Hyvinvointi, passi ja viisumi

Lääkkeet ja rokotukset | Passi ja viisumi | Valuutta | Ulkoministeriö

Passi ja viisumi

Yleiset ohjeet

Kaikilla matkustajilla tulee olla mukanaan voimassaoleva kuvallinen matkustusasiakirja/passi - koskee myös lapsia ja sylivauvoja. Osa maista ei hyväksy väliaikaisia passeja. Passissa ei saa olla vaurioita, eikä se muutenkaan saa näyttää muokatulta. Nazaria ei voida pitää vastuullisena, mikäli matkustajalta puuttuu voimassaoleva passi tai muu tarvittava matkustusasiakirja.

Pidätämme oikeuden muutoksiin passi-säännöksissä tämän päivityksen jälkeen. Saadaksesi täydellistä tietoa passimääräyksistä, pyydämme teitä kääntymään maan oman konsulaatin/suurlähetystön tai poliisiviranomaisten puoleen.

Tiettyihin maihin ei ole Suomen kansalaisilla, ulkomaalaistaustaisilla Suomen kansalaisilla, tai Suomessa asuvilla muun maan kansalaisilla automaattisesti pääsyoikeutta. Saadaksesi täydellistä tietoa viisumista, pyydämme teitä kääntymään maan oman konsulaatin/suurlähetystön puoleen. Mikäli matkustajalta puuttuu viisumi, Nazar ei ota vastuuta seurauksista. Huomio, että alla olevat tiedot viisumista koskevat Nazarin pakettimatkoja (1-2 viikkoa) ja niihin voi tulla muutoksia.

Erityisesti koskien Turkkia

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 150 päivää maahan saapumisen jälkeen.

Tietoa koskien väliaikaista passia tulee tiedustella maan suurlähetystöstä/konsulaatilta, ja poliisilaitokselta. Nazar ei ota vastuuta seurauksista koskien passia, joka ei ole voimassa maan säännösten mukaisesti.


Maahan saapuvalla henkilöllä on oltava passissaan vähintään yksi tyhjä sivu Turkin viranomaisten maahantulo- ja maasta poistumisleimoja varten. Mikäli passissa ei ole tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten, on viranomaisella oikeus estää henkilön maahanpääsy.

Viisumi

Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Turkkiin.

Nazarilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa muutoksiin/päivityksiin koskien sääntöjä viisumista, eikä ota vastuuta viisumiasioista. (Päivitämme tiedon heti kun olemme saaneet informaatiota muutoksista.) 

Erityisesti koskien Kreikkaa ja Kyprosta

Passi

Voimassa oleva passi tai kansainvälinen matkustusasiakirja vaaditaan koko oleskelun vaatimaksi ajaksi.

Viisumi

Viisumia ei vaadita Suomen kansalaisilta. 


Lääkkeet ja rokotukset

Ulkomaille matkustettaessa tulee lääkärintodistus aina ottaa mukaan, mikäli otat mukaasi huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä. Ota yhteyttä kohdemaan suurlähetystöön tai konsulaattiin saadaksesi lisätietoa kohdemaan määräyksistä. Kuljeta lääkkeet aina alkuperäispakkauksessa. Tarkista mahdolliset suositukset koskien rokotuksia lähimmästä rokotuskeskuksestasi tai lääkäriltä ennen matkalle lähtöä.


Valuutta

Huomioi, ettei kaikissa hotelleissa ole rahanvaihtopalvelua, eikä kaikilta hotelleilta löydy nostoautomaatteja.

Turkki

Turkin virallinen valuutta on Turkin Liira, mutta Euro on lähestulkoon yhtä käytännöllinen ja toimiva. Kaikkein käytännöllisin vaihtoehto on yleensä pitää osa matkavaluutastaan Turkin Liirana ja osa Euroina. Tavallisesti parhaimman vaihtokurssin Turkin Liiralle saat paikan päällä Turkissa. Nostoautomaatteja löytyy melkein kaikkialta, mutta yleensä voit nostaa näistä vain Turkin Liiroja. Joistakin automaateista voit nostaa Euroja.

Suurimmassa osassa All Inclusive -hotelleistamme voit kuitenkin maksaa myös Euroilla. Suurin osa kaupoista ja ravintoloista hyväksyvät tavallisimmat kansainväliset luottokortit, mutta muutaman prosentin palvelumaksu on mahdollinen.

 

Kreikka

Rodoksella käytetään euroja valuuttana.

Kypros

Kyproksella käytetään euroja valuuttana.


Ulkoministeriö

Meille Nazarilla on sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuus ehdottomalla etusijalla, ja siksi seuraamme poikkeuksellisten tilanteiden kehittymistä matkakohteissamme hyvin tarkkaan. Olemme päivittäin yhteyksissä ulkomailla työskentelevään henkilökuntaamme, sekä säännöllisin väliajoin asianomaisiin viranomaisiin.

Jos teillä on lisäkysymyksiä, ottakaa yhteyttä meihin numerossa 0306-227 575 (paina 2)

 

Lisätietoja saat ulkoministeriön sivustoilta matkustustiedotteista: www.formin.fi/suomi/