvontaan ja rantaelämään.

Siden satama-alue ja keskusta

Täydellinen kohde romanttiselle kävelylle auringonlaskun aikaan! Seuraa rantatietä ja kuuntele aaltojen kuisketta tai pistäydy ennen illallista drinkillä yhdessä monista, viihtyisistä kahviloista.

Apollon-temppeli ja amfiteatteri
Apollon-temppeli on yksi monista, jännittävistä muistoista Siden roomalaisesta historiasta. Temppeli on kauneimmillaan auringonlaskun aikaan. Voit kuluttaa helposti myös kokonaisen iltapäivän ihailemassa vanhojen, roomalaisten katujen tunnelmaa ja myymälöitä Siden historiallisessa keskustassa. Muista käydä myös suuressa amfiteatterissa, joka on kokemisen arvoinen vierailukohde.

Manavgat

Tämä hurmaava kaupunki sijaitsee kauniilla alueella vihreän Manavgat-joen varrella ja on vierailun arvoinen kaupunki. Käy katsomassa esimerkiksi alueen suurinta moskeijaa ja suurimpia markkinoita. Matkan varrella kannattaa pistäytyä myös katsomassa kaunista Manavgatin vesiputousta.

Ostoksia

Siden keskustan vanhat rakennukset kätkevät sisäänsä useita pieniä, kiehtovia myymälöitä. Niistä saa kaikkea matkamuistoista aitoihin turkkilaisiin mattoihin. Jos haluat hioa tinkimisen jaloa taitoa, voit valita useiden markkinoiden väliltä. Myös Manavgatin keskustassa on paljon kauppoja, ravintoita ja kahviloita.

NovaMall-ostoskeskus

NovaMall on suurin ostoskeskus koko Alanya-Manavgat alueella, ja se sijaitsee hieman Siden ulkopuolella Manavgatin kupeessa, Antalya-Alanya moottorien varrella. Hinnat ovat kiinteitä, ja ostoskeskuksessa on useita sekä kansainvälisiä että turkkilaisia merkkiliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita.

Markkinat Manavgatissa

Siden alueen suurimmat markkinat, joissa taskurahat saavat kyytiä! Myyntikojuja on uskomaton määrä ja myytävänä on tekstiilejä, matkamuistoja, nahkatuotteita ja paljon muuta. Tarjolla on myös paikallisesti viljeltyjä hedelmiä ja vihanneksia. Markkinapäivät ovat maanantai ja torstai.

Markkinat Sidessä

Paikalliset hedelmien ja vihannesten myyntiin painottuvat markkinat, jotka järjestetään suuren moskeijan vieressä. Myytävänä on myös tekstiilejä. Markkinapäivä on lauantai.

Rannat

Länsiranta

Länsiranta Siden paras lapsiperheille soveltuva ranta, sillä tämä on matalavetinen ja hienohiekkainen. Useimmat hotelleistamme sijaitsevat tämän rannan äärellä.

Itäranta

Hiukan yksityisempi ranta, jossa hotellit sijaitsevat kauempana rannasta. Vesi syvenee nopeasti. Useimmat lomailijat, joiden hotellilla ei ole omaa rantaa, tulevat tänne.

Ravintoloita ja yöelämää

Historiallinen keskusta on joka ilta vauhdikkaan yöelämän ydinaluetta. Löydät parhaat ravintolat satama-alueelta, jossa voit nauttia vaikkapa romanttisesta illallisesta auringonlaskua ihaillen. Alueella on myös baareja ja diskoja, jotka ovat auki myöhään yöhön.

Näin liikut paikasta toiseen

Siden historiallinen keskustassa autoilu on kiellettyä, joten esimerkiksi taksikyydin saa hieman keskustan katujen ulkopuolelta. Useimmat taksit ajavat taksimittarilla, mutta voit sopia myös kiinteän hinnan etukäteen sovitulle reitille, esimerkiksi hotellilta keskustaan. Muista lyödä hinta lukkoon ennen kuin lähdet liikkeelle.

Paikallisbussit, jotka tunnetaan dolmus-busseina, (nimi tarkoittaa ”täpötäyttä”) ovat helppo tapa liikkua. Bussit ajavat edestakaisin koko päivän, mutta harvemmin myöhään illalla ja öisin. Matka bussilla keskustaan maksaa yleensä noin 5-10 liiraa ja maksat suoraan kuskille noustessasi bussiin.

Belekiä voi kuvailla parhaiten laadukkaana loma-alueena. Alueella on paljon luksushotelleja ja vehreät luonnonkauniit alueet pitkine hiekkarantoineen ja vihreine metsineen. Belek tunnetaan monista laadukkaista golfkentistä.Belekissä on tarjolla runsaasti eri vaihtoehtoja, mikäli kaipaat hieman vaihtelua auringonpalvontaan ja rantaelämään.

Garden of Tolerance

Kaunis puisto Belekin sydämessä, jossa moskeija, kirkko ja synagoga sijaitsevat vierekkäin symboolina suvaitsevaisesta ja rauhallisesta yhteiselosta. Täydellinen ympäristö meditoivaan hetkeen.

Golf

Belekissä on huikeat 14 maailmanluokan tasoista golfkenttää, ja erityisesti keväällä ja syksyllä alue on täynnä golfaajia.

Perge

Noin 30 km Belekistä luoteeseen sijaitsee vanha, roomalainen Pergen rauniokaupunki, jossa voit kävellä vanhojen rakennusten seassa ja nähdä Pergen kuuluisan Artemis-temppelin ja hyvin säilyneet, roomalaiset kylpylät.

Ostoksia

Belekissä on hyvät shoppailumahdollisuudet. Belekin keskustassa on esimerkiksi matkamuistomyymälöitä ja tekstiilikauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Osassa liikkeissä on kiinteät hinnat, osassa voi tinkiä. Mikäli haluat tehdä ostoskeskuksessa, voit vierailla Kadriyessa olevassa The Land of Legends-ostoskeskuksessa tai yhdessä Antalyan monista ostoskeskuksista.

The Land of Legends

The Land of Legends on suuri ulkoilmaostoskeskus Kadriyen puolella. Hinnat ovat kiinteitä, ja ostoskeskuksessa on useita sekä kansainvälisiä että turkkilaisia merkkiliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita.

Markkinat

Paikallisilla markkinoilla voit hioa tinkimisen jaloa taitoa. Kysy oppailta paikallisista markkinoista ja ajankohdista, mutta huomaa, että markkinapäivät ja -paikat voivat muuttua.

Markkinat

Belekissä Paikallismarkkinat, joissa myydään paljon hedelmiä, vihanneksia, tekstiilejä, matkamuistoja sekä paljon muuta. Markkinapäivä on lauantai.

Markkinat Kadriyessa

Kadriey on Belekin naapurikylä, jossa järjestetään hieman pienemmät markkinat. Tarjolla on hedelmiä, vihanneksia ja tekstiilejä, ja markkinat järjestetään joka tiistai.

Rannat

Belekin ranta

Belekin ranta on tummaa hiekkaa ja seassa on jonkin verran pikkukiviä. Belekissä ja Kadriyessa on myös Beach Parkit, jossa on mm. kahviloita. Mikäli sinulla on onnea, voit nähdä rannalla pesiviä Caretta Caretta merikilpikonnia.

Ravintoloita ja yöelämää

Belekin keskustassa on ravintoloita, kahviloita ja baareja, mutta useimmat ilta-aktiviteetit järjestetään hotellialueilla. Lisää vauhtia iltaelämään löydät vaikkapa Antalyasta, jossa on paljon diskoja, ravintoloita ja muuta mukavaa huvitusta.

Näin liikut paikasta toiseen

Mikäli haluat taxin, hotellin vastaanottovirkailija auttaa sinua mielellään taksin tilaamisessa. Myös useiden hotelleiden ulkopuolella ja Belekin keskustassa on saatavilla takseja. Useimmat taksit ajavat taksimittarilla, mutta voit sopia myös kiinteästä hinnasta etukäteen sovitulle reitille. Muista lyödä hinta lukkoon ennen kuin lähdet liikkeelle.

Paikallisbussit, jotka tunnetaan dolmus-busseina (nimi tarkoittaa ”täpötäyttä”), ovat helppo tapa kulkea. Bussit ajavat edestakaisin koko päivän, mutta harvoin myöhään illalla ja öisin. Matka bussilla maksaa noin 5-10 liiraa tai enemmän, mikäli matkustat pidemmälle. Kun nouset bussiin, maksu maksetaan suoraan kuljettajalle. Kesäkuukausina Belekissä kulkee myös traktori, jolla matka taittuu leppoisasti vaikkapa Belekin keskustaan tai Beach Parkiin.

Antalyaa voi kuvailla turkkilaisen Rivieran sykkivänä pääkaupunkina. Antalya on miljoonakaupunki, jossa tapahtuu jatkuvasti jotain. Useimmat hotelleistamme sijaitsevat Larassa/Kundun alueella, noin 20-30 minuutin ajomatkan päässä keskustasta. Antalya on täydellinen esimerkki turkkilaisesta suurkaupungista, jossa on laaja valikoima upeita nähtävyyksiä ja hyvät shoppailumahdollisuudet. Mikäli kaipaat vaihtelua auringonpalvontaan ja rantaelämään, vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti.

Kaleici

Antalyan historiallisessa keskuksessa, Kaleicissa, aika tuntuu pysähtyneeltä keskellä modernia suurkaupunkia. Voit tutustua vanhan kaupungin hurmaaviin katuihin ja käydä katsomassa alkuperäistä, roomalaista kaupunginporttia, joka on yli 2000 vuotta vanha, sekä roomalaista satama-aluetta, joka on edelleen käytössä. Useat vanhat rakennukset toimivat nykyään myymälöinä ja hurmaavina ravintoloina.

Düden-vesiputous

Düden-vesiputous, Antalyan ulkopuolella, on ainutlaatuinen luonnonkohde, jota ihaillessa voi unohtaa suurkaupungin kiireen ja stressin. Vesiputous viilentää ilmaa ja tuntuu virkistävältä. Vesiputouksen alueella voi kävellä, ja siellä pääsee myös vesiputouksen alla olevaan luolaan. Mukaan on hyvä varata hyvät ja tukevat kengät. Alueella on myös kahvila ja pieniä matkamuistokojuja. Sisäänpääsy maksaa muutamia liiroja.

Antalyan akvaario

Antalyan akvaario on kiehtova kohde koko perheelle. Voit ihailla kaloja vedenalaisista tunneleista eksoottisten kalojen ja haiden uidessa ympärilläsi. Akvaarion yhteydessä on myös Snow World-lumimaailma, jossa voit laskea lumiliukumäkeä vaikka ulkona olisi jopa 40 astetta lämmintä.

Ostoksia

Historiallisessa ydinkeskustassa, Kaleicissa, voit seikkailla kapeilla kujilla, jotka ovat täynnä viehättäviä paikallismyymälöitä. Tarjolla on kaikkea turkkilaisista matoista käyttötavaroihin ja makeisiin. Päätä päivä virkistävällä drinkillä vanhassa, roomalaisessa satamassa, tai jatka ostosten tekoa moderneissa ostoskeskuksissa. Lähin ostoskeskus Kaleicin ympäristössä/keskustaa on Mark Antalya. Antalyassa on useita suuria ostoskeskuksia eri puolilla kaupunkia. Lähimmät ostoskeskukset Kundun aluetta ovat Terra City Laran alueella, ja Mall of Antalya/Deepo lentokentän puolella. Hinnat ovat kiinteitä, ja ostoskeskuksessa on useita sekä kansainvälisiä että turkkilaisia merkkiliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Myös Kundun alueella on paljon liikkeitä.

Markkinat

Paikallisilla markkinoilla voit hioa tinkimisen jaloa taitoa, sillä markkinoita järjestetään päivittäin eri osissa kaupunkia. Lue alta lisää Laran hotellien läheisyydessä sijaitsevista markkinoista. Huomioithan, että ajankohdat ja paikat voivat muuttua.

Markkinat Larassa

Markkinat järjestetään lähellä Laura- ja SheMall ostoskeskuksia. Valikoima on houkutteleva. Lukemattomat kojut houkuttelevat mm. tekstiileillä, matkamuistoilla, hedelmillä ja vihanneksilla. Markkinapäivä on lauantai.

Markkinat Güzelobassa

Täältä löydät suuren valikoiman hedelmiä, vihanneksia ja tekstiilejä. Markkinapäivä on perjantai.

Rannat

Antalya on rakennettu kallioille, joten keskuksen läheisyydessä ei ole luonnon rantaa. Kaupungin ulkopuolelta löytyy rantoja kuten esimerkiksi Laran ranta, joka on 12 kilometriä pitkä. Ranta on tummaa hiekkaa ja seassa on jonkun verran pikkukiviä. Vesi syvenee aika nopeasti. Jos haluat käydä muillakin rannoilla, suosittelemme esimerkiksi Lara Beach Parkia, jossa on myös kahviloita ja baareja.

Ravintoloita ja yöelämää

Antalya on unelmakohde sinulle, joka arvostat suurta valikoimaa hyviä ravintoloita ja eloisaa yöelämää. Voit nauttia hyvästä ruoasta erityisesti hurmaavassa vanhassa kaupungissa ja tunnelmallisessa satamassa. Antalyan satama-alueella on myös diskoja ja baareja, joissa on kiva viettää aikaa illalla ja yöllä. Ne ovat auki myöhään yöhön. Lisää hyviä ravintoloita löydät Laran rantatien varrelta.

Näin liikut paikasta toiseen

Antalyassa saa helposti taksin. Suurimmilla kaduilla on erityisiä taksinappeja, joita painamalla voi kutsua taksin paikalle. Useimmat taksit ajavat taksimittarilla, mutta voitte sopia myös kiinteän hinnan etukäteen sovitulle reitille, esimerkiksi hotellilta keskustaan. Muista sopia hinta ennen liikkeellelähtöä.

Antalyan kaupunkibussit on helppo tapa kulkea ympäri kaupunkia. Bussit ajavat edestakaisin koko päivän, mutta harvoin myöhään illalla ja öisin. Matka bussilla keskustan alueella maksaa matkan pituudesta riippuen 5-10 liiraa ja matka maksetaan bussikortilla, joita voi ostaa AntalyaKart-myyntipisteistä.

Käytännön tietoa

Useimmat pankkiautomaatit tunnistaa lyhenteestä ”ATM". Useimmista automaateista voi nostaa euroja kansainvälisellä luotto- tai maksukortilla. 

Automaatilla kannattaa asioida mahdollisuuksien mukaan arkisin/päiväsaikaan (pankkien aukioloaikoina), ja mikäli mahdollista, suosia automaatteja, jotka sijaitsevat pankin yhteydessä. Asioidessasi automaatilla, tunnusluku on aina syytä suojata huolellisesti. Älä luovuta tunnuslukuasi ulkopuoliselle. Ole myös tarkkaavainen, mikäli tuntematon ihminen tarjoaa pyytämättä apuaan tai muutoin lähestyy sinua automaatilla ollessasi. 

Seuraa automaatin antamia ohjeita, ja mikäli pankkiautomaatti nielaisee korttisi, eikä sinulla ole mahdollisuutta saada korttiasi viipymättä takaisin käyttämästäsi pankista, kortti kannattaa sulkea välittö- mästi soittamalla oman pankkisi sulkupalveluun.

On kiellettyä ottaa mukaan kiviä, simpukoita tai muita esineitä, joilla voi olla kulttuurillista arvoa. Nämä voivat olla antiikkia ja siksi niiden vienti maasta on laitonta.

Mikäli tarvitset lääkärin apua, voit ottaa yhteyttä Holiday Centeriimme, josta ohjaamme sinut lähimpään sairaalaan tarvittavan avun saamiseksi. Haluamme auttaa, jotta saat parasta mahdollista ja asiantuntevaa hoitoa. Voimme myös auttaa, mikäli sinulla on erityistarpeita jonkin sairauden takia.

Käydessäsi lääkärissä ulkomailla, tulee sinun ottaa mukaasi passi ja vakuutuspaperit. Jos olet ostanut matkavakuutuksesi meidän ja Allianzin kautta, ota mukaan sinulle lähetetty matkavahvistus, johon vakuutuksesi on kirjattu, sillä se toimii vakuutustodistuksena.

Joudut usein ensin maksamaan itse lääkärikulut, ja sen jälkeen tekemään korvaushakemuksen vakuutusyhtiöllesi. On siis tärkeää, että säilytät kaikki kuitit, niin lääkkeistä kuin hoidoistakin.

Me emme valitettavasti voi auttaa sinua saamaan kuitteja tai lääkä- rintodistusta jälkikäteen.

Usealla rannalla on liputusjärjestelmä, johon on hyvä kiinnittää huomiota.

  • Vihreä lippu kertoo, että uinti on sallittua ja voit oleskella vedessä vapaasti. 
  • Oranssi lippu tarkoittaa, että uiminen on omalla vastuulla ja punainen lippu kieltää kaikenlaisen oleskelun vedessä.
  • Sinisestä lipusta näet, että ranta on hieno ja turvallinen. Älä koskaan ui rannasta poispäin, vaan aina rantaviivaa myöten.

Yöllä uimiseen sisältyy aina paljon riskejä, joten kehotamme vieraitamme välttämään yöuinteja. Alkoholin vaikutuksen alaisena uiminen on erittäin vaarallista. Kun oleskelet rannalla, älä jätä laukkuasi tai arvoesineitä ilman valvontaa. Sekä yleisillä että hotelleiden mahdollisilla omilla rannoilla käytetään usein erivärisiä lippuja tiedottamaan ranta- ja uintiturvallisuudesta sekä mahdollisista hengenpelastajista.

Perehdy tuntemaan eriväristen lippujen merkitykset, ja luethan myös mahdolliset hotellikohtaiset ranta-alueen säännöt ja suositukset ennen meressä uintia, sekä enemmän uintiturvallisuudesta Lomaturvallisuus-sivuilta.

Turkissa hinnat ovat usein merkitty Turkin liiroissa, euroissa ja dollareissa, joten shoppaillessa kannattaa olla hintojen kanssa tarkkana. Laatu ja takuu saattaa vaihdella riippuen siitä mistä ja mitä ostat. 

Olemme keränneet tähän esimerkkejä suosituista matkamuistoista Turkista. Lue lisää ostoksista ja esimerkiksi paikallisista markkinoista, lomakohteesi linkin alta.

  • Nazar-silmä on perinteinen, turkkilainen amuletti, jonka sanotaan suojaavan esimerkiksi onnettomuuksilta ja kateudelta.
  • Korkealaatuista oliiviöljyä saa muun muassa paikallisilta markkinoilta ja marketeista.
  • Vie turkkilaisia makuja mukanasi kotiin! Paikallisilta markkinoilta löytyy laaja valikoima mausteita ja makeisia.
  • Klassinen, turkkilainen anislikööri ”raki” on Turkin kansallisjuoma.
  • Kauniit koriste-esineet ja keramiikka, ovat myös suosittuja tuliaisia. 
  • Aito turkkilainen hamam-kinnas poistaa iholta kuolleet ihosolut.

Myös tuotteet kuten nahkatuotteet, silmälasit tai aurinkolasit tai piilolinssit, ovat suosittuja. Esimerkiksi silmälasit vahvuuksilla voi saada nopeasti ja edullisesti. Edullisemman valmistusprosessin ansiosta myös korujen hinnat ovat usein alhaisempia kuin pohjoismaissa.

Turkissa ja Suomi eivät kuulu samaan aikavyöhykkeeseen.  Kesäaikaan aikaeroa ei ole. Talviaikaan aikaero on +1 h (Turkki on Suomen aikaa tunnin edellä).

Yleinen hätänumero

112

Poliisi

155

Suomen ulkoasiainministeriö:

Puhelin +358 9 1605 5555

Fax +358 9 629 840

formin.finland.fi

Suomen suurlähetystö Ankarassa: :

Puhelin +90 312 457 44 00