Lentomatka, lähtöselvitys ja matkatavarat

Maksaminen lennolla  |  Matkatavarat  |  Lähtöselvitys  |  Säännöt raskaana oleville matkustajille  |  Lennon myöhästyminen  |  Pyörätuoli lennolla  |  Lentoyhtiöt  |  Ruoka ja juomat lennolla  |  Istumapaikat ja lisävalinnat lennolle  |  Tax Free


Maksaminen lennolla

Freebird Airlinesin lennoilla voit maksaa käteisellä Turkin liiroilla ja euroilla. Voit myös maksaa VISA- tai Mastercard-korteilla.

TUI Fly Nordicilla ja Aegean Airlinesilla voi maksaa käteisenä euroilla, sekä Visalla ja Master Cardilla.

Jettime-lennoilla voi maksaa VISAlla ja MasterCardilla.

Norwegianilla tulee mieluiten maksaa kortilla, joko Visalla tai Master Cardilla. 

Sun Expressillä voit matkaa VISA- tai Mastercard-korteilla.

Lentoyhtiö voi muuttaa maksusääntöjään lennoilla ilmoittamatta näistä Nazarille. Siksi suosittelemme, että tarkistat aina itse ajankohtaiset säännökset suoraan lentoyhtiön omilta kotisivuilta.


Matkatavarat

Matka lomalennoilla

Kaikissa pakettimatkoissa Nazarilla lentoyhtiöstä riippumatta kuuluu matkan hintaan käsimatkatavarat lentoyhtiöiden paino- ja kokorajojen puitteissa, kun taas ruumaan menevä laukku on maksua vastaan lentoyhtiön painorajojen puitteissa. Näin sinä matkustajana voit itse valita mikä sinulle sopii parhaiten ja kuinka paljon maksat laukustasi.

Pakettimatkoilla Holiday Collectioniin, Nazar Collectioniin, Premium Collectioniin ja Value Collectioniin: 25 € per matkalaukku.
Määrittelemättömillä matkoilla ja Lucky 3/4/5/Pegasos: 30 € per matkalaukku.
Ruumaan menevän matkalaukun hinta ostaessasi lentokentällä: 40 € per matkalaukku.
Ostaessasi lentokentällä pohjoismaista: 40 € per matkalaukku.
Ostaessasi lentokentällä matkakohteesta sovelletaan lentoyhtiön sääntöjä.

Huomio, mikäli olette ostaneet kaksi ruumalaukkua ja tahdotte pakata tavarat yhteen laukkuun. Mikäli kaksi matkustajaa on ostanut ruumalaukun, voi tavarat pakata yhteen laukkuun, jonka enimmäispaino voi olla 32 kg (Norwegian ja TUIfly Nordic lukuun ottamatta – lisätietoa alhaalla). Mahdollinen laukun ylipaino tulee maksaa suoraan lentoyhtiölle.

Lastenvaunut tulee taittaa kasaan, ja ne pakataan niille tarkoitettuun suojapussiin, joita normaalisti löytyy lentokentältä, joskus lisämaksua vastaan. Irrota kaikki osat jotka vaurioituvat herkästi, kuten pyörät ja kopat. Lasten vaunut kulkevat lentokoneen ruumassa muiden matkatavaroiden seassa. Suosittelemme, että ostat lisäksi matkavakuutuksen kun matkustat lastenvaunujen kanssa, sillä lentoyhtiöt korvaavat vaurioituneet vaunut ja matkatavarat vain tietyissä tapauksissa.

Terävät esineet kuten sakset, veitset ja kynsiviilat on pakattava ruumaan menevään laukkuun. Voit myös kuljettaa vain rajoitetun määrän nesteitä turvatarkastuksen läpi.

Mikäli olet varannut matkapaketin reittilennoilla, löydät lisätietoa tämän kappaleen lopusta.
 

Aegean Airlines

Maksimimitat käsimatkatavaroille: 55 x 40 x 23 cm (yksi laukku per matkustaja)
Maksimipaino käsimatkatavaroille: 8 kg per henkilö
Matkatavarat ruumaan: Maksimissaan 23kg per henkilö
Lastenvaunut: Voit ottaa mukaan lastenvaunut maksutta.
Sylilapset: Sallittu matkatavaramäärä alle 2-vuotiaille lapsille on 6 kg/henkilö käsimatkatavaraa.
Golf-varusteet: Varataan ja maksetaan ennen lähtöä suoraan lentoyhtiölle. Klikkaa tästä päästäksesi eteenpäin.


Freebird Airlines

Maksimimitat käsimatkatavaroille: 55 x 40 x 20 cm (yksi laukku per matkustaja)
Maksimipaino käsimatkatavaroille: 8 kg per henkilö
Matkatavarat ruumaan: Maksimissaan 20kg per henkilö
Lastenvaunut: Voit ottaa mukaan lastenvaunut maksutta.
Sylilapset: Sallittu matkatavaramäärä alle 2-vuotiaille lapsille on 10 kg/henkilö (ei käsimatkatavaraa).
Golf-varusteet: varataan ja maksetaan etukäteen lentoyhtiöltä. Klikkaa tästä päästäksesi eteenpäin.


Jettime

Käsimatkatavaroiden enimmäismitat: 55 x 40 x 20 cm (1 käsimatkatavara per henkilö)
Enimmäispaino käsimatkatavaroille: 5 kg per henkilö
Ruumalaukku: Max 20 kg per henkilö (sisältäen käsimatkatavarat)
Lastenvaunut: Voidaan ottaa mukaan lisämaksutta. Lue lisää täältä miten vaunut tulee pakata.
Sylivauvat: Alle 2-vuotiailla lapsilla voi olla  10 kilon ruumalaukku ja 5 kilon käsimatkatavarat.
Golfvarusteet: Varataan ja maksetaan ennen lähtöä suoraan lentoyhtiölle. Klikkaa tästä tehdäksesi varauksen.


Norwegian

Maksimimitat käsimatkatavaroille: 55 x 40 x 23 (yksi käsimatkatavara henkeä kohden)
Maksimipaino käsimatkatavaroille: 10 kiloa henkeä kohden
Matkatavarat ruumaan: Max 23 kiloa henkeä kohden. Huomioithan, että vaikka useampi henkilö jakaisi laukun, voi se maksimissaan painaa 23 kiloa.
Lastenvaunut: Voi ottaa mukaan lisämaksutta.
Sylilapset: Alle 2-vuotiaille lapsille voi laittaa ruumaan 5 kiloa matkatavaroita (ei käsimatkatavaraa)
Golf-varusteet: Varataan ja maksetaan ennen lähtöä suoraan lentoyhtiöltä. Klikkaa tästä päästäksesi varaukseen.


SunExpress

Maksimimitat käsimatkatavaroille: 55 x 40 x 20 cm (yksi laukku per matkustaja)
Maksimipaino käsimatkatavaroille: 8kg per henkilö
Matkatavarat ruumaan: Maksimissaan 20kg per henkilö
Lastenvaunut: Voit ottaa 0-23 kuukauden ikäisten lasten vaunut mukaan maksutta
Sylilapset: Sallittu matkatavaramäärä alle 2-vuotiaille lapsille on 20 kg/henkilö (ei käsimatkatavaraa).
Golf-varusteet: varataan ja maksetaan etukäteen lentoyhtiöltä. Klikkaa tästä päästäksesi eteenpäin.


TUIfly Nordic

Maksimimitat käsimatkatavaroille: 55 x 40 x 23 cm (yksi laukku per matkustaja)
Maksimipaino käsimatkatavaroille: 5 kg per henkilö
Matkatavarat ruumaan: Matkatavarat ruumaan: Maksimissaan 20 kg per henkilö (sisältäen käsimatkatavaran). Huomioithan, että mikäli kaksi tai useampi henkilö pakkaa samaan laukkuun, on enimmäispaino laukulle 25 kg. 
Lastenvaunut: Voit ottaa mukaan lastenvaunut maksutta.
Sylilapset: Sallittu matkatavaramäärä alle 2-vuotiaille lapsille on 10 kg/henkilö (ei käsimatkatavaraa).
Golf-varusteet: varataan ja maksetaan etukäteen lentoyhtiöltä. Klikkaa tästä päästäksesi eteenpäin.


Matka reittilennoilla

Lentoyhtiön säännöt vaihtelevat, vaikka kyseessä onkin matkapaketti reittilennoilla. Painorajoitukset saattavat vaihdella. Toisinaan matkatavarat voi ostaa lisävalintana, ja joskus nämä sisältyvät matkan hintaan. Katso lisätietoa lentoyhtiöiden omilta sivuilta saadaksesi ajankohtaisen tiedon.


Lähtöselvitys

Suosittelemme, että olet lähtöpäivänä lentokentällä viimeistään 2.5 tuntia ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Freebird Airlinesin lennoilla lähtöselvitys avataan 3 tuntia ennen lähtöä ja suljetaan 1 tunti ennen lähtöä. Lentokentällä on ilmoitettuna tarkemmin missä lähtöselvitys tapahtuu. Muista ottaa mukaan matkavahvistus ja passi. 

Reittilentoliput – henkilökohtainen asiakirja

Osa matkoistamme operoidaan reittilennoilla. Nykyään reittilennoilla käytetään vain sähköisiä lentolippuja. Tällä tarkoitetaan, että matkustaminen passin kanssa ja ilman matkalippua on mahdollista. Matkavahvistuksen voit tulostaa Minun lomani –sivuilta. Päävaraaja on vastuussa siitä, että hän on tavoitettavissa antamassaan sähköpostissa ja puhelinnumerossa esimerkiksi tärkeiden muutosten vuoksi.

Sähköinen matkavahvistus on henkilökohtainen asiakirja. On erityisen tärkeää, että nimi varauksessa on täsmälleen samassa muodossa kuin passissa. Lennolle pääsy tai maahantulo voidaan evätä, mikäli nämä tiedot eivät täsmää. 

Liittymälennot ja muut kuljetukset

Huomioi liittymälentoja ja muita kuljetuksia varatessasi, että lentojen aikatauluihin voi tulla muutoksia. Tarkista liittymälentojen muutos- ja peruutusehdot ja varaa sellaiset liittymälennot, joihin voit tarvittaessa tehdä muutoksia tai jotka voit jopa peruuttaa kokonaan. Varaa myös riittävästi, vähintään 4 tuntia vaihtoaikaa lentojen ja muiden jatkokuljetusten välille muutosten ja lentojen viivästymisten varalta.

 


Säännöt raskaana oleville matkustajille

Eri säännöt pätevät kaikille alla mainituille lentoyhtiöille mikäli odotat kaksosia/kolmosia jne. Mikäli näin on, saat lisätietoa ottamalla meihin yhteyttä numerossa 09 427 22760 tai info@nazar.fi

Riippumatta siitä monennella viikolla olet raskaana, saatetaan lähtöselvityksessä kysyä ”Fit to fly”-todistusta. Mahdolliset kustannukset kyseisestä todistuksesta ovat matkustajan vastuulla. 

Huomioi, että säännökset koskien raskaana lentämistä koskevat niin meno- kuin paluumatkaa. Esimerkiksi, jos ilmoitettuna on, ettei ole sallittua lentää 35. raskausviikon jälkeen, koskee tämä myös paluumatkaa.

Aegean Airlines

Vielä viikolla 36 voit lentää Euroopan sisällä. Huomiothan, että myös kotimatka tulee tapahtua tämän aikajakson sisällä. Suosittelemme vahvasti, että otat mukaan englanninkielisen lääkärintodistuksen, jonka esität lähtöselvityksen yhteydessä. Lääkärintodistuksesta on ilmettävä kuinka pitkälle raskaus on edennyt ja että kyseinen henkilö on matkustuskelpoinen. Koskee sekä meno- että paluumatkaa. 

Corendon Airlines

Vielä viikolla 36 voit lentää ilman lääkärintodistusta (mikäli odotat kaksosia tai useampia, on rajana viikko 32). Näiden viikkojen jälkeen et voi enää lentää Corendon Airlinesilla. Viikolta 24 ja eteenpäin tulee sinun täyttää kaavake terveydentilastasi lähtöselvityksessä lentokentällä. Huomioithan, että raskaana olevan tulee antaa kaikki tiedot raskaudestaan lähtöselvityksessä. Corendon henkilökunnalla on oikeus vaatia lääkärinlausunto, joka on ns. fit-to-fly, mikäli tämä näetään tarpeelliseksi ottaen huomioon raskaana olevan fyysisen tila. 

Freebird Airlines

0. ja 27. raskausviikon välisenä aikana ei matkustamista ole rajoitettu erityisillä säännöksillä. Suosittelemme ilmoittamaan lentoyhtiölle lähtöselvityksessä raskaudesta ilmoitettava lentoyhtiölle lähtöselvityksen yhteydessä, sekä esittämään englanninkielisen lääkärintodistuksen, jossa tulee ilmetä kuinka pitkälle raskaus on edennyt ja että kyseinen henkilö on matkustuskelpoinen. Tämä koskee sekä meno- että paluumatkaa.

28. ja 35. raskausviikon välisenä aikana on lähtöselvityksen yhteydessä esitettävä edellä mainittu englanninkielinen lääkärintodistus. Lääkärintodistus ei saa olla 15 päivää vanhempi, koskee sekä meno- että paluulentoa.

36. raskausviikon jälkeen ei ole sallittua lentää. 

SunExpress

Raskausviikkoon 36 asti ei ole mitään erityisiä rajoitteita, mutta suosittelemme ilmoittamaan lentoyhtiölle raskaudestasi lähtöselvityksessä.

36 raskausviikon jälkeen lentäminen ei enää ole sallittua. 

Huomioithan, että lääkärintodistus tulee olla englanniksi, eikä saa olla vanhempi kuin enimmillään 15 päivää. 

Sinulle, joka matkustat seuraavilla lentoyhtiöillä, pyydämme sinua tarkistamaan tiedot suoraan lentoyhtiön omilta kotisivulta:

Jettime
TUIfly Nordic
Norwegian
SAS Charter


Lennon myöhästyminen

Vaikka lennon myöhästymiset ovat melko harvinaisia, voi lähtö- tai tulolentokenttien sääolosuhteet, tekniset ongelmat tai kolmas osapuoli aiheuttaa isoja tai pienempiä viivästyksiä. Jos tällainen tilanne ilmenee, tekee Nazarin henkilökunta kaikkensa yhteistyössä lentoyhtiön kanssa tehdäkseen odotusajan niin miellyttäväksi kuin mahdollista. 

Me emme maksa korvauksia menetetyistä jatkoyhteyksistä, taksikyydeistä, bussimatkoista, yöpymisistä hotelleissa tai puhelinkuluista omaisille. Tällaisissa tapauksissa suosittelemme ottamaan yhteyttä vakuutusyhtiöönne.


Pyörätuoli lennolla

Vain rajoitettu määrä pyörätuoleja voidaan ottaa mukaan lennolle. Varauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä, on sinun ilmoitettava matkanjärjestäjälle mahdollisesta pyörätuolista. Jos tätä ei ole tehty, voidaan pyörätuolin mukaan ottamisesta kieltäytyä.


Lentoyhtiöt


Aegean Airlines

Aegean Airlines on Kreikan suurin lentoyhtiö. Aegean perustettiin 1999 ja kuuluu osana Star Allianceen kesäkuusta 2010 alkaen. aegeanair.com


Corendon Airlines

Corendon Airlines on turkkilainen lentoyhtiö, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2005. Sisaryhtiöiden Corendon Dutch Airlinesin ja Corendon Airlines Europen kanssa he lentävät 145 kohteeseen Turkissa, Euroopassa ja osassa Lähi-Itää. Yhtiön kanssa matkustaa yli 3 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Corendon käyttää Boeing 737MAX-8 ja Boeing 737-800 koneita. corendonairlines.com 


Freebird Airlines

Freebird Airlines on turkkilainen lentoyhtiö, joka on erikoistunut lomalentoihin. Yhtiö on perustettu 2001 ja Nazar on lentänyt heillä vuodesta 2004. Lentoyhtiön moderni laivue koostuu nykyaikaisista Airbus 320 ja 321- Koneista. freebirdairlines.com


Jettime

Jettime on tanskalainen lentoyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2020. Jettime lentää Boeing 737-700 ja 737-800 koneilla. jet-time.dk


Norwegian

Norwegian, joka on norjalainen lentoyhtiö, perustettiin 1993. Lentoyhtiö lentää niin kotimaan kuin ulkomaan lentoja. Norwegian on Pohjoismaiden suurin halpalentoyhtiö, ja sillä on noin 45% markkinaosuus Norjassa. Lentoyhtiöllä on moderni lentokalustus. norwegian.fi


SunExpress

SunExpress on turkkilainen lentoyhtiö, joka perustettiin 1989, ja on tytäryhtiö Turkish Airlinesille sekä Lufthansalle. SunExpressillä on Euroopan yksiä modernimpeja lentokalustoja, joka koostuu Boeing 737-800 -tyypeistä. sunexpress.com 


TUIfly Nordic

TUIfly Nordic on osa maailman suurinta tilausmatkayhtiötä, TUI Airlinesia, johon kuuluvat myös englantilainen TUI Airways Isossa-Britanniassa, TUIfly Saksassa, Jetairfly Belgiassa, Corsairfly Ranskassa ja Arkefly Hollannissa.  Lentolaivue koostuu noin 150 lentokoneesta, pääasiassa Boeing 737-800, ja 757-200-koneista. tuiflynordic.fi 


Ruoka ja juoma lennolla (matkapaketti lomalennoilla)

Lentoruoka ei kuulu matkan hintaan, vaan se on ostettava erikseen kolme päivää ennen matkalle lähtöä. Ruoka lennolla on kevyt ateria, jonka osa lentoyhtiöistä tarjoilee kylmänä. Meno-paluu maksaa 23 € per aikuinen ja 12 € alle 12-vuotiailta lapsilta. Alle 2-vuotiaille ei voi tilata lentoruokaa. Huomioi, että juomat lennolla ovat lisämaksua vastaan ja maksetaan lennolla.

Mikäli lennät SunExpressillä, tulee lentoruoat tilata heidän kotisivuiltaan viimeistään 36 tuntia ennen lähtöä.

Mikäli sinulla on erityistoiveita ruoan suhteen (esimerkiksi kasvisravinto), tulee nämä tilata viimeistään kolme päivää ennen matkalle lähtöä.

Omien ruokien mukaan ottaminen lennoille ei ole sallittua . Syy tähän on siivouksen minimoiminen, jätteenhallinnan parempi kontrolloiminen ympäristövaikutteineen sekä allergisten henkilöiden huomioon ottaminen. Emme voi taata lentojemme olevan pähkinättömiä. Pähkinöitä saattaa olla ruoassa tai muiden matkustajien mukana.

Varauksiin, jotka tehdään myöhemmin kuin kolme päivää ennen matkalle lähtöä, emme voi taata ruokailua, mutta teemme parhaamme tämän toteuttamiseksi.

Varatessasi matkapaketin reittilennoilla, on sinulla mahdollisuus useimmilla Euroopan sisäisillä lennoilla ostaa snackseja ja pienempiä aterioita lennon aikana varaamatta näitä etukäteen. 

Haluatko lisätä lentoruoan olemassa olevaan varaukseesi? Kirjaudu Minun lomani -osioon tai ota yhteyttä Holiday Centeriimme.


Tax-free

Charter-matka ja tax-free kuuluvat yhteen!

Useimmat meistä rakastat tehdä verovapaita ostoksia. Eri lentoyhtiöiden tax-free-tilauskäytäntö vaihtelee. Lue alta lisää. Hyvää lomaa!

Varatessasi matkapaketin reittilennoilla on tax-free -tuotteiden osto mahdollista tietyillä lennoilla, mutta tilaus etukäteen ei ole mahdollista. Tarjonta vaihtelee eri lentoyhtiöiden välillä ja lentomatkasi tarjonnan voit tarkistaa kirjautumalla sisään lentoyhtiösi omille kotisivuille. Kirjautumiseen tarvitset vahvistusnumerosi matkavahvistuksestasi.

Aegean Airlinesilla

Tax-free -tuotteita ei ole mahdollisuus tilata lentäessäsi Aegean Airlinesilla. 

Corendon Air

Corendon Airlinesilla ei ole mahdollista ostaa tax-free -tuotteita. 

Freebird Airlines

Freebird Airlinesin lennoilla ei ole mahdollista ostaa tax-free -tuotteita. 

Jettime

Lentäessäsi Jettime-lennoilla voit tilata etukäteen tax-free -tuotteita niin meno- kuin paluulennolle. Tilauksen voi tehdä 5-30 päivää ennen meno- ja paluumatkaa. Tarkempaa tietoa ja tilauksen voi tehdä kirjautumalla sisään shopiin klikkaamalla tästä. Lennolla on ainoastaan rajoitettu määrä tax-free-tuotteita.

Norwegian

Lentäessäsi Norwegianilla ei tax-free -tuotteita voi tilata ennakkoon lentäessäsi EU:n sisällä ja vain tietyille reiteille EU:n ulkopuolelle. Mikäli tax-free on mahdollista, lähetetään sinulle kuvasto noin kolme viikkoa ennen matkalle lähtöä osoitteeseen, joka on annettu matkavarauksen yhteydessä. Tilauksen voi tehdä 5-30 päivää ennen matkalle lähtöä niin meno kuin paluulennolle. Tarkkaa tietoa sekä tilauksen voit tehdä täältä sisäänkirjautuessasi sivulle. Itse lennolla on rajoitettu määrä tax-free -tuotteita. 

SunExpress

Sun Expressin lennoilla ei ole mahdollista ostaa tax-free -tuotteita. 

TUIfly Nordic 

Kun lennät TUIfly Nordicilla, voit tilata tax-free -tuotteita etukäteen niin meno- kuin tulomatkalle. Tilauksen voi tehdä 5-30 päivää ennen matkalle lähtöä. Tarkempaa tietoa tax-free -tuotteiden tilauksen teosta saat kirjautumalla sisään täälläLennoilla on myynnissä rajoitettu määrä tax-free -tuotteita.

Pyydämme huomioimaan, että kun ostat taxfree-tavaroita tai palveluita lennon aikana, on tämä sinun ja lentoyhtiön välinen sopimus. Nazar ei vastaa tax-free tavaroiden tilaamisesta tai myynnistä. Jos tax-free tilauksen yhteydessä on tapahtunut virhe, pyydämme ottamaan välittömästi yhteyttä lentoyhtiöön. 

Tulli

Saadaksesi selville kuinka paljon tullivapaita tuotteita saat tuoda mukanasi kotimatkalla suosittelemme sinua tarkistamaan ajankohtaiset rajoitukset Tullilaitoksen kotisivuilta.


Istumapaikat ja lisävalinnat lennolle

Nazar tarjoaa lomalennot varanneille vierailleen mahdollisuuden varata tietyt istuinpaikat etukäteen lähes kaikilla lennoilla. Tietyillä lennoilla voitte myös tehdä etukäteisvarauksen muista lisäpalveluista. Alla lisätietoa lentoyhtiöiden tarjoamista lisäpalveluista:Lue lisää.

Varatessasi matkapaketin reittilennoilla, on sinulla mahdollisuus varata istumapaikat lisämaksua vastaan tietyillä lennoilla. Useimmiten voit valita istumapaikan maksutta lähtöselvityksen yhteydessä. Voit kirjautua sisään lentoyhtiön omien sivujen kautta nähdäksesi, mikä koskee juuri sinun matkaasi. Matkavahvistuksesta löydät vahvistusnumeron, jota käyttämällä pääset kirjautumaan lentoyhtiön paikkavarausjärjestelmään.