Ajankohtaista tietoa

Viimeksi päivitetty 25.8.2020 09.00

Olemme päättäneet perua kaikki pakettimatkat lomalennoilla kaudelle 2020

Annoimme mahdollisuuden vieraillemme, jotka ovat varanneet matkan kaudelle 2020 valita, haluavatko he toteuttaa matkansa vai peruuttaa matkan kuluitta. Noin 80 % vieraistamme pitivät matkustamista epäturvallisena tänä vuonna ja ilmoittivat, että haluavat viettää lomansa kotona. Kunnioitamme luonnollisesti tätä päätöstä, emmekä halua väkisin laittaa vieraitamme matkalle pakollisten maksujen takia. Kyseiset matkat on siis peruttu maksutta ja olemme palauttaneet kaikki maksut vieraillemme.

Vieraidemme palautteen ja omien mietteidemme pohjalta tämän huolen keskellä olemme päättäneet peruuttaa nyt kauden 2020 kaikki pakettimatkat Turkkiin, Kreikkaan ja Bulgariaan. Luulemme, että tämä on ainoa oikea päätös tässä tilanteessa.

Haluatko kuitenkin lähteä matkalle?

Me Nazarilla tarjoamme syksyllä myös matkoja Mallorcalle reittilennoilla heille, jotka haluavat matkustaa itsenäisesti.

Suuntaamme kaudelle 2021

Tarjontamme kaudelle 2021 tulee koostumaan jälleen kerran Turkista, jossa mm. Pegasos-hotellimme sijaitsevat, Kreikasta, jossa on Lindos Imperial ja Sun Palace sekä Bulgariasta, jossa on vaikuttava Aqua Paradise. Myynti ensi kaudelle on alkanut jo hurjaa vauhtia. Tämä ehkä kuulostaa siltä, että liioittelemme, mutta myynti on kasvanut viime vuoteen verraten jo 400 %!

Tietoa matkustuskielloista kesälle

Nazar seuraa Suomen Ulkoministeriön matkustussuosituksia järjestäessämme matkoja. Emme päivitä maakohtaisia matkustussuosituksia (Turkki, Bulgaria, Kreikka) tällä hetkellä kotisivuillemme, koska kaikki pakettimatkat lomalennoilla on peruttu kaudella 2020. Järjestämme pakettimatkoja reittilennoilla Mallorcalle loppukesästä ja syksyllä 2020. Mikäli ulkoministeriön matkustussuositukset vaikuttaisivat varattuihin/myynnissä oleviin matkoihin, olemme aina henkilökohtaisesti yhteydessä vieraisiimme.

Usein kysyttyä:

Mitä tapahtuu matkarahojen palautuksien kanssa koskien peruutettuja matkoja?

Haluamme vahvistaa, että olemme palauttaneet maksut kaikille vieraillemme, joiden matka on peruttu kaudella 2020. Olemme myös lähettäneet lahjakortit vieraillemme, jotka päättivät itse perua matkansa ennen, ulkoministeriön suositusten voimaantuloa. Meille on todella tärkeää, että vieraamme voivat luottavin mielin varata matkan meiltä Nazarilla, ja emme siis halunneet vieraidemme kärsivän peruutusmaksuista tänä vaikeana aikana. Suuret kiitokset vieraillemme mahtavista positiivisista palautteista, joita olemme vastaanottaneet!

Voiko Nazar selvitä ilman koko vuotista toimintaa?

 

Lyhyt vastaus on kyllä. Me kuulumme maailman suurimpaan matkakonserniin TUI:hin, ja 2004 jälkeen, jolloin aloitimme toimintamme, on meillä ollut vakaa talous ja olemme selvinneet monista kriiseistä, jotka ovat vaikuttaneet matkailualaan. Tämän kriisin aikana meillä ei esimerkiksi ole ollut ongelmia maksaa peruutettuja matkoja vieraillemme, ja luulemmekin, että olemme tehneet tämän nopeiten verraten kilpailijoihimme juuri vakaan talouden vuoksi.

Onko matkustaminen turvallista?

Me Nazarilla emme tee tätä arviota, vaan jätämme sen viranomaisten tehtäväksi. Kehotammekin asiakkaitamme tutustumaan lomakohteen voimassaoleviin suosituksiin, jotta saat tietää mitä sairauksia siellä on ja miten voit vähentää tartuntariskiä. Linkit löydät alta. Lisätietoa saat kaikista Pohjoismaiden Ulkoministeriöistä ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksilta.

Lue lisää:

Ulkoministeriö

THL

Peruutus- ja muutosehdot

 

 

Tärkeää tietoa rutiineista sinulle, joka olet matkustamassa Mikäli olet matkustamassa tällä kaudella, voi yhä olla epäselvää mitkä turvallisuussäädökset ja uudet rutiinit ovat voimassa lentomatkasi aikana ja kohteessa covid-19 vuoksi. Meille Nazarilla on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ennen matkaa ja matkan aikana, jonka vuoksi pyydämme sinua tutustumaan tämän sivun tietoihin.

Tätä sivua päivitetään jatkuvasti, ja suosittelemmekin lukemaan uutta tietoa säännöllisesti. Pyydämme myös huomioimaan, että eri maat voivat muuttaa suosituksiaan ilman, että Nazarilla on tästä tietoa. Tämän takia on tärkeää, että itse tutustut tietoon antamiemme virallisten tahojen linkkien kautta tällä sivulla.

Täältä löydät päivitettyä tietoa covid-19 säädöksistä ja rutiineista koskien maita, joihin meillä on matkoja.

Espanja (Mallorca)

Tälle sivulle olemme koonneet tietoa säännöksistä ja rutiineista koskien sinua, joka olet matkustamassa Espanjaan tällä kaudella.

Tärkeää tietoa koskien pakollista FCS-kaavaketta:

Matkustaessasi Espanjaan tulee sinun täyttää pakollinen FCS-kaavake ennen matkaasi, jonka jälkeen saat QR-koodin, joka tulee näyttää maahan saapuessasi. Tämä koskee kaikkia kansallisuuksia ja ikäryhmiä. Kaavakkeen löydät täältä >>

Matkustajat, jotka täyttävät kaavakkeen ovat vastuussa itse, että heidän antamansa tiedot pitävät paikkaansa. Mikäli matkustaja on alaikäinen tai liikuntarajoitteinen, voi kaavakkeen täyttää huoltaja tai holhooja, joka puolestaan vastaa, että annettu tieto pitää paikkaansa. Jokaisen matkustajan tulee täyttää kaavake. Nazaria ei voida pitää vastuullisena mahdollisista virheistä tämän kaavakkeen täyttämisessä.

Yleiset turvallisuustoimenpiteet Espanjassa

Täältä löydät tärkeimmät tiedot tämän hetken tilanteesta koskien covid-19 -säädöksiä Espanjassa.

- Sosiaalinen turvaväli:

1.5 metriä.

- Suojamaskien käyttö aikuisilla:

- Maskeja tulee käyttää kaikkialla julkisissa sisätiloissa ja ulkona. Poikkeuksena ovat ainoastaan rannat, uima-allasalueet ja liikunta-aktiviteetit.

- Suojamaskien käyttö lapsilla:

Alle 6-vuotiaat lapset eivät tarvitse käyttää käyttää suojamaskia viimeisimmän tiedon mukaan.

- FCS-kaavake ennen matkalle lähtöä (pakollinen):

Jokaisen matkustajan, joka matkustaa Espanjaan, tulee täyttää FCS-kaavake ennen matkalle lähtöä. Tämä koskee kaikkia kansallisuuksia ja ikäryhmiä.

Löydät kaavakkeen täältä >>

- Karanteeni- ja PCR-testi (covid-19):

Tällä hetkellä ei ole mitään pakollisia karanteenisäännöksiä tulon yhteydessä viimeisimmän saamamme tiedon mukaan. Myöskään pakollinen PCR-testi (covid-19) ei ole voimassa.

- Turismirajoitteet Espanjassa

Paikalliset määräykset säännöstelevät rajoituksia ja käytäntöjä hotelleissa, ravintoloissa, busseissa, rannoilla ja aktiviteeteissa, jotta turismi toimisi mahdollisimman turvalliseen tapaan. Hotelleilla on muun muassa tiukat määräykset miten ruokaa tarjoillaan, koskien huoneiden ja yleisien tilojen siivousta ja miten kaukana eri seurueiden tulee olla hotellialueella ja sisäänkirjautumisessa toisistaan.

Hyvä tietää:

  • Yli 10 hengen ryhmät lasketaan kokoontumisiksi, jotka ovat kiellettyjä. Baarit, yökerhot ym. ovat suljettuina ja ravintoloiden aukioloaikoja sekä kapasiteettia on rajoitettu. Myös sosiaalista etäisyyttä koskevia säännöksiä esiintyy.
  • Alkoholin tarjoaminen veneretkillä ei ole sallittua, ja sama pätee myös muihin ns. bileveneisiin ja tilaisuuksiin, joissa on uima-altaita tai juhlia päiväaikaan.
  • Tupakointi ei ole sallittua kaduilla ja ulkoalueilla, joissa vähintään 2 metrin sosiaalista etäisyyttä ei voida pitää. Sama pätee myös vesipiippuihin ja muihin vastaaviin tuotteisiin.

Nazar ei voi ottaa vastuuta, jos viranomaiset muuttavat sääntöjä ilmoittamatta siitä meille. Päivitämme verkkosivustoamme säännöllisesti, kun olemme saaneet vahvistettuja päätöksiä.

Pidä itseäsi ajantasalla:

Tietoa Espanjan suurlähetystöstä Helsingissä koskien matkoja Espanjaan löydät täältä >>


Soita meille
Puhelinpalvelu
0306-227575 Aukioloajat

Ma - pe:
09:00 – 17:00
La:
10:00 – 16:00:
Su:
suljettu


Chatti
Lyhyisiin kysymyksiin saat nopean vastauksen chatin välityksellä.

Sähköposti
Voit myös ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse.

info@nazar.fi


Soittaminen on maksullista.

Soitettaessa kiinteän puhelinverkon liittymästä: 8,35 snt/puhelu + 3,2 snt/min (22% alv.sis.) Soitettaessa matkaviestinverkon liittymästä: 8.35 snt/puhelu+19.4 snt/min (22% alv.sis.) Puhelut ulkomailta: Ulkomaan operaattori määrää puhelukulut.