Peruutus- ja matkavakuutukset

Kauttamme on mahdollista ostaa myös peruutusvakuutus, joka antaa parhaan turvan ennen matkallesi lähtöä. Peruutusvakuutus kattaa muun muassa äkillisen sairastumisen ja tietyt odottamattomat tilanteet, jotka ilmenevät ennen matkalle lähtöä aina lähtöselvitykseen asti.

Pakettimatka lomalennoilla

Tarjoamme kahdenlaista peruutusturvaa eri hyötyasteilla: joko muutosturvalla tai ilman.

Peruutusturva ilman muutosturvapakettia:

 • Maksuton peruutusmahdollisuus äkillisen sairastumisen vuoksi

Hinta: 15 € henkeä kohden

Peruutusturva muutosturvalla:

 • Avokauppa: Peru matkasi maksutta viimeistään 90 päivää ennen matkan alkua
 • Maksuton peruutusoikeus:
  - Äkillisesti sairastuessa lähtöselvitykseen asti
  - Mikäli sinut irtisanotaan
  - Avioerotilanteessa
 • Maksuttomat muutosmahdollisuudet
 • Vaihda hotellia, lähtöpaikkaa tai päivämäärää miten haluat viimeistään 35 päivää ennen matkan alkua
 • Maksuttomat nimenmuutokset: muuta matkustajien nimiä viimeistään 48 tuntia ennen matkaa
 • Varatun huoneen takuu: Pidä sama huonetyyppi, vaikka joku seurueestasi joutuisi perumaan matkan sairauden vuoksi
 • Hintatakuu: Mikäli matkasi hinta laskee ennen 60 päivää matkan alkua, saat hinnanerotuksen takaisin

Hinta: 29 € henkeä kohden

Nazarin Peruutusturva muutosturvalla 12. syyskuuta 2022 alkaen

Peruutus - ja muutosturvan ehdot 12. syyskuuta 2022 alkaen

1.1Sopimuksesta tulee sitova molemmille osapuolille, kun matkustajat ovat maksaneet sovitun maksun. 

1.2Peruutus- ja muutosturva tulee ostaa samalla, kun matka varataan tai viimeistään ennen varausmaksun maksamista. Maksu vakuutuksesta maksetaan kokonaisuudessaan samalla, kun varausmaksu maksetaan ja vakuutus on voimassa maksupäivästä eteenpäin.   

1.3Ainoastaan matkan päävaraaja voi tehdä matkaan muutoksia. Päävaraaja on henkilö, joka varaa matkan ja tekee näin sopimuksen matkanjärjestäjän kanssa. Muutokset ja peruutukset pitää siis tehdä päävaraajan puolelta, vaikka joku muu kuin päävaraaja haluaisi muuttaa matkaa. Tutustu myös Nazarin matkaehtoihin, jossa tarkemmin kuvataan päävaraajan vastuuta.  

1.4Mahdolliset peruutukset tulee aina tehdä välittömästi, jotta korvauksen saaminen on mahdollista. Pakolliset todistukset tulee lähettää, jotta Nazar voi tehdä päätöksen mahdollisesta korvauksesta ilmoitetun ajan sisällä. Todistuksen tulee vahvistaa matkan peruutukselle annetun syyn.

2.    EHTOJEN SISÄLTÖ 

2.1 Peruutusturva

Matkustajan tai koko matkan peruutuksesta pidätetään aina toimistokulut, jotka ovat 50 € henkeä kohden. Myöskään Peruutus- ja muutosturvan hintaa ei makseta takaisin.  

2.1.1 Peruutusturva sairastuessa 

Peruutus- ja muutosturva kattaa äkilliset sairastumiset, onnettomuudet tai kuolemantapauksen matkustajan kohdalla, hänen avio- tai avopuolison, hänen lähiomaisensa sukupuussa ylös- tai alaspäin tai hänen sisaruksensa menehtymisen. Matka tulee välittömästi perua ja ilmoittaa peruuttamisen syy. Tämä tulee tehdä ennen matkan alkua. Lääkärintodistus, jossa lääkäri kehoittaa olemaan matkustamasta vaaditaan ja tämä tulee olla Nazarilla käsiteltävänä viimeistään seitsemän päivän sisällä peruutuksesta. Matkustajan tai koko matkan peruutuksesta pidätetään 50 euron toimistokulut sekä Peruutus- ja muutoskulun hinta. Lääkärintodistus tulee saada fyysisellä lääkärinkäynnillä. Digitaalista lääkärintodistusta ei hyväksytä. Lääkärintodistuksesta tulee käydä ilmi fyysisen käynnin ajankohta, diagnoosi sekä kirjallinen lääkärin suositus olla matkustamatta.

2.1.2 Peruutusturva irtisanominen työsuhteesta 

Peruutus- ja muutosturva kattaa matkan peruutuksen, kun matkustaja irtisanotaan vakituisesta työsuhteesta työpulan takia. Tieto tästä pitää olla tullut matkan varaamisen jälkeen ja työsuhteen viimeinen työpäivä on enintään kolmen kuukauden kuluttua matkan alkamisesta.Todistus työnantajalta vaaditaan peruutuksen yhteydessä ja tämän tulee olla Nazarilla käsiteltävänä viimeistään seitsemän päivää peruutuksen jälkeen. Matkustajan tai koko matkan peruutuksesta pidätetään 50 euron toimistokulut sekä peruutus- ja muutoskulun hinta. 

2.1.3 Peruutusturva odottamattomien tapahtumien kohdatessa 

Peruutus- ja muutosturva kattaa matkan peruutuksen, kun matkustajan omaa asuntoa tai oman yrityksen toimipaikkaa kohtaa odottamaton ja vakava tapahtuma, esimerkiksi tulipalo tai tulva, jonka vuoksi olisi kohtuutonta vaatia häntä lähtemään matkalle. Peruutus tulee tehdä heti tapahtuman yhteydessä ja ennen matkalle lähtöä. Matkustaja ei itse saa aiheuttaa tai vaikuttaa tähän tapahtumaan. Tapahtuman tulee olla hyvin dokumentoitu ja vahvistettu kolmannelta osapuolelta. Tämän tulee olla Nazarilla käsiteltävänä mahdollisimman pian, mutta viimeistään 14 päivää peruutuksen jälkeen. Matkustajan tai koko matkan peruutuksesta pidätetään 50 euron toimistokulut sekä peruutus- ja muutoskulun hinta. 

2.2    Avokauppa

Matkustajilla, joilla on peruutus- ja muutosturva, on oikeus peruuttaa alkuperäinen matkavarauksensa 90 päivää ennen matkalle lähtöä. Avokauppa ei koske uutta varausta uudella varausnumerolla. Peruutus tulee tehdä tämän aikarajan sisällä ja päävaraajan tulee ilmoittaa tästä Nazarille. Peruutuksesta pidätetään Peruutus- ja muutosturvan hinta, joka on 29 €.

2.3    Varatun huoneen takuu

Nazarin varatun huoneen takuu antaa sinulle mahdollisuuden pitää sama huonetyyppi, mikäli joku matkustajista tarvitsee perua matkansa turvaehtojen mukaisesti edellyttäen, että kaikilla varauksen matkustajilla on Peruutus- ja muutosturva. Tämä on voimassa riippumatta peruuko yksi vai useampi matkustajista matkansa. Tästä peritään kuitenkin toimistokulut, jotka ovat 50 € jokaiselta peruutetulta matkustajalta.

2.4    Muutosturva 

Mikäli kaikki varauksen matkustajat ovat ostaneet Peruutus- ja muutosturvan, on matkaa mahdollisuus muuttaa maksutta toiseen alkuperäisillä hinnoilla olevaan matkaan (mikäli näet kotisivuilla yliviivatun hinnan, on tämä alkuperäinen). Uudella matkalla tulee olla eri lähtöpaikka, päivämäärä, hotelli tai matkan pituus. Uuteen matkahintaan ei voi saada alennuksia (alennettu hinta näkyy kotisivuilla yliviivatun hinnan yllä). Matkaa voi muuttaa 35 päivään asti ennen lähtöpäivää. Muutoksen voi tehdä ainoastaan yhden kerran. Uuden matkan hinta voi tulla kalliimmaksi. Erotuksen maksaa matkustaja, ja halvempaan matkaan muuttaessa erotusta ei makseta takaisin.

2.5    Hintatakuu

Hintatakuu antaa sinulle mahdollisuuden saada takaisin erotus uuden ja vanhan matkahinnan väliltä, mikäli matkasi hintaa lasketaan aikaisemmin kuin 60 päivää ennen matkalle lähtöä. Hintatakuuta ei voi käyttää, mikäli olet jo käyttänyt mahdollisuuden matkan muuttamiseen. Mikäli matkan perushinta (hinta ilman lisiä, kuten ruoka lennolla), laskee varauksesi jälkeen, tulee sinun ottaa meihin yhteyttä puhelimitse saadaksesi alhaisemman hinnan matkallesi. Tämä alennettu hinta pitää yhä näkyä kotisivuillamme, jotta voimme muuttaa matkan tämän hintaiseksi, ja että tämä on samalla myyntikanavalla, mistä alkuperäisen matkan olet ostanut. Hintatakuu ei koske kampanjoita erikoiskoodeilla, joita käyttääkseen voi saada alennuksen.

2.6    Nimenmuutos 

Nazarin Peruutus- ja muutosturvan ostanut matkustaja voi korjata nimitietojaan varauksella tai tehdä nimenmuutoksen varaukselle ilman Nazarin palvelumaksua edellyttäen, että matkalle lähtöön on muutoksen tapahtuessa vähintään 48 tuntia. Nimenmuutos tai -korjaus tulee ilmoittaa viivytyksettä Nazarin asiakaspalveluun. Lasten kohdalla nimenmuutoksen voi tehdä, mikäli muutos tehdään lapselle, jonka ikä lasketaan lapseksi hotellin lapsi-iän mukaisesti.

3.    YLEISET RAJOITUKSET

3.1    Nazarin Peruutus- ja muutosturva ei korvaa seuraavaa koskien kohtaa 2 ja 4

a) Sairaus, joka on ollut aiemmin tiedossa jo Nazarin peruutus- ja muutosturvaa ostaessa, ei kuulu suojan piiriin, mikäli sairaus ei ole ollut ns. lepotilassa. Toisin sanoen matkustajan tulee tässä tapauksessa osoittaa, että aiemmin tiedossa oleva sairaus on ollut oireeton ja ilman sairaanhoidon tai ensiapuhoidon tarvetta viimeisen kolmen kuukauden aikana ennen lähtöpäivää.

b) Mielenterveydellisiä häiriöitä, joita ei ole hoidettu tai dokumentoitu lääkärin puolelta, eivätkä ole johtaneet sairaalahoitoon. 

4.    MATKAN PERUUTTAMINEN EHTOJEN MUKAISESTI

4.1 Mikäli sinä matkustajana, matkaseuralaisena tai lähiomaisena matkustajalle kohdan 2.1 mukaisesti sairastut, tulee lääkärintodistus hankkia välittömästi. Tämän jälkeen tulee matka perua heti, mikäli lääkäri kehoittaa olemaan matkustamatta.

4.2    On matkustajan vastuulla päävaraajan kautta aina perua matkansa niin pian kuin tieto on tullut, että matkaa ei voi toteuttaa. Päävaraajan tulee perua matka Nazarilla soittaen numeroon 09 427 22 760 tai sähköpostitse osoitteeseen info@nazar.fi. Tiedot, jotka peruutuksen yhteydessä tulee antaa, on varausnumero, lähtöpäivä, hotelli ja syy peruuttamiselle. Seuraa tämän jälkeen ehtojen ohjeistusta kohdan 2 kohdalta, ja liitä tarvittavat dokumentit koskien peruutussyytä.

Nazarin peruutusturva ilman muutosturvaa 12. syyskuuta 2022 alkaen

Peruutusturvan ehdot ilman muutosturvaa

1.1Sopimuksesta tulee sitova molemmille osapuolille, kun matkustajat ovat maksaneet sovitun maksun. 

1.2Peruutusturva tulee ostaa samalla, kun matka varataan tai viimeistään ennen varausmaksun maksamista. Maksu vakuutuksesta maksetaan kokonaisuudessaan samalla, kun varausmaksu maksetaan ja vakuutus on voimassa maksupäivästä eteenpäin.   

1.3Ainoastaan matkan päävaraaja voi tehdä matkaan muutoksia. Päävaraaja on henkilö, joka varaa matkan ja tekee näin sopimuksen matkanjärjestäjän kanssa. Peruutukset pitää siis tehdä päävaraajan puolelta, vaikka joku muu kuin päävaraaja haluaisi perus matkansa. Tutustu myös Nazarin matkaehtoihin, jossa tarkemmin kuvataan päävaraajan vastuuta.  

1.4Mahdolliset peruutukset tulee aina tehdä välittömästi, jotta korvauksen saaminen on mahdollista. Pakolliset todistukset tulee lähettää, jotta Nazar voi tehdä päätöksen mahdollisesta korvauksesta ilmoitetun ajan sisällä. Todistuksen tulee vahvistaa matkan peruutukselle annetun syyn.

2.    EHTOJEN SISÄLTÖ 

2.1 Peruutusturva

Matkustajan tai koko matkan peruutuksesta pidätetään aina toimistokulut, jotka ovat 50 € henkeä kohden. Myöskään Peruutusturvan hintaa ei makseta takaisin.  

2.1.1 Peruutusturva sairastuessa 

Peruutusturva kattaa äkilliset sairastumiset, onnettomuudet tai kuolemantapauksen matkustajan kohdalla, hänen avio- tai avopuolison, hänen lähiomaisensa sukupuussa ylös- tai alaspäin tai hänen sisaruksensa menehtymisen. Matka tulee välittömästi perua ja ilmoittaa peruuttamisen syy. Tämä tulee tehdä ennen matkan alkua. Lääkärintodistus, jossa lääkäri kehoittaa olemaan matkustamasta vaaditaan ja tämä tulee olla Nazarilla käsiteltävänä viimeistään seitsemän päivän sisällä peruutuksesta. Matkustajan tai koko matkan peruutuksesta pidätetään 50 euron toimistokulut sekä Peruutuskulun hinta. Lääkärintodistus tulee saada fyysisellä lääkärinkäynnillä. Digitaalista lääkärintodistusta ei hyväksytä. Lääkärintodistuksesta tulee käydä ilmi fyysisen käynnin ajankohta, diagnoosi sekä kirjallinen lääkärin suositus olla matkustamatta.


3.    YLEISET RAJOITUKSET

3.1    Nazarin Peruutusturva ei korvaa seuraavaa koskien kohtaa 2 ja 4

a) Sairaus, joka on ollut aiemmin tiedossa jo Nazarin peruutusturvaa ostaessa, ei kuulu suojan piiriin, mikäli sairaus ei ole ollut ns. lepotilassa. Toisin sanoen matkustajan tulee tässä tapauksessa osoittaa, että aiemmin tiedossa oleva sairaus on ollut oireeton ja ilman sairaanhoidon tai ensiapuhoidon tarvetta viimeisen kolmen kuukauden aikana ennen lähtöpäivää.

b) Mielenterveydellisiä häiriöitä, joita ei ole hoidettu tai dokumentoitu lääkärin puolelta, eivätkä ole johtaneet sairaalahoitoon. 

4.    MATKAN PERUUTTAMINEN EHTOJEN MUKAISESTI

4.1 Mikäli sinä matkustajana, matkaseuralaisena tai lähiomaisena matkustajalle kohdan 2.1 mukaisesti sairastut, tulee lääkärintodistus hankkia välittömästi. Tämän jälkeen tulee matka perua heti, mikäli lääkäri kehoittaa olemaan matkustamatta.

4.2    On matkustajan vastuulla päävaraajan kautta aina perua matkansa niin pian kuin tieto on tullut, että matkaa ei voi toteuttaa. Päävaraajan tulee perua matka Nazarilla soittaen numeroon 09 427 22 760 tai sähköpostitse osoitteeseen info@nazar.fi. Tiedot, jotka peruutuksen yhteydessä tulee antaa, on varausnumero, lähtöpäivä, hotelli ja syy peruuttamiselle. Seuraa tämän jälkeen ehtojen ohjeistusta kohdan 2 kohdalta, ja liitä tarvittavat dokumentit koskien peruutussyytä.


Matkavakuutus

Loma on vuoden odotetuinta aikaa

Lomalle lähdetään rentoutumaan, lataamaan akkuja ja nauttimaan mukavasta yhdessäolosta. Joskus lomallakin tapahtuu odottamattomia asioita, jotka saattavat viedä mielenrauhan. Silloin on tärkeää, että vakuutuksesi on riittävän kattava ja oikea.

Nazar tekee yhteistyötä Allianzin kanssa pystyäkseen tarjoamaan markkinoiden kattavimman vakuutuksen. Kauttamme on mahdollista ostaa matkavakuutus, joka antaa parhaan turvan matkallesi.  

Super Turva

 • Matkasairauden tai tapaturman aiheuttamat hoitokulut korvataan ilman ylärajaa (mukaan lukien epidemia- tai pandemiataudista kuten covid-19 johtuvan sairastumisen 13.04. alkaen ostetuissa vakuutuksissa).
 • Matkasairauden hoitoa korvataan enintään 120 päivältä hoidon alkamisesta ja tapaturman hoitoa enintään kolme vuotta.
 • Vakuutus korvaa lisäksi matkan keskeytymiseen, matkalta myöhästymiseen tai matkan odottamiseen liittyviä perusteltuja kuluja sekä mm. vainajan kuljetuksen kotimaahan.
 • Vakuutus korvaa tapaturman aiheuttamasta haitasta syntyviä kuluja 20 000 euroon asti ja kuolemasta 20 000 euroa.
 • Matkatavaravakuutus korvaa matkatavaran vahingoittumisen tai varkauden ilman omavastuuta, sekä matkatavaroiden myöhästymisestä (yli 6 h) tai katoamisesta aiheutuvia kuluja.
 • Matkatavaroiden vakuutusmäärä on 2000 euroa.


Esimerkiksi nämä sisältyvät Super Turva –vakuutukseen:

 • Ei omavastuuta
 • Lääkärikulut korvataan
 • Korvaus sairastuessa menetetyistä lomapäivistä
 • Korvaus myöhästyneestä laukusta
 • Akuutti sairastapaus kotona, jolloin sinun täytyy matkustaa kotiin aikaisemmin
 • Lentomyöhästymiset – kompensaatio jo ensimmäisen kuuden tunnin jälkeen
 • Akuutti hammashoito
 • Henkilökohtaiset matkatavarat
 • Hukattu passi
 • Onnettomuudet
 • Oikeuskulut


Hinnat    2-15 v / 16-86 v.
Allianz - Matkavakuutus Super Turva 9 päivää 26 € / 52 €
Allianz - Matkavakuutus Super Turva 16 päivää 35,50 € / 71 €
 

Ajankohtaista tietoa:
COVID-19 – lue tietoa mikä koskee matkavakuutustasi täältä.

Tärkeää tietää:

 • Jos sinulla on olemassa ja tiedossa olevia sairauksia, tutustuthan vakuutusehtoihin huolella, sillä vakuutuksessa on rajoituksia näiltä osin.
 • Matkavakuutus voidaan myöntää henkilölle, joka asuu vakituisesti Suomessa. Vakuutetun tulee olla enintään 86-vuotias tai nuorempi, ja hänellä tulee olla voimassa oleva Kela-kortti.
 • Huomioithan, että vakuutusta lapsihintaan ei voi ostaa erikseen lapselle, mikäli tätä ei osteta myös vähintään yhdelle aikuiselle.

Allianzilla on oma 24 tuntia vuorokaudessa päivystävä puhelin vakavia sairaus- ja onnettomuustapauksia varten. Puhelinnumero on +358 20 1550810 ja numerossa palvellaan suomeksi.

Saadaksesi rahat takaisin matkastasi, tulee sinun olla itse yhteydessä Allianziin/Falckiin puhelimitse numeroon +358 20 1550810 tai sähköpostitse claims.fga@fi.falck.com

On erittäin tärkeää, että tutustut huolellisesti vakuutusehtoihin.

Lue tarkemmat matkavakuutusehdot täältä:

13.04.2021 alkaen solmittujen sopimusten ehdot:
Vakuutusta koskevat tiedot sisältävän asiakirjan
Vakuutusehdot

Mikäli olet varannut matkavakuutuksesi ennen 5.11.2019, tutustuthan ehtoihin täältä


Hintatakuu mahdollisuudella muuttaa varausta maksutta

Hintatakuun myynti on päättynyt 12.9.2022


Tähän kuuluu:

 • Muutokset maksutta syystä huolimatta, kun kanssamatkustajilla on sama vakuutus ja matkan lähtöön on vähintään 35 päivää. Ilmaiset muutokset eivät koske alennettuja matkoja.
 • Hintatakuu. Mikäli matkasi hinta laskee (sama päivämäärä, lentoreitti, hotelli ja huonetyyppi) yli 60 päivää ennen matkalle lähtöä, sinulla on oikeus saada väliraha sinulle maksettuna. Ota meihin yhteyttä, niin maksamme välirahan.
 • Kun käytät hintatakuuta, ei hinnankorjaus koske alennuksia, jotka ovat tarkoitettu eri myyntikanaville. Alennusten kohdalla tulee niiden olla yhä voimassa hetkellä, kun haluat hintaerotuksen. Muussa tapauksessa matkan alkuperäinen ostohinta on voimassa. Hintatakuu ei koske erikoismatkoja tai henkilökohtaisia alennuksia.
 • Huomioithan, että hintatakuun voi ostaa vain matkapaketteihin lomalennoilla.

Hintatakuu: 13 € henkilö

Comfort Class | Kids Comfort | Hamam | Late check out | Side by Side


Arkipäivisin 09:00-18:00

Soitettaessa kiinteän puhelinverkon liittymästä: 8,35 snt/puhelu + 3,2 snt/min (22% alv.sis.) Soitettaessa matkaviestinverkon liittymästä: 8.35 snt/puhelu+19.4 snt/min (22% alv.sis.) Puhelut ulkomailta: Ulkomaan operaattori määrää puhelukulut.