Side, Antalyan rannikko, Turkki

Lapsiystävällisiä lomia lähellä antiikin raunioita ja pitkiä rantoja

Sidessä tulet saamaan useita lomakokemuksia, joita et koskaan tule unohtamaan! Rooman keisarien vallan aikana oli Side kukoistava kauppakaupunki, joka muun muassa ansaitsi suuria summia orjakaupalla ja gladiaattori-taisteluilla amfiteatterissa. Arkkitehtuuriset jäännökset hallitsevat tänä päivänä kaupungin katukuvaa loistokkaalla menneisyydellä, johon sulautuu moderneja kauppoja, ravintoloita ja baareja.

Voit mennä romanttiselle iltakävelylle pieneen satamaan ja päättää illan katsomalla auringonlaskua Apollo-temppelistä.

Katso kaikkia Siden hotellejamme alla tai lue lisää Alanyasta/IncekumistaAntalyasta ja Belekistä.

Kaikki Siden hotellimme

Suosittuja vesipuistohotelleja, viihtyisiä perhehotelleja vai kattava All Inclusive -tarjonta upealla näköalalla? Meillä on sitä mitä haluat.

 text

Hyvä tietää Sidestä

Sidessä on tarjolla runsaasti eri vaihtoehtoja, jos haluat vaihtelua auringonpalvontaan ja rantaelämään, sillä me järjestämme retkiä koko alueen parhaimmille nähtävyyksille! Ota siis yhteyttä oppaaseesi tai lue lisää hotellikirjasta.

Siden satama-alue

Täydellinen kohde romanttiselle kävelylle auringonlaskun aikaan! Seuraa rantatietä ja kuuntele aaltojen kuisketta ja pistäydy ennen illallista drinkillä yhdessä monista, viihtyisistä kahviloista.

Apollon-temppeli ja amfiteatteri

Apollon-temppeli on yksi monista, jännittävistä muistoista Siden roomalaisesta historiasta. Temppeli on kauneimmillaan auringonlaskun aikaan. Voit kuluttaa helposti myös kokonaisen iltapäivän ihailemassa vanhojen, roomalaisten katujen tunnelmaa ja myymälöitä Siden historiallisessa keskustassa. Muista käydä myös suuressa amfiteatterissa, se on kokemisen arvoinen vierailun kohde.

Manavgat

Tämä hurmaava pikkukylä sijaitsee kauniilla alueella vihreän Manavgat-joen varrella ja on ehdottomasti vierailun arvoinen matkakohde. Käy katsomassa alueen suurinta moskeijaa ja suurimpia markkinoita. Matkan varrella kannattaa myös pistäytyä katsomassa kuuluisaa Manavgatin vesiputousta.

Länsiranta

Siden paras lapsiperheille soveltuva ranta, joka on matalavetinen ja hienohiekkainen. Useimmat hotelleistamme sijaitsevat tämän rannan ääressä.

Itäranta

Hiukan yksityisempi ranta, jossa hotellit sijaitsevat kauempana vedestä. Vesi syvenee nopeasti. Useimmat turistit, joiden hotellilla ei ole omaa rantaa, tulevat tänne.

Siden keskustan vanhat rakennukset kätkevät sisäänsä useita pieniä, kiehtovia myymälöitä. Näistä saa kaikkea matkamuistoista aitoihin turkkilaisiin mattoihin.

Kaupungin ulkopuolella sijaitsevissa outlet-varastomyyntikeskuksissa myydään puolestaan vaatteita ja tekstiilejä edullisesti. Yhteistyökumppanimme tarjoavat ilmaisen kuljetuksen näihin keskuksiin ja takaisin hotellille. Kysy lisätietoja oppailtamme.

Jos haluat hioa tinkimisen jaloa taitoa, voit valita useiden markkinoiden väliltä. Saat oppailta tietoa markkinoista ja ajankohdista, mutta huomioithan, että markkinapäivät ja -paikat voivat muuttua.

Markkinat Manavgatissa

Nämä ovat Siden alueen suurimmat markkinat, joissa taskurahat saavat kyytiä! Myyntikojuja on uskomaton määrä ja myytävänä on tekstiilejä, matkamuistoja, nahkatuotteita ja paljon muuta. Osa kojuista on paikallisten omia myyntipisteitä, ja näistä saa tuoreita hedelmiä sekä vihanneksia. Markkinapäivä on joka maanantai ja torstai.

Markkinat Sidessä

Paikalliset hedelmien ja vihannesten myyntiin painottuvat markkinat, jotka järjestetään suuren moskeijan vieressä. Myytävänä on myös paljon tekstiilejä. Markkinapäivä on joka lauantai.

Historiallinen keskusta on joka ilta vauhdikkaan yöelämän ydinaluetta. Löydät parhaat ravintolat satama-alueelta, kuten esimerkiksi Orfoz-ravintolan, jossa voit nauttia romanttisesta illallisesta upeaa auringonlaskua ihaillen. Lähialueella on paljon hyviä baareja ja yökerhoja, jotka ovat auki myöhään yöhön.

Siden historiallinen keskus on autoilta kiellettyä aluetta, joten joudut siirtymään vanhojen katujen ulkopuolelle saadaksesi taksin. Useimmat taksit ajavat taksimittarilla, mutta voitte sopia myös kiinteän hinnan etukäteen sovitulle reitille, esimerkiksi hotellilta keskustaan. Muista lyödä hinta lukkoon ennen kuin lähdette liikkeelle.

Paikallisbussit, jotka tunnetaan dolmus-busseina, (nimi tarkoittaa ”täpötäyttä”) on kiva ja helppo tapa kulkea ympäri kaupunkia. Bussit ajavat edestakaisin koko päivän, mutta harvoin illalla ja yöllä. Matka bussilla keskustan alueelle maksaa yleensä noin 2-5 liiraa ja maksu suoritetaan suoraan kuskille, kun nouset bussiin.

Jos lähdet dolmus-bussilla Sideen, jäät kyydistä linja-autoasemalla hiukan Siden ulkopuolella. Voit kävellä loppumatkan tai hypätä pienempään bussiin, joka kulkee tätä väliä.

Pankkiautomaatit

Pankkiautomaatteja on Siden keskustassa sekä lähes kaikissa hotelleissa. Rahanvaihtopisteitä ja pankkeja on Siden keskustassa sekä naapurikaupungissa Manavgatissa.

Lääkärit ja apteekit

Mikäli tarvitset käydä lääkärillä, olethan yhteydessä Nazarin oppaisiin. Apteekkeja löytyy useasta eri paikasta.

Postit

Postin nimi Turkissa on PTT. Voit vaihtaa täällä rahaa sekä ostaa postimerkkejä.