Antalya ja Lara, Antalyan rannikko, Turkki

Koe aito All Inclusive -loma sellaisena kuin se kuuluu olla!

Antalya on todellinen pakettilomailijan unelmakohde. Täällä on kaikki mitä tarvitset lomaltasi Turkissa. Kaupungin historiallisessa keskustassa voit tutustua kapeisiin katuihin ja jännittäviin paikallisputiikkeihin, joissa myydään kaikkea turkkilaisista matoista käsitöihin ja makeisiin. Päätä kierros drinkin parissa vanhassa roomalaisessa satamassa, tai jatka shoppailua jossain modernissa ostoskeskuksessa.

Antalyan keskustan ulkopuolella sijaitsee Lara, jonka alue koostuu pitkästä kauniista rannasta, joka kulkee koko matkan Belekiin asti. Täällä aurinko ja uinti ovat pääroolissa. Näiden lisäksi voivat taiteesta kiinnostuneet vierailla upeassa Sandlandissa, jossa on hienoja hiekasta tehtyjä veistoksia.

Katso kaikkia hotellejamme Antalyassa/Larassa tai lue lisää Alanyasta/IncekumistaBelekistä tai Sidestä 

Kaikki hotellimme Antalyassa ja Larassa

Antalyassa ja Larassa on meillä hotelleja, jotka sopivat sinulle, joka haluat asua perhehotellissa, hotellissa vesipuistolla tai erityisen hyvässä All Inclusive -hotellissa.

Hyvä tietää Antalyasta ja Larasta

Antalyan arkeologinen museo

Yksi Turkin suosituimmista ja suurimmista museoista, jossa on useita tuhansia muinaisia esineitä. Tämä valtava rakennus esittelee ja kertoo Turkin tuhannen vuoden historiasta ja luonnosta.

Maailman suurin tunneliakvaario

Antalyan akvaario sekä opettaa että viihdyttää, ja tämä onkin maailman suurin tunneliakvaario! Täällä on 40 akvaariota eri teemoilla sekä elokuvateatteri, matkamuistomyymälä ja useita kahviloita.

Antalya on rakennettu kallioille, joten keskuksen läheisyydessä ei ole luonnon omaa rantaa, mutta kaupunki on rantojen ympäröimä. Laran ranta kokonaisella 12 kilometrillä on Turkin pisin ranta. Ranta on tummaa hiekkaa ja seassa on jonkun verran pikkukiviä, ja vesi syvenee aika nopeasti. Jos haluat käydä muillakin rannoilla, suosittelemme Lara Beach Parkia, jossa myös on kahviloita ja baareja.

Kaleicin historiallisessa ytimessä Antalyan keskustassa voit tutustua kapeisiin kujiin, joissa on mielenkiintoisia pieniä kauppoja, tai nauttia drinkin rooman aikaisessa satamassa. Muussa tapauksessa voit tehdä ostoksia paikallisissa kauppakeskuksissa TerraCityssä ja Shemallissa. Mikäli haluat tehdä ostoksia paikallisilla markkinoilla, sinulla on useita vaihtoehtoja, joista valita. Markkinoita järjestetään joka päivä eri paikoissa kaupungin keskustaa. Alta voit lukea lisää Lara-hotelliemme lähellä olevista markkinoista. Ota yhteyttä johonkin oppaista saadaksesi lisätietoja. Huomaathan, että markkinapäivät ja -paikat voivat muuttua.

Markkinat Larassa

Markkinat järjestetään Lauran ostoskeskuksessa, ja valikoima on todella houkutteleva. Lukemattomat kojut houkuttelevat tekstiileillä, matkamuistoilla, hedelmillä ja vihanneksilla ja tarjolla on lisäksi myös paljon muuta. Markkinapäivä on joka lauantai.

Markkinat Güzelobassa

Täältä löydät suuren valikoiman hedelmiä, vihanneksia ja tekstiilejä. Markkinapäivä on joka perjantai.

Antalya on unelmakohde sinulle, joka arvostat laajaa korkeatasoista ravintolatarjontaa ja hyvää yöelämää. Erityisesti vanhan kaupungin osa tämän tunnelmallisella satamalla on hyvä kohde nauttiaksesi mukavasta illallisesta. Myös rannan äärellä Larassa on monia hyviä ravintoloita. Antalyan satamassa on monia baareja sekä yökerhoja, jotka ovat auki myöhään yöhön asti.

Antalyassa saa helposti taxin. Suurimmilla kaduilla on usein erityisiä taxinappeja, joita painamalla voi kutsua taxin paikalle. Useimmat taxit ajavat taximittarilla, mutta voitte sopia myös kiinteän hinnan etukäteen sovitulle reitille, esimerkiksi hotellilta keskustaan. Muista lyödä hinta lukkoon ennen kuin lähdette liikkeelle. Voit myös liikkua taxilla Laran ja Antalyan välillä.

Paikallisbussit, jotka tunnetaan dolmus-busseina, (nimi tarkoittaa ”täpötäyttä”) on kiva ja helppo tapa kulkea ympäri kaupunkia. Bussit ajavat edestakaisin koko päivän, mutta harvoin illalla ja yöllä. Matka bussilla keskustan alueella maksaa yleensä noin 2-5 liiraa, ja maksat suoraan kuskille noustessasi bussiin.

Pankkiautomaatit

Pankkiautomaatteja on Antalyan keskustassa sekä lähes kaikissa hotelleissa. Rahanvaihtopisteitä ja pankkeja on Antalyan keskustassa ja Larassa.

Lääkärit ja apteekit

Mikäli tarvitset käydä lääkärillä, olethan yhteydessä Nazarin oppaisiin. Apteekkeja löytyy useasta eri paikasta.

Postit

Postin nimi Turkissa on PTT. Voit vaihtaa täällä rahaa sekä ostaa postimerkkejä.