Antalya: Turkin Rivieran sykkivä pääkaupunki

Miljoonakaupunki, josta kaikille löytyy jotain tekemistä. Kaupungin historiallisessa ytimessä voit kävellä kapeilla kaduilla, mistä löytyy kiinnostavia pieniä kauppoja, jotka myyvät kaikkea Turkin matoista taiteeseen ja makeisiin. Päätä kierros ansaitulla drinkillä vanhassa roomalaisessa satamassa tai jatka ostoskierrosta yhdessä loisteliaista ostoskeskuksista.

Lue lisää: Alanya/IncekumBelek tai Side.

Alla våra hotell i Antalya och Lara

I Antalya och Lara har vi hotell som passar dig som vill bo på familjehotell, hotell med vattenpark eller bara vill ha ett riktigt bra All Inclusive-hotell.

Hyvä tietää Antalyasta

Vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti, jos haluat vaihtelua auringonpalvontaan ja rantaelämään, sillä me järjestämme retkiä koko alueen parhaimmille nähtävyyksille! Ota siis yhteyttä oppaaseesi tai lue lisää tästä.

Kaleici

Antalyan historiallisessa keskuksessa, Kaleicissa, aika on kuin pysähtynyt keskellä modernia suurkaupunkia. Tutustu sen hurmaaviin katuihin ja käy katsomassa alkuperäistä, roomalaista kaupunginporttia, joka on yli 2000 vuotta vanha, sekä roomalaista satama-aluetta, joka edelleenkin on käytössä. Useat vanhoista rakennuksista toimivat nykyään myymälöinä ja hurmaavina ravintoloina.

Düden-vesiputous

Antalyan ulkopuolella on aivan ainutlaatuinen luonnonkohde, Düden-vesiputous, jota ihaillessasi unohdat kaikki suurkaupungin kiireet ja stressin. Vesiputous viilentää ilmaa, ja tunnelma on ihanan virkistävä.

Antalyan akvaario

Antalyan uusi akvaario on kiehtova kohde koko perheelle. Voit ihailla kaloja vedenalaisista tunneleista, eksoottisten kalojen ja haiden uidessa ympärilläsi. Akvaariossa on myös Snow World, missä voitte käydä lumipallosotaa ja rakentaa lumiukkoja, vaikka ulkona onkin 40 astetta lämmintä.

Antalya on rakennettu kallioille, joten keskuksen läheisyydessä ei ole luonnon omaa rantaa.

Kaupungin ulkopuolelta löytyy kyllä rantoja, esimerkiksi Laran ranta, joka on Turkin pisin 12 kilometreineen. Ranta on tummaa hiekkaa ja seassa on jonkun verran pikkukiviä, ja vesi syvenee aika nopeasti. Jos haluat käydä muillakin rannoilla, suosittelemme Lara Beach Parkia, jossa myös on kahviloita ja baareja.

Historiallisessa ydinkeskuksessa Kaleicissa voit seikkailla kapeilla kujilla, jotka ovat täynnä jännittäviä paikallismyymälöitä. Tarjolla on kaikkea turkkilaisista matoista käyttötavaroihin ja makeisiin. Päätä päivä virkistävällä drinkillä vanhassa, roomalaisessa satamassa, tai jatka ostosten tekoa upeissa, moderneissa ostoskeskuksissa kuten TerraCity ja Shemall.

Paikallisilla markkinoilla voit hioa tinkimisen jaloa taitoa, sillä markkinoita järjestetään päivittäin eri osissa kaupunkia. Lue alla lisää Laran hotellien läheisyydessä sijaitsevista markkinoista, ja kysy oppailta muista, paikallisista markkinoista ja ajankohdista. Huomioi, että ajankohdat ja paikat voivat muuttua.

Markkinat Larassa

Markkinat järjestetään Lauran ostoskeskuksessa, ja valikoima on todella houkutteleva. Lukemattomat kojut houkuttelevat tekstiileillä, matkamuistoilla, hedelmillä ja vihanneksilla ja tarjolla on lisäksi myös paljon muuta. Markkinapäivä on joka lauantai.

Markkinat Güzelobassa

Täältä löydät suuren valikoiman hedelmiä, vihanneksia ja tekstiilejä. Markkinapäivä on joka perjantai.

Antalya on unelmakohde sinulle, joka arvostat suurta valikoimaa hyviä ravintoloita ja eloisaa yöelämää. Voit nauttia hyvästä ruokaa erityisesti hurmaavassa vanhassa kaupungissa ja tunnelmallisessa satamassa. Lisää hyviä ravintoloita löydät Laran rantatien varrelta. Antalyan satama-alueella on myös paljon diskoja ja baareja, joissa on kiva viettää aikaa illalla ja yöllä. Ne ovat auki myöhään yöhön.

Antalyassa saa helposti taksin. Suurimmilla kaduilla on usein erityisiä taksinappeja, joita painamalla voitte kutsua taksin paikalle. Useimmat taksit ajavat taksimittarilla, mutta voitte sopia myös kiinteän hinnan etukäteen sovitulle reitille, esimerkiksi hotellilta keskustaan. Muista lyödä hinta lukkoon ennen kuin lähdette liikkeelle.

Paikallisbussit, jotka tunnetaan dolmus-busseina, (nimi tarkoittaa ”täpötäyttä”) on kiva ja helppo tapa kulkea ympäri kaupunkia. Bussit ajavat edestakaisin koko päivän, mutta harvoin illalla ja yöllä. Matka bussilla keskustan alueella maksaa yleensä noin 2-5 liiraa, ja maksat suoraan kuskille noustessasi bussiin.

Rahanvaihtopisteitä (exchange office) ja pankkeja on Antalyan keskustassa ja Larassa.

Apteekkeja (eczane) on kaikkialla. Jos tarvitset lääkärin apua, ota ensin yhteyttä meihin oppaisiin mikäli mahdollista tai katso tietoa hotellikirjasta, jonka löydät hotellistasi. Raha-automaatteja on joka puolella Antalyaa sekä lähes kaikissa hotelleissa.

Postitoimiston nimi Turkissa on PTT. Voit vaihtaa siellä rahaa sekä ostaa postimerkkejä ja puhelukortteja. Soittaessasi Suomeen, tulee sinun valita suuntanumerona 00358, ja tämän jälkeen kotimaan numero ilman ensimmäistä nollaa.