Hotelli


Hotelli

À la carte- ja teemaravintoloissa ruokailut | Hotellien kuvat esitteessä ja kotisivulla Ympäristövero KreikassaPyyhepalvelu | LisävuoteetHotellien säännöt Sisään- ja uloskirjautuminen | Internetyhteys hotellilla | Ilmastointi Siivous | Näköala ja parveke | Vesiurheilu | All InclusiveHotelliluokitus | Hotellikategoriat | Matkustaminen allergikkona


À la carte- ja teemaravintoloissa ruokailut

Näissä ravintoloissa tarjotaan mahdollisuus saapua katettuun pöytään, sekä saada enemmän henkilökohtaista palvelua ruokailun yhteydessä.

 

Suurin osa 4-5 No Collection hotelleistamme tarjoaa mahdollisuuden ruokailla yhdessä à la carte-/teemaravintolassa vähintään kerran loman aikana. Pöytävaraus tulee tehdä etukäteen.

 

Koska ruokailut teemaravintoloissa tapahtuvat aina paikkatilanteen salliessa, suosittelemme teidän tekevän pöytävarauksen mahdollisimman pian kohteeseen saapuessanne. Osa hotelleista perii varausmaksun pöytävarauksesta. Ohjelmassamme on myös hotelleja, joiden teemaravintolat ovat lisämaksullisia. Lue lisää à la carte-ravintoloista hotellin sivuilta.

Yllä olevat tiedot koskevat vain matkapaketteja lomalennoilla kun matkan pituus on joko 7 tai 14 päivää. Mikäli olet varannut matkapaketin reittilennoilla, luethan lisää hotellisi kuvauksen alta kyseistä hotellia koskevat tiedot.


Hotellien kuvat esitteessä ja kotisivulla

Teemme parhaamme, jotta kotisivumme ja matkaesitteemme olisivat niin laadukkaita kuin mahdollista. Kotisivujamme päivitetään säännöllisesti sekä virheiden poistamiseksi että matkakohteissa tapahtuneiden muutosten johdosta. Nykyään lähes kaikilla hotelleilla on omat internetsivustonsa. Nazar takaa luonnollisesti omasta esitteestään ja kotisivuiltaan löytyvät tiedot, mutta emme voi taata muilta sivustoilta löytyvän tiedon todenmukaisuutta.

 

Osa esitteen kuvista voi olla otettu laajakulmaobjektiivilla, jolloin esimerkiksi hotellit, huoneet tai altaat saattavat vaikuttaa todellista suuremmilta. Pelkästään hotelliJos haluatte varata pelkästään hotellin, pyydämme teitä ottamaan yhteyttä matkamyyjiimme puhelimitse saadaksesi lisäinformaatiota sekä hintatietoja.


Ympäristövero Kreikassa

Kaikista hotelliyöpymisistä Kreikassa peritään ympäristövero (aikaisemmin kutsuttu hotelliveroksi). Veron suuruus vaihtelee paikallisen luokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä. Huomioithan, että Nazarin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

 

1-2 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 7,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 10,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

 

Muutoksia, joihin emme kykene vaikuttamaan, saattaa esiintyä.


Pyyhepalvelu

Suurin osa 4-5 No Collection hotelleistamme tarjoaa vierailleen pyyhepalvelun. Joissain hotelleissa voit vaihtaa pyyhkeet puhtaisiin maksutta, kun taas osa hotelleista perii erillisen maksun vaihdosta, vaihtoehtoisesti panttimaksun. Hotellien rutiinit ja säännöt pyyhepalvelun suhteen saattavat muuttua ilman, että Nazar saa siitä tiedon. Lue lisää hotellin sivuilta. Kotimatka

 

On tärkeää, että tarkistat kotimatkan aikataulun Nazarin hotellikirjasta.
Yleistä informaatiota: sinun on oltava lentokentällä viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Jos menet lentokentälle omatoimisesti, ilmoita tästä matkaoppaalle.

 

Jos olet varannut pelkät lennot tai et asu järjestämässämme hotellissa, tulee sinun ottaa yhteyttä Nazarin kohdetoimistoon viimeistään 24 tuntia ennen kotimatkaa, vahvistaaksesi lähtöajat. Puhelinnumero on mainittu matkavahvistuksessasi.

 

Huomioi, että on sinun vastuullasi varmistaa, että matkatavarat ovat mukana lentokenttäkuljetuksessa niin hotellille kuin lentokentälle matkustettaessa.


Lisävuoteet

Lisävuode on useasti vuodesohva, levitettävä nojatuoli tai kokoontaitettava sänky. Huomioithan, että nämä ovat yksinkertaisempia kuin normaalit sängyt. Lisävuode voi olla lyhyempi ja kapeampi kuin tavallinen sänky.

 

Standardi hotellihuone on tehty kahdelle matkustajalle normaaleissa sängyissä. Riippuen koosta ja sisustuksesta voi huoneessa olla jonkin verran ahdasta, kun lisävuode on huoneessa. Tämä tarkoittaa sitä, että joissain huoneissa minimimäärä matkustajia voi olla kolme, jossa kolmas henkilö kuitenkin nukkuu lisävuoteessa ilman, että saa siitä alennusta.


Hotellien säännöt

Useimmilla hotelleistamme on omat kaikkia vieraita koskevat sääntönsä. Hotellit vaativat usein maksun ja/tai pantin säilytyslokeron, ilmastoinnin, huoneen avaimen ja minibaarin käytöstä. Muualta ostettuja ruokia ja juomia ei yleensä saa tuoda hotellin alueelle. All Inclusive ravintoloista ei myöskään saa ottaa mukaan ruokaa huoneisiin. Kaikkien vieraiden viihtyvyyden takaamiseksi tulisi äänenvoimakkuus säilyttää kohtuullisella tasolla. Huomioi myös hotellissa asumattomien vieraiden käynneistä olemassa olevat sääntönsä.


Sisään- ja uloskirjautuminen

Kansainvälisten hotellisäännösten mukaisesti huoneisiin voi kirjoittautua kello 15.00 ja ne on luovutettava viimeistään kello 12.00. Tämä pätee, vaikka paluulento olisi vasta myöhään illalla tai aikaisin seuraavana aamuna. Tarkista matkavahvistuksestasi minä päivänä teidän tulee luovuttaa hotellihuoneenne. Tietyissä hotelleissa on mahdollisuus Late Check Outiin. Lue lisää hotellien sivuilta.  


Internetyhteys hotellilla

Hotellien sivuilta löydät lisäinformaatiota hotellin internetyhteysmahdollisuuksista, kuten onko hotellilla langatonta tai langallista internetyhteyttä. Nämä tiedot ovat suuntaa antavia ja voivat muuttua ilman, että Nazar saa niistä tietoa.
Jos matkustat hotelliin, jossa kerrotaan olevan internetyhteys, kannattaa sinun muistaa, että internetin nopeus ja laatu eivät ole Suomen tasoa. Lyhyemmät ja pidemmät katkokset ovat yleisiä.


Ilmastointi

Suurimmassa osassa hotelleista on ilmastointi. Joissain hotelleissa se on maksutonta ja joissain siitä peritään maksu. Lisää tietoja saat hotellikuvauksista. Joissain hotelleissa on ilmastointi keskusohjattua, ja se on päällä tiettyinä aikoina vuorokaudesta sekä ainoastaan kuumimpina aikoina. Säästä riippuen ilmastointi voidaan myös sammuttaa.
Useimmissa hotelleissa ilmastointi käynnistyy vain kun vieraat ovat huoneessa ja parvekkeen ovi on kiinni. Ilmastointilaitteiden teho ja melutaso saattaa vaihdella järjestelmästä riippuen. Vanhemmat ilmastointilaitteet ovat usein vähätehoisempia ja niiden tuuletussuuntaa ei pysty muuttamaan.


Siivous

Käytännöt voivat hieman vaihdella eri hotellien ja huoneistohotellien välillä, mutta periaatteessa huoneet siivotaan päivittäin. Päivittäinen siivous käsittää kylpyhuoneen kevyen siivouksen sekä sängyn petauksen. Pyyhkeet ja vuodevaatteet vaihdetaan yleensä 2-3 kertaa viikossa. Tiskaus ei kuulu siivoukseen, eikä tiskausvälineitä ole usein huoneissa. Siivous voi tapahtua mihin aikaan päivästä tahansa.


Näköala ja parveke

Jos haluat terassin, parvekkeen tai vaikkapa merinäköalan tai seaside puoleisen huoneen, voidaan nämä joskus varata erillistä lisämaksua vastaan. Lue lisää hotellien omilta sivuilta. Mikäli merinäköalaa tai parveketta tietyllä näköalalla ei ole eritelty matkavahvistuksessasi, emme siinä tapauksessa sitä voi taata.
Merinäköala saattaa tarkoittaa kokonaista tai osittaista merinäköalaa, joka näkyy parvekkeelta. Seaside tarkoittaa, että huone on merenpuoleinen eikä itse merinäköala ole taattu. Sama koskee ”poolside” eli altaan puoleista varausta. Näköalaa altaalle ei ole taattu. Parvekkeen koko ja sisustus eivät myöskään välttämättä vastaa huoneen/asunnon asukkaiden lukumäärää.


Vesiurheilu

Rannalta löydät usein vesiurheilukeskuksia. Suosittelemme, että luet tarkasti läpi ehdot ennen kuin käytät kyseisiä palveluita. Varsinkin hinnan sisältyvän vakuutuksen joka ei välttämättä vastaa samaa vakuutustasoa mihin olemme tottuneet Pohjoismaissa, mikä on tärkeää ottaa huomioon.
Varusteita ja välineitä vuokrattaessa, pyydetään sinua lukemaan läpi ja allekirjoittamaan erillinen sopimus. On tärkeää, että tutustut tähän materiaaliin ja tiedostat ehdot ennen kuin käytät kyseisen keskuksen palveluita.


All Inclusive

All Inclusive on nimike palvelulle, joka sisältää ruoat ja juomat lomallasi. All Inclusive -palveluun sisältyvät kaikki kolme pääruokailua, välipalat ruokailujen välissä, paikalliset juomat ja useasti myös jäätelö.

 

Hotellin taso vaikuttaa All Inclusive -palvelun laajuuteen ja kattavuuteen. Mitä enemmän No Collection ä, sitä laajempi tarjonta. Lucky 3*,4* ja 5* -matkoilla (määrittelemättömät vaihtoehdot) saattaa tarjonta kuitenkin olla yksinkertaisempaa verrattuna hotelleihin tavallisessa ohjelmassamme.

 

Jos haluat varmistaa itsellesi todelliset gourmet-elämykset, suosittelemme että valitset Premium Collection -hotellin.

 

Lue lisätietoa kunkin hotellin All Inclusive -palvelusta hotellikohtaisilta sivuilta. Määrittelemättömistä All Inclusive -matkoista löydät lisätietoja kohdasta ”Määrittelemättömät matkat”.


Hotelliluokitus

Hotellien tasojen vertaaminen voi olla todella vaikeaa. Me Nazarilla olemme helpottaneet tätä jakamalla hotellit tasonsa perusteella 1-5 No Collection ään. Mitä useamman No Collection än hotelli saa, sitä korkeampitasoinen se on, ja siten myös kalliimpi. Kaksi hotellia, joilla on yhtä monta No Collection ää, voivat silti erota toisistaan paljonkin, joten jokainen No Collection on jaettu lisäksi kolmeen kategoriaan. Nämä kategoriat erotat toisistaan helposti värikoodien oranssin, pinkin ja keltaisen ansiosta. Oranssi väri on korkein taso.


Kun valitset hotellin ja mietit minkä tasoisessa hotellissa haluat asua, on tärkeää, että luet kaikki hotellitiedot kotisivuiltamme tai esitteestämme, ennen kuin valitset hotellisi.

 

Kaikki No Collection ovat suhteellisia

Nazarin arvio jokaisesta hotellista perustuu hotellin yleisilmeeseen sekä palvelutasoon suhteessa saman matkakohteen muihin hotelleihin. Hotellin luokitus on siis riippuvainen matkakohteen yleisestä tasosta, joten saman luokan hotelleja eri matkakohteissa ei voi verrata suoraan toisiinsa.

 

Meidän luokituksemme perustuu hotellin kokonaisilmeeseen sisältäen hotellin yleisen tason, hotellialueen, sisustuksen, mukavuudet (altaat, vastaanotto, yhteiset tilat, baarit, jne.) ja ennen kaikkea hotellin omaan ja Nazarin tarjoamaan palvelutasoon. Tämä tarkoittaa että kaksi hotellia 5 No Collection llä voi olla hyvin erilaisia.

 

Kaikki Premium Collection–hotellit ovat saaneet 5 Premium Collection ää, koska ne ovat meidän ohjelmamme ehdottomasti parhaita ja ylellisimpiä hotelleja. Mutta Nazar Collection–hotelleissakin voi olla 5 Nazar Collectionn hotelleja, sillä ne ovat tasokkaita ja tarjoavat hyvän palvelun sekä Nazarin että hotellin puolesta. Nazar Collection tarjoaa sinulle esimerkiksi aina Nazarin oman, suomalaisen merirosvokerhon ja nuorisokerhon osana matkan hintaa. Nazar Collection –hotellit eivät ole siten niin ylellisiä kuin meidän superlaadukkaat Premium Collection –hotellimme, mutta eron ylellisyydessä korvaa aivan täysin Nazarin oma, korkea palvelutaso.

 

Päätät itse mikä hotellikategoria sopii sinulle parhaiten. Lue lisää kolmesta hotellikategoriasta alla olevasta osiosta.


Hotellikategoriat

Olemme jakaneet hotellimme neljään kategoriaan: Nazar Collection, Premium Collection, Holiday Collection ja Value Collection.

 

Nazar Collection – Koko perheen suosikkeja Nazarin merirosvoklubilla, uimakoululla sekä nuorisoklubilla

Nazar Collection on yhteisnimike meidän omille hotelleillemme, jotka ovat myös meidän suosituimpia hotellejamme. Näissä hotelleissa tarjoavat  Nazarin omat suomalaiset aktiviteettioppaat kattavan opaspalvelun. Hotellit ovat hyvätasoisia ja tarjoavat paljon hienoja mukavuuksia koko perheelle sisältäen suuret allasalueet sekä vesiliukumäet ja ne sijaitsevat rannalla– loistava kohde kaikkien lapsiperheiden lomalle!

 

Nazar Collection –hotelleissa saat kaikki tarvittavat mukavuudet, ohjelmaa sekä aktiviteetteja, jotka kuuluvat lapsiperheen lomaan – ja lomasi on luonnollisesti All Inclusive. Nämä hotellit on luokiteltu 4-5 Nazar Collection llä, joten ne eivät ole niin ylellisiä kuin Premium Collection –hotellit, minkä vuoksi ne ovatkin Premium Collectionia edullisempi valinta.

 

Premium Collection – Meidän ehdottomasti ylellisimmät hotellimme!

Varatessasi huoneen Premium Collection –hotellista, asut yhdessä Nazarin kaikkein parhaimmista hotelleista. Useimmat näistä hotelleista kuuluvat Välimeren alueen kauneimpiin ja ylellisimpiin hotelleihin, ja voit matkustaa tänne vain Nazarin kautta. Premium Collectionissa voit odottaa erittäin laadukasta ruokaa, ainutlaatuista palvelutasoa sekä suurta aktiviteettivalikoimaa, jossa on ajateltu niin aikuisia kuin lapsiakin.

 

Kaikki hotellit jotka ovat luokiteltu 5 Premium Collection llä, ovat All Inclusive –hotelleja parhaassa luokassa. Jos haluat lapsille suomenkielisiä lastenaktiviteetteja, suosittelemme kuitenkin, että valitset yhden meidän Nazar Collection -hotelleistamme.

 

Holiday Collection – All Inclusive –hotelleja joka makuun!

Tästä kategoriasta löydät suuren valikoiman hotelleja kaupunki- ja rantalomalle. Kaupunkihotellit sijaitsevat yleensä keskustassa lähellä kauppoja, nähtävyyksiä sekä yöelämää, kun taas rantahotelleissa on yleensä hyvät lastenmukavuudet kuten vesiliukumäkiä sekä kansainvälinen lastenklubi. Yhteistä kaikille näille hotelleille on, että saat niissä All Inclusive –ohjelman, johon sisältyvät päivän pääateriat, välipalat sekä paikalliset juomat.

 

Me olemme antaneet Holiday Collection –hotelleille 4-5 Holiday Collectionää. Useimmat hotellit tarjoavat hyvää ruokaa ja hyvät mukavuudet, mutta ne eivät ole Premium Collection tasoisia, minkä huomaat myös edullisemmassa hinnassa. Jos haluat lapsille suomalaisia lastenaktiviteetteja, suosittelemme, että valitset yhden meidän Nazar Collection -hotelleistamme.

 

Holiday Collection: Laadukkaita hotelleja monilla, hyvillä mukavuuksilla. Huomaa, että 5 Holiday Collection Holiday Collection –hotellin ja 5 Premium Collection Premium Collection –hotellin välillä voi olla suuri ero.

 

Holiday Collection: Erittäin suositut hotellit, vaikka niissä ei tarjotakaan yhtä paljon mukavuuksia kuin meidän 5 Holiday Collection Holiday Collection hotelleissamme. Palvelu ja laatu vastaavat hyvin hintaa. Näissä hotelleissa saat kaiken mitä tarvitset lomallesi – ja jopa hiukan enemmänkin.

 

Value Collection - Edullisia hotellejamme

Value Collectioniin olemme keränneet hinnaltaan edullisia All Inclusive-hotelleja. Hotellit ovat 3-3+ Value Collection ja nämä ovat hyviä tasoonsa nähden. Osa ovat pienempiä kaupunkihotelleja, mikäli haluat asua keskustassa, ja osa suurempia kaupungin ulkopuolella, joissa on enemmän puitteita.

 

Osassa näitä kuuluu All Inclusive automaattisesti, kun taas osassa voi tämän valita lisävalintana, jotta sinä vieraana voit itse valita minkälaisen ruokatarjonnan haluat matkallesi. Value Collection sopii loistavasti sinulle, joka olet hintatietoinen lomailija pitäen All Inclusive-matkoista!

 

Mikäli haluat hieman korkeampaa tasoa, suosittelemme Holiday Collectionia. Jos taas haluat lähteä perhehotelliin pohjoismaisilla lastenkerhoilla, on meillä tätä varten Nazar Collection, ja ylellisyyttä toivoville suosittelemme Premium Collectionia.

 

3 Value Collection : Yksinkertaisia, käytännöllisiä ja suosittuja hotelleja, joissa on puitteet onnistuneelle lomalle ottaen huomioon pelkistetymmät tilat ja ruokailumahdollisuudet.


Matkustaminen allergikkona

Erikoisruokavalio, kuten gluteenitonta tai laktoositonta ruokaa, voi olla hankala löytää joistain maista, koska allergiat eivät ole niin yleisiä kuin meillä Pohjoismaissa. Et voi siis laskea sen varaan, että kohteesta löytyy vaihtoehtoja erikoisruokavaliolle. Niissä hotelleissa, ravintoloissa ja liikkeissä, joiden kanssa teemme yhteistyötä, voi henkilökunnan olla vaikeaa ymmärtää kuinka tärkeää allergikolle on olla syömättä tiettyjä ruoka-aineita. Meillä matkanjärjestäjänä on vähän vaikutusvaltaa näihin asioihin yhteistyöhotelleillamme. Hotelleilla on vieraita eri puolilta maailmaa ja tämän takia voi olla vaikeaa täyttää kaikkien toiveet. Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on aiheesta kysyttävää.

 

Pegasos-hotelleissamme; Pegasos Royal, Pegasos Club, Pegasos Resort ja Pegasos World, joissa suurin osa vieraistamme valitsee asua, tarjotaan osittain erikoisruokia. Tämä tarkoittaa pääsääntöisesti gluteenittomia, pähkinättömiä ja laktoosittomia vaihtoehtoja. Jäätelökioskeissa on saatavilla myös laktoositonta pehmistä. Olemme näiden hotellien kanssa tiiviillä yhteistyöllä löytäneet mahdollisuuden tarjota erikoisruokavalioita, mutta haluamme samaan aikaan painottaa, että All Inclusive-tarjonta ei ole yhtä kattavaa allergikoille kuin muille matkustajille.

 

Mikäli matkustat johonkin muuhun hotelliin, on sinulla mahdollisuus ilmoittaa allergiastasi suoraan hotellille sähköisellä kaavakkeella, jonka olemme kehittäneet yhdessä hotellien kanssa. Tämän voit täyttää kätevästi ennen matkaasi ja lähettää hotellille. Mikäli sinulla on kysyttävää allergiastasi ennen matkan varaamista, voit tässä tapauksessa myös täyttää kaavakkeen ja lähettää sen hotellille ennen kuin teet oston. Kerro allergiastasi myös tulosi yhteydessä hotellille ja oppaillemme, niin he voivat järjestää tapaamisen ravintolahenkilökunnan kanssa, joka puolestaan voi käydä läpi ruokatarjonnan kanssasi.

 

Täällä voit täyttää allergiakaavakkeen ja ottaa yhteyttä allergiaasi koskien Pegasos Worldiin, Pegasos ClubiinPegasos Resortiin ja Pegasos Royaliin.