Sidesta

Sidessä tulet saamaan useita lomakokemuksia, joita et koskaan tule unohtamaan! Rooman keisarien vallan aikana oli Side kukoistava kauppakaupunki, joka muun muassa ansaitsi suuria summia orjakaupalla ja gladiaattori-taisteluilla amfiteatterissa. Arkkitehtuuriset jäännökset hallitsevat tänä päivänä kaupungin katukuvaa loistokkaalla menneisyydellä, johon sulautuu moderneja kauppoja, ravintoloita ja baareja.

Voit mennä romanttiselle iltakävelylle pieneen satamaan ja päättää illan katsomalla auringonlaskua Apollo-temppelistä. Kesäkuukausina Side kuplii elämää ja tarjoaa erityisesti iltatunteina maagista tunnelma

Lue lisää: Alanya/IncekumAntalya tai Belek.

 text

Hyvä tietää Sidestä

Sidessä on tarjolla runsaasti eri vaihtoehtoja, jos haluat vaihtelua auringonpalvontaan ja rantaelämään, sillä me järjestämme retkiä koko alueen parhaimmille nähtävyyksille! Ota siis yhteyttä oppaaseesi tai lue lisää hotellikirjasta.

Siden satama-alue

Täydellinen kohde romanttiselle kävelylle auringonlaskun aikaan! Seuraa rantatietä ja kuuntele aaltojen kuisketta ja pistäydy ennen illallista drinkillä yhdessä monista, viihtyisistä kahviloista.

Apollon-temppeli ja amfiteatteri

Apollon-temppeli on yksi monista, jännittävistä muistoista Siden roomalaisesta historiasta. Temppeli on kauneimmillaan auringonlaskun aikaan. Voit kuluttaa helposti myös kokonaisen iltapäivän ihailemassa vanhojen, roomalaisten katujen tunnelmaa ja myymälöitä Siden historiallisessa keskustassa. Muista käydä myös suuressa amfiteatterissa, se on kokemisen arvoinen vierailun kohde.

Manavgat

Tämä hurmaava pikkukylä sijaitsee kauniilla alueella vihreän Manavgat-joen varrella ja on ehdottomasti vierailun arvoinen matkakohde. Käy katsomassa siellä alueen suurinta moskeijaa ja suurimpia markkinoita, ja matkan varrella kannattaa pistäytyä myös katsomassa kuuluisaa Manavgatin vesiputousta.

Länsiranta

Siden paras lapsiperheille soveltuva ranta, sillä se on matalavetinen ja hienohiekkainen. Useimmat hotelleistamme sijaitsevat tämän rannan ääressä.

Itäranta

Hiukan yksityisempi ranta, jossa hotellit sijaitsevat kauempana vedestä. Vesi syvenee nopeasti. Useimmat turistit, joiden hotellilla ei ole omaa rantaa, tulevat tänne.

Siden keskustan vanhat rakennukset kätkevät sisäänsä useita pieniä, kiehtovia myymälöitä. Niistä saa kaikkea matkamuistoista aitoihin turkkilaisiin mattoihin.

Kaupungin ulkopuolella sijaitsevissa outlet-varastomyyntikeskuksissa myydään puolestaan vaatteita ja tekstiilejä edullisesti. Meidän yhteistyökumppanimme tarjoavat teille ilmaisen kuljetuksen näihin keskuksiin ja takaisin hotellille. Kysy lisätietoja meiltä oppailta.

Jos haluat hioa tinkimisen jaloa taitoa, voit valita useiden markkinoiden väliltä. Saat oppailta tietoa markkinoista ja ajankohdista, mutta huomaa, että markkinapäivät ja -paikat voivat muuttua.

Markkinat Manavgatissa

Siden alueen suurimmat markkinat, joissa taskurahat saavat kyytiä! Myyntikojuja on uskomaton määrä ja myytävänä on tekstiilejä, matkamuistoja, nahkatuotteita ja paljon muuta. Osa kojuista on paikallisten omia myyntipisteitä, ja niistä saa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Markkinapäivä on joka maanantai ja torstai.

Markkinat Sidessä

Paikalliset hedelmien ja vihannesten myyntiin painottuvat markkinat, jotka järjestetään suuren moskeijan vieressä. Myytävänä on myös paljon tekstiilejä. Markkinapäivä on joka lauantai.

Historiallinen keskusta on joka ilta vauhdikkaan yöelämän ydinaluetta. Löydät puolestaan parhaat ravintolat satama-alueelta, kuten esimerkiksi Orfoz-ravintolan, jossa voit nauttia romanttisesta illallisesta upeaa auringonlaskua ihaillen. Lähialueella on paljon hyviä baareja ja diskoja, jotka ovat auki myöhään yöhön.

Siden historiallinen keskus on autoilta kiellettyä aluetta, joten joudut siirtymään vanhojen katujen ulkopuolelle saadaksesi taksin. Useimmat taksit ajavat taksimittarilla, mutta voitte sopia myös kiinteän hinnan etukäteen sovitulle reitille, esimerkiksi hotellilta keskustaan. Muista lyödä hinta lukkoon ennen kuin lähdette liikkeelle.

Paikallisbussit, jotka tunnetaan dolmus-busseina, (nimi tarkoittaa ”täpötäyttä”) on kiva ja helppo tapa kulkea ympäri kaupunkia. Bussit ajavat edestakaisin koko päivän, mutta harvoin illalla ja yöllä. Matka bussilla keskustan alueelle maksaa yleensä noin 2-5 liiraa ja maksat suoraan kuskille, kun nouset bussiin.

Jos lähdet dolmus-bussilla Sideen, jäät kyydistä linja-autoasemalla hiukan Siden ulkopuolella. Voit kävellä loppumatkan tai hypätä pienempään bussiin, joka kulkee tätä väliä. Maksat bussimatkasta suoraan kuskille noustessasi bussin kyytiin.

Raha-automaatteja on Siden keskustassa sekä lähes kaikissa hotelleissa. Rahanvaihtopisteitä (exchange office) ja pankkeja on Siden keskustassa sekä naapurikaupungissa Manavgatissa.

Apteekkeja (eczane) on kaikkialla. Jos tarvitset lääkärin apua, ota ensin yhteyttä meihin oppaisiin mikäli mahdollista tai katso tietoa hotellikirjasta, jonka löydät hotellistasi.

Postitoimiston nimi Turkissa on PTT. Voit vaihtaa siellä rahaa sekä ostaa postimerkkejä ja puhelukortteja. Soittaessasi Suomeen muista liittää puhelinnumeron alkuun Suomen suuntanumero 00-358.